صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزرای خارجه و دفاع امریکا در دیدار با رئیس جمهور: احتمال دارد توافق با طالبان هفته آینده نهایی شود

وزرای خارجه و دفاع امریکا در دیدار با رئیس جمهور:  احتمال دارد توافق با طالبان هفته آینده نهایی شود

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا و مارک اسپر وزیر دفاع آن کشور در دیدار با محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور، گفته اند که احتمال دارد توافق صلح با گروه طالبان هفته آینده نهایی شود.
بر اساس خبرنامهای ارگ ریاست جمهوری، رئیس جمهور شام روز جمعه (25 دلو) در حاشیه نشست امنیتی مونیخ، با وزرای امور خارجه امریکا و دفاع امریکا دیدار کرده است.
ریاست جمهوری افزوده که در این دیدار زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، جنرال اسکات میلر فرمانده عمومی نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان، اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع ملی، هارون چخانسوری، سرپرست و معین سیاسی وزارت امور خارجه کشور و امرالله صالح نیز حضور داشتهاند.
وزیر امور خارجه امریکا در این دیدار گفته که محتویات توافقنامه با طالبان مشروط است و هیچ یک از بندهای توافقنامه بدون شرط نیست.
او افزوده که «طالبان ممکن است دست به تبلیغات اغواکننده بزنند، اما واقعیت و اصل موضوع این است که آنها حاضر شدهاند دست از جنگ و خشونت برداشته و اذعان به جامعه کثرتگرا نمایند.»
آقای پمپئو گفته که «بگذارید طالبان هرچه که میگویند، بگویند. از هر جایی که میگویند بگویند، اما واقعیت این است که باید آنان با تروریزم و القاعده وداع بگویند و دست از جنگ بردارند. ما حامی قوای امنیتی و دفاعی افغانستان بودهایم، هستیم و خواهیم بود.» 
این در حالی است که وزیر امور خارجه امریکا شام روز سه شنبه هفته گذشته (22 دلو) در تماسهای تلفنی جداگانه با محمد اشرف غنی، رئیس جمهور، و عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه، از پیشرفت قابل ملاحظه در گفتگوها با طالبان در قسمت کاهش پایدار خشونت که منجر به آتشبس شود، خبر داده بود.
اما زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان حدود سه قبل (شنبه، 12 دلو) در سفر به کابل و دیدار با رئیس جمهور غنی گفته بود که در گفتگوها با طالبان پیشرفت قابل ملاحظه صورت نگرفته و افزوده بود که «منتظر پاسخ روشن طالبان بر اساس یک میکانیزم عملی برای آتش بس و یا کاهش قابل ملاحظه و پایدار خشونت که مورد قبول مردم افغانستان و حکومت امریکا باشد، هستیم.»
ریاست جمهوری در اعلامیهای که از دیدار آقای غنی با وزرای خارجه و دفاع امریکا در مونیخ نشر کرده همچنین گفته است که در این دیدار «طرفین روی میکانیزمهای که ِاشراف و نظارت دولت جمهوری اسلامی افغانستان را علاوه بر مالکیت روند صلح تضمین میکنند، نیز به تفصیل تبادل نظر نمودند.»
حکومت افغانستان تأکید میکند مرحله بعدی مذکرات صلح که از آن به عنوان «مذاکرات بینالافغانی» یاد میشود، باید به رهبری و مالکیت حکومت افغانستان پیشبرود.
در اعلامیه ریاست جمهوری آمده است که «قرار است رئیس جمهور کشور در هفتۀ آینده سلسلۀ مشورهها با نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان، اقشار مختلف جامعه، جامعه مدنی و حلقات سیاسی را آغاز نماید تا آنها را از جریانات آگاه ساخته و در خصوص فرصت ها و خطرات احتمالی، با آنان صحبت نماید.»
ریاست جمهوری همچنین تأکید کرده که «دولت جمهوری اسلامی افغانستان منحیث بانی برنامه صلح از دولت امریکا بخاطر روند صلح سپاسگذاری مینماید و به مردم افغانستان اطمینان میدهد که این پروسه تمام نهادهای نظامی و ملکی را تقویت خواهد کرد و افغانستان نه تنها به گذشته بر نمیگردد، بلکه از ظرفیتهای دولتی، سکتور خصوصی و حقوق شهروندان به وضاحت حراست صورت خواهد گرفت.»