صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

توربین چهارم بند برق نغلو و سب اسیتشن جدید سروبی افتتاح و به بهره برداری سپرده شد

توربین چهارم بند برق نغلو و سب اسیتشن جدید سروبی افتتاح و به بهره برداری سپرده شد

شرکت برشنا در ادامه بهرهبرداری از منابع تولید انرژی داخلی و ترمیم بندهای تولیدی برق، توربین چهارم بند برق نغلو را پس از ترمیم اساسی موفقانه فعال کرد.
این شرکت میگوید که توربین چهارم بند برق نغلو که از کار افتاده بود در مدت زمان دو نیم ماه توسط انجنیران فنی حوزه تولیدی شرکت برشنا به گونه اساسی ترمیم شد.
پس از ترمیم این توربین، محمد همایون قیومی سرپرست وزارت امان الله غالب رئیس عمومی شرکت برشنا این توربین و سب استیشن جدید سروبی را روز جمعه (22 قوس) افتتاح و به بهرهبرداری سپردند.
آقای قیومی در این مراسم گفت: "موجودیت انرژی برق کافی اساس توسعه زیربنای توسعه اقتصادی کشور است، حکومت افغانستان مصمم است تا در بخش تولید انرژی برق از منابع داخلی سرمایه گذاری بیشتری شود".
امان الله غالب رئیس عمومی اجرائیوی شرکت برشنا نیز هنگام گشایش توربین چهارم بند برق نغلو گفت: "ترمیم اساسی بندهای تولید انرژی که نیاز به نوسازی دارد یکی از اولویتهای مهم شرکت برشنا است، پس از ترمیم توربین دوم بند برق نغلو در سال گذشته اینک توربین چهارم بند نغلو نیز به همت و زحمات انجنیران برشنا ترمیم شد".
آقای غالب در مورد سب استیشن جدید سروبی نیز گفت که با بهرهبرداری این سب ستیشن افزون بر تامین برق مناطق جدید در اوزبین و ولسوالی بادپخ لغمان، کیفیت برق نیز بالا خواهد رفت.
کار اعمارسب استیشن جدید سروبی ۲۸ مارچ سال ۲۰۱۷ میلادی توسط کمپنی ترکی AK-AY آغاز شد و در مدت زمان مشخص به اتمام رسید. ساخت این سب استین بیشتر از ۳.۵ میلیون دالر هزینه برداشته که توسط بانک جهانی پرداخت شده است.
شرکت برشنا میگوید که اکنون این سب استیشن به شکل نورمال فعالیت داشته و آنعده روستاهایی که شبکه توزیع برق آن قبلاً آماده شده است، برق می دهد و با تکمیل شدن شبکههای توزیعی برای ۱۷ قریه دیگر نیز در ولسوالی سروبی  برق مناسب به مشترکان جدید توزیع خواهد شد.
این شرکت همچنین میگوید که فابریکه برق آبی نغلو یکی از بزرگترین فابریکه برق آبی کشور است که در هفتاد کیلومتری شرق کابل موقعیت دارد. این استیشن بر دریای کابل و لوگر در قسمتی که آب دریای غوربند- سالنگ، شتل و پنجشیر به آن ملحق میشود، ساخته شده است.
قابل یادآوریست که ساختمان دستگاه برق آبی نغلو در سال ۱۹۶۰م آغاز و در سال ۱۹۶۷م تکمیل شد که تونل ساختمانی و ذخیره بند تا ارتفاع ۱۱۵۵ متر پر از آب شده که از سال ۱۹۶۹م الی ۱۹۷۴م به تعداد چهار ماشین استیشن برق نغلو نصب و به ظرفیت مجموعی ۱۰۰ میگاوات، به فعالیت آغاز کرد.
شرکت برشنا میگوید که مصمم هستیم تا با استفاده از فرصتهای موجود خدمات برق رسانی و ترمیم اساسی بندهای تولید برق را در سراسر کشور سرعت بخشیم.
بر اساس آمارهای مسئولان، در حال حاضر با وارد شدن در حدود ۹۰ درصد انرژی برق از کشورهای همسایه، شرکت برشنا سالانه ۲۲۰ میلیون دالر را صادر کنندگان می پردازد در حالیکه افغانستان با داشتن ظرفیت لازم تولید برق بادی، آفتابی و آبی میتواند بیش از ۲۳هزارمیگاوات برق را در کشور تولید کند.
بر بنیاد معلومات شرکت برشنا، در حال حاضرافغانستان نیاز به ۲۵۰۰ میگاوات برق دارد و اگر دو تا سه بند بزرگ تولید برق در کشور ساخته شود، کشور علاوه بر حل نیازمندیهای داخلیاش، قادر به صادرکردن برق به دیگر کشورها نیز خواهد شد.