صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ویروس کرونا در خانه همسایه؛ مسئولیت سنگین حکومت بااخراج روزانه دوهزارافغان ازایران

ویروس کرونا در خانه همسایه؛ مسئولیت سنگین حکومت بااخراج روزانه دوهزارافغان ازایران گزارش: علیرضا احمدی

وزارت صحت عامه با شیوع ویروس کرونا در کشور ایران و فوت چند تن در این کشور، اعلام کرده است که تدابیر لازم را در نقاط مرزی با ایران گرفته است.
مسئولان وزارت صحت ایران هفته گذشته تایید کردند که چهار تن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا، در شهرهای قم و تهران فوت کردهاند. این شهرها میزبان صدها هزار شهروند افغان هستند که روزانه به کشور رفت و آمد دارند.
وحید مایار، سخنگوی وزارت صحت عامه کشور به روزنامه افغانستانما گفت، از زمانی که ویروس کرونا در شهر ووهان چین مشخص شد، از همان زمان این وزارت اقدامات خود را برای مقابله با این ویروس آغاز کرد.
آقای مایار افزود که سپس در میدانهای هوایی و بنادر کشور تیمهای آموزشی و غربالگری مستقر شدند تا افرادی که از چین وارد کشور میشدند و نشانههایی از موارد ابتلا به سرماخوردگی در آنان مشاهده میشد، معاینه شوند
این اقدامات در حالی در مرزهای هوایی روی دست گرفته شده که وزارت امور مهاجرین می‌‌گوید، روزانه نزدیک به دو هزار تن از ایران به صورت داوطلبانه و یا اجباری به افغانستان برگردانده میشوند.
محمدرضا باهر، معاون سخنگوی وزارت امور مهاجرین وعودت کنندگان به روزنامه افغانستانما گفت که روزانه حدود 1300 تن از مرز اسلام قلعه و حدود 300 تن دیگر از مرز نیمروز وارد کشور میشوند. این افراد به صورت اجباری و یا داوطلبانه برگردانده میشوند.
آقای باهر گفت که تمامی این افراد، اخیرا توسط همکاران ملی و بینالمللی معاینه میشوند و در صورتی که مورد مشکوکی مشاهده شود، قرنطین خواهند شد.
وحید مایار، سخنگوی وزارت صحت عامه نیز گفت که زنگ خطر زمانی بیشتر شد که وزارت صحت ایران اعلام کرد که در این کشور تعدادی بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست داده است.
او افزود که بعد از این موضوع وزیر صحت به هرات سفری کرد و اقدامات برای کنترول بیشتر شد. اکنون علاوه بر تدابیر پیشگیرانه، 30 بستر برای افراد مشکوک به این ویروس در شفاخانه حوزوی هرات اختصاص داده شده است.
سخنگوی وزارت صحت عامه همچنین گفت که به هموطنانی که از شهر قم به کشور باز میگردند، توصیه شده که برای 14 روز در قرنطین خانگی باشند و همچنین اگر در این افراد ریزش یا علایم سرماخوردگی مشاهده شود، به شمارههای مورد نظر تماس بگیرند.
همزمان با این اقدامات، شورای امنیت ملی کشور به هدف مبارزه با ویروسکرونا رفت و آمد به ایران از طریق مرزهای زمینی و هوایی را متوقف کرد.
حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی روز یکشنبه (4 حوت) در نشستی که با مسئولان وزارت صحت عامه داشت، علاوه بر متوقف کردن رفت و آمده؛ واردات جوجه و تخم مرغ را از ایران و پاکستان نیز ممنوع کرده است.
گفتنی است که شهروندان کشور بیشترین سفر را به کشورهای ایران و پاکستان دارند. وزارت داخله و قوماندانی سرحدی، آماری دقیق از میزان رفت و آمد شهروندان ارائه نکرد اما پیش از این مسئولان سفارت ایران گفته بود که روزانه حدود 3 هزار ویزا صادر میکنند.
رد واقعه بیماری کرونا در هرات
برخی از رسانههای کشور روز یکشنبه (4 حوت) گزارشهایی را از شناسایی «سه نفر مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا» در ولایت هرات منتشر کردهاند.
ریاست صحت عامه هرات ولایت هرات اما اعلام کرده است که «تااکنون هیچ واقعه مریضی کرونا در ولایت هرات تثبیت نشده است.»
اعلامیهای که این ریاست منتشر کرده، آمده است که «سه نفر بیماری که از تب سرفه شکایت داشتن و سابقه سفر به شهر قم ایران را حکایت میکردند، غرض احتیاط در بخش تجرید شفاخانه حوزوی بستری شدند و نمونه به خاطر معاینات لابراتواری تهیه و به کابل فرستاده شده است.»
از سوی دیگر سخنگوی وزارت صحت عامه گفت که در حال حاضر امکان تشخیص افراد مبتلا به کرونا در کشور وجود دارد و کیتهای تشخیصیه وارد کشور شده و یک الی دو نفری مشکوک، مورد آزمایش قرار گرفتند و خوشبختانه جواب آن منفی بود.
او همچنین با انتقاد از شایعه پراکنی در رابطه به این ویروس گفت که این اقدامات باعث تشویش اذهان عامه میشود و مقابله با این ویروس را نیز برای کارمندان صحی سختتر میکند.
نگرانی شهروندان
شهروندان کشور به دلیل اینکه مراودات زیادی با کشورهای ایران و پاکستان دارند، نگرانیشان نسبت به شیوع این ویروس بیشتر از گذشته شده است.
عین الدین بهادری میگوید که ویروس کرونا تا چند قدمی ما؛ کشور ایران رسید. فاصله تهران تا کابل خیلی کم است، مطمینا ”تا چند روز دیگر کابل و چند شهر دیگر را فتح می کند.
آقای بهادری با نشر یک ویدیوی آموزشی پیشگیری از ویروس کرونا، در فیسبوکش نوشته است که وقایه بزرگترین دشمن ویروس پنداشته میشود.  او گفته که باور کامل دارم که در جنگیدن و مقابله شهره هستیم؛ از وقایه شروع کنیم و سرسختانه در برابر این تهدید، تسلیم ناپذیر باشیم.
اسماعیل شهامت، دیگر شهروند کشور نیز با ابراز نگرانی در صفحه فیسبوک خود نوشته است که «در روزهای آینده گروههای بزرگ از استادان دانشگاههای خصوصی از قم به کابل برمیگردند، امیدوارم مسئولان وزارت صحت در میدانهای هوایی کابل و هرات، دقت بیشتری در کنترول مسافران به خرج دهند.
اما برخلاف این نگرانیها، شماری از شهروندان کشور که از خارج برگشتهاند میگویند که معاینات به صورت جدی نیست و امکان شناسایی نشدن فرد مبتلا به این ویروس وجود دارد.
حمید عظیمی که به تازگی به کشور آمده است، میگوید که هنگامی وارد سالن انتظار میدان هوایی شدیم، ماموران وزارت صحت عامه ایستاده بودند و فقط از مردم میپرسیدند که از چین آمدهاند یا خیر؛ سرماخوردگی یا علایمی از بیماری را احساس میکنید یا نه؟
او با ابراز نگرانی گفت که اگر شهروندی صداقت کامل نداشته باشد، ویروس بسیار آسان وارد کشور میشود و هزاران تن را مبتلا خواهد کرد.
هشدارهای سفارت افغانستان به مهاجران
سفارت افغانستان در تهران نیز در پی افزایش نگرانیهای و شیوع بیماری کرونا در چند شهر ایران، از شهروندان افغانستانی خواسته است که از مسافرتهای غیرضروری خود داری کنند.
این سفارت همچنین به شهروندانی که به کشور باز میگردند توصیه کرده است که به منظور پیشگیری از واقعات ویروس کرونا، با مسئولان صحی که در اسلام قلعه مستقر هستند همکاری کنند.
در اعلامیه سفارت نوشته شده که اگر در هنگام ورود به کشور علایم سرماخوردگی –تب، سرفه و مشکلات تنفسی داشتید از کارکنان صحی در مرز کمک بخواهید و از خدمات طبی استفاده کنید.
در صورتی که هیچ علامتی هم ندارید بعد از ورود به کشور الی پانزده روز فقط در خانه بمانید و از دست دادن و مصافحه نیز دوری کنید و در شستشوی دستها با صابون دقت کنید. در این مدت اگر علایمی ظاهر شد به مراکز درمانی مراجعه کنید.
گفتنی است که نسل تازهای از ویروس کرونا یا کرونا ویروس در منطقهای از چین شیوع پیدا کرده که تا کنون جان بسیاری را گرفته است. ابتلای دهها هزار نفر به این ویروس گزارش شده است.
به غیر از چین مواردی دیگری از ابتلا به این بیماری، که نام رسمی آن کُووید-۱۹ است، در چندین کشور، از جمله تایلند، کوریای جنوبی، جاپان، تایوان، استرالیا و امریکا هم مشاهده شده است. این بیماری تاکنون جان بیش از 2 هزار تن را طی یک و نیم ماه گذشته گرفته است.