صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آمادگی افغانستان برای بازگشت مهاجران از ایران و پاکستان پس از صلح

آمادگی افغانستان برای بازگشت مهاجران از ایران و پاکستان پس از صلح

وزارت امور مهاجران کشور می‌گوید که طرح پنج‌ ساله‌ای را برای بازگشت میلیون‌ها مهاجر افغان پس از «تأمین شدن صلح» در کشور را آماده کرده است.
عبدالباسط انصاری، سخنگوی این وزارت روز دوشنبه (۲۱ دلو) به بی‌بی‌سی گفته این نهاد تخمین می‌زند که در صورت تامین صلح در کشور، بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ میلادی حدود پنج میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگردند.
آقای انصاری تاکید کرده که «همکاران بین‌المللی افغانستان» تعهد کرده‌اند تا در بازگشت و ادغام مهاجران، دولت را همکاری کنند.
سخنگوی وزارت مهاجرین تصریح کرده که با در نظر داشت احتمال تامین صلح در کشور باید آمادگی‌های کامل برای بازگشت مهاجرین گرفته شود.
او گفت: براساس صبحت‌هایی که از جانب جامعه جهانی و دولت افغانستان جریان داشته و نشست‌هایی که با جناح‌های مختلف صورت گرفته، امیدواری‌ها زیاد است که ما در آینده نه چندان دور شاهد پیوستن تعداد عظیمی از کسانی که در جنگ هستند به پروسه صلح خواهیم بود. اگر روی احتمالات صحبت کنیم باید آمادگی کامل اتخاذ شود.
پیش از این سیدحسین عالمی بلخی، وزیر امور مهاجران نیز گفته بود این نهاد در صورت تامین صلح، برای پنج میلیون برگشت‌کننده و در صورت عدم تحقق آن، برای بازگشت سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر به کشور آمادگی می‌گیرد.
براساس آمار وزارت مهاجران در حال حاضر حدود ۲ میلیون مهاجر افغان در پاکستان و بیش دو نیم میلیون دیگر در ایران زندگی می‌کنند.
سازمان بین‌المللی مهاجرت در ۳۰ جوزا سال جاری خورشیدی اعلام کرد که در شش ماه اول سال گذشته میلادی بیش از ۱۱۰ هزار افغان‌ از ایران و حدود دو هزار و ۲۲۵ افغان دیگر از پاکستان اخراج شده‌اند.
این سازمان گفته بود که در همین مدت بیش از ۸۵ هزار نفر از ایران و نزدیک به ۸ هزار نفر از پاکستان به گونه داوطلبانه به افغانستان برگشته‌اند.
همچنین براساس آمار این نهاد بیش از ۸۰۰ افغان مهاجر دیگر در شش ماه اول سال ۲۰۱۹ میلادی از کشورهای اروپایی به افغانستان برگشته‌اند.