صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

‏ریاست جمهوری: نامزدان نمی‌توانند نتایج انتخابات را به میل و سلیقه شان مسیر بدهند

‏ریاست جمهوری: نامزدان نمی‌توانند نتایج انتخابات را به میل و سلیقه شان مسیر بدهند

ریاست جمهوری کشور در واکنش به اظهارات اخیر شماری از نامزدان ریاست جمهوری گفته است که "نامزدان ریاست جمهوری، در جریان پروسهی انتخابات، نمیتوانند نتایج آن را به میل و سلقیهی خودشان مسیر بدهند."
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری دیروز (جمعه، 15 قوس) در صفحه رسمی تویتر خود نوشت که "رعایت اصول و قواعد انتخاباتی مکلفیت رهبران تکتهای انتخاباتی است."
آقای صدیقی افزود که "رئیس جمهور غنی که همزنان نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز است، به اصول و قواعد پیش بینی شده در قانون اساسی و قانون انتخابات، متعهد است."
شماری از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، کمیسیون مستقل انتخابات را متهم میکنند که به دستور یک تیم انتخاباتی کار میکند و به همین دلیل آنها نتایج برآمده از انتخابات را نمیپذیرند.
گلبدین حکمتیار، از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری دیروز در یک تجمع اعتراضی هوادارانش در کابل، حکومت کنونی را عامل داوم جنگ و مانع صلح خواند و گفت با دوام حکومت کنونی، صلح ممکن نیست.
او افزود"اگر انتخابات به دور دوم برود که باید برود و اگر احیانا این انتخابات در مجموع باطل اعلام شود و ضرورت به انتخابات مجدد باشد و همه طرفها توافق کردند، در هر دو صورت ما به یک حکومت موقت یا سرپرست ضرورت داریم."
رحمت الله نبیل، یکی دیگر از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری میگوید که "انتخابات ششم میزان نتیجه نمی‌‎دهد" و یک تیم خاص تلاش دارد که "تقلب" را به کرسی بنشاند. او می‌‎گوید به دلیل مداخله یک تیم مشخص در امور انتخابات، باید این انتخابات به کلی لغو شود و یک "حکومت مصالحه" تشکیل شود. این نامزدان هرچند به صورت صریح در اظهارات اخیر خود از تیم مشخصی نام نبردهاند، اما در اظهارات قبلی خود بارها تیم "دولت ساز" به رهبری محمد اشرف غنی، رئیس جمهور" را به مداخله در امور کمیسیون مستقل انتخابات، متهم کردهاند.
از سوی دیگر، تیم ثبات و همگرایی به صراحت تیم دولت ساز را متهم به "تقلب" در انتخابات میکند و در روزهای اخیر در چندین ولایت تجمعات اعتراضی راه اندازی کرده است. این تیم ادعا میکند که کمیسیون انتخابات به 300 هزار رای که اساس بایومتریک ندارد، نیز اعتبار داده و تا این تعداد رای باطل نشود، آنها در ولایات تحت نفوذ شان، اجازه به بازشماری آرا نمیدهند.
اما سخنگوی ریاست جمهوری در واکنش به این ادعاها گفته است که " اصل بي طرفي حكومت در انتخابات بارها توسط مردم و جامعه جهاني اذعان شده." آقای صدیقی برای اثبات این مسئله، انتخاب کمیشنران کمیسیون انتخابات از سوی 18 نامزد ریاست جمهوری را به عنوان مثال ذکرد کرده و گفته این امر در تاریخ سیاسی افغانستان و منطقه "بیپیشنه" بوده است. سخنگوی ریاست جمهوری تأکید کرده که "رعایت اصول و قواعد انتخاباتی مکلفیت رهبران تکتهای انتخاباتی است."
علاوه بر این، حکومت پیش از این درباره به پیشنهاد ایجاد "حکومت مشارکتی انتخابات محور" از سوی شورای نامزدان و ایجاد حکومت موقت از سوی شماری از نامزدان و احزاب سیاسی، گفته که این پیشنهادها "در مخالفت صریح با قانون اساسی کشور" قرار دارد.
کمیسیون مستقل انتخابات نیز در واکنش به خواستهای تیم ثبات و همگرایی و شماری دیگر از نامزدان گفته است که "هیچ رایی" بدون بررسی باطل نمیشود.
کمیسیون مستقل انتخابات از حدود یک ماه قبل، روند بازشماری بخشی از آرای انتخابات ریاست جمهوری را آغاز کرد، اما تیم ثبات و همگرایی تاکنون در هفت ولایت مانع بازشماری آرا شده است.
مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات میگویند که آنها برای تأمین شفافیت نتایج انتخابات ریاست جمهوری و بر اساس اصول و لوایح انتخاباتی، بخشی از آرا را بازشماری میکنند.
انتخابات ریاست جمهوری کشور در تاریخ ششم ماه میزان برگزار شد، اما اکنون که بیش از دو ماه از برگزاری این انتخابات میگذرد، هنوز نتایج ابتدایی آن اعلام نشده است.
کمیسیون مستقل انتخابات تاکنون دو بار نتوانسته در تاریخهای تعیین شده، نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کند، اما اکنون تاریخی برای اعلام این نتایج مشخص نشده است.