صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رؤسای جمهور افغانستان وقزاقستان بر گسترش همکاری میان دو کشور تأکید کردند

رؤسای جمهور افغانستان وقزاقستان بر گسترش همکاری میان دو کشور تأکید کردند

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور، و قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان بر گسترش همکاری میان دو کشور تأکید کرده‌اند.  بر اساس اعلامیه ارگ ریاست جمهوری، رئیس جمهور غنی دیروز (شنبه، 26 دلو) در حاشیه نشست امنیتی مونیخ، با رئیس جمهور قزاقستان دیدار و گفتگو کرده است. در اعلامیه ریاست جمهوری آمده است که در این دیدار دو طروف «روی گسترش روابط و همکاری‌ها میان افغانستان و قزاقستان در عرصه‌های  مختلف و مسایل منطقوی بحث و تبادل نظر نمودند.»
رئیس جمهور قزاقستان در این دیدار گفته است که «از اینکه روابط میان دو کشور در حال گسترش است، قزاقستان علاقه دارد تا نمایندۀ خاص خود را در امور افغانستان تعیین نماید.»
او افزوده که ثبات و انکشاف اقتصادی افغانستان برای ما مهم است و از تمام تلاش‌های جامعه بین المللی برای صلح و رفاه افغانستان حمایت می‌کنیم.
رئیس جمهور قزاقستان آمادگی کشورش را در زمینه همکاری در بخش معارف و اعطای بورسیه‌های تحصیلی به افغانستان اعلام کرده، گفته که افغانستان و قزاقستان در یک منطقه واقع‌اند، بناً به مشارکت و کار بیشتر نیاز دارند.
او افزوده که افغانستان برای ما مهم است و کشورهای منطقه آماده‌اند تا از هر نقش مثبت که باعث صلح، ثبات و امنیت افغانستان گردد، حمایت نمایند.»
رئیس جمهور غنی در این دیدار گفته است که «در چند سال گذشته تجارت میان دو کشور پنج برابر افزایش یافته است و باید کارهای بیشتری در زمینۀ ترانزیت صورت گیرد.»
او افزوده که « قرار است در خصوص تجارت و تزانزیت یک موافقتنامه میان افغانستان و قزاقستان به امضا برسد که باعث توسعۀ روابط اقتصادی به ویژه در قسمت خریداری غله جات میان دو کشور خواهد شد.»
آقای غنی گفته که «ما می‌خواهیم بیلانس صادرات و واردات افغانستان و قزاقستان متوازن باشد و این کشور بازار مناسب برای میوه‌جات و سبزیجات ما به شمار می‌رود.» او به مشارکت پایدار میان دو کشور تاکید کرده و گفته که با توجه به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و نفت و گاز در افغانستان، ما سرمایه گذاری ها را در این بخش ها، تشویق می‌نمائیم.
افغانستان و قزاقستان در سال‌های اخیر روابط تجاری خود را افزایش داده و مقامات دو کشور می‌گویند که تلاش می‌کنند این روابط گسترده تر شود.