صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هشتمین کنفرانس پروسه استانبول امروز با سخنرانی رؤسای جمهور افغانستان و ترکیه آغاز می‌شود

هشتمین کنفرانس پروسه استانبول امروز با سخنرانی رؤسای جمهور افغانستان و ترکیه آغاز می‌شود

هشتمین کنفرانس "پروسه استانبول – قلب آسیا" امروز (دوشنبه، 18 قوس) با سخنرانی محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، آغاز میشود.
رئیس جمهور کشور برای شرکت در این کنفرانس دیروز (یکشنبه، 17 قوس) در رأس یک هیأت عالی رتبه دولتی به ترکیه رفت.
بر اساس اعلامیه ارگ ریاست جمهوری، آقای غنی در این کنفرانس، علاوه بر سخنرانی، با شماری از مقامات کشورهای مختلف نیز دیدار میکند.
وزارت امور خارجه ترکیه روز شنبه هفته جاری اعلام کرد که هشتمین کنفرانس پروسه استانبول – قلب آسیا، روز نهم دسامبر (امروز) در شهر استانبول ترکیه، برگزار میشود. هفتمین دور این کنفرانس، در ماه نوامبر سال 2017 در شهر باکو، پایتخت آذر بایجان، برگزار شده بود.
در اعلامیه وزارت خارجه ترکیه آمده بود که در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، سخنرانی میکنند.
بر اساس اعلامیه وزارت خارجه ترکیه، در این کنفرانس روی صلح و مشارکت بحث میشود. مقامات وزارت خارجه کشور نیز به رسانهها گفتهاند که روند صلح افغانستان، یکی از موضوعات بحث اشتراک کنندگان این کنفرانس خواهد بود.
ریاست کنفرانس پروسه استانبول – قلب آسیا را افغانستان و یکی از کشورهای عضو به صورت مشترک به عهده دارد که همه ساله تغییر میکند. ریاست هشتمین کنفرانس را ترکیه و افغانستان به عهده دارد، اما صندلی ترکیه در جریان این کنفرانس به تاجیکستان داده میشود.
پروسه استانبول – قلب آسیا، در سال 2011 با ابتکار ترکیه برای گسترش همکاریهای منطقهای با افغانستان تأسیس شد و اولین کنفرانس آن نیز در همین سال با شرکت وزرای خارجه 14 کشور برگزار شد.
کشورهای ترکیه، افغانستان، آذربایجان، چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ترکمنستان و امارات متحده عربی، از اعضای این روند هستند.
همچنین، کشورهای استرالیا، کانادا، دانمارک، مصر، فرانسه، فنلاند، آلمان، عراق، ایتالیا، جاپان، ناروی، هالند، اسپانیا، سویدن، انگلستان و امریکا، کشورهای حامی این روند هستند. چندین سازمان منطقهای و بینالمللی نیز از آن پشتیبانی کردهاند.