صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۴ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خلیل‌زاد با رئیس جمهور دیـدار کرد

خلیل‌زاد با رئیس جمهور دیـدار کرد

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، با محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور دیدار و گفتگو کرد.
بر اساس اعلامیه ارگ ریاست جمهوری، این دیدار شام دیروز (چهارشنبه، 13 قوس) در ارگ انجام شده و دو طرف در رابطه به "تعقیب موضوعاتی همچون آتش بس و پرداختن به مشکل مخفیگاه‌های طالبان در بیرون از کشور بخاطر دستیابی به موافقتنامۀ صلح پایدار که رؤسای جمهور افغانستان و امریکا در ملاقات اخیر شان روی آن بحث کرده بودند، صحبت نمودند."
ریاست جمهوری در اعلامیه خود نوشته است که آقای غنی به نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان گفت که برای پیش‌برد روند صلح، باید موضوع آتش‌بس و از بین بردن مخفی‌گاه‌های طالبان در بیرون از افغانستان، به گونه جدی مد نظر گرفته شود.
آقای خلیل‌زاد برای مشوره در مورد از سر گیری گفتگوی صلح با طالبان، دیروز وارد کابل شد. او در این سفر با سایر مقامات حکومت نیز دیدار خواهد کرد.
این سفر در حالی صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا، پنجشنبه هفته گذشته در یک سفر غیرمنتظره به افغانستان، از آمادگی طالبان برای توافق و آتش‌بس خبر داد.
او در این سفر همچنین با محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور، دیدار و گفتگو کرد و دو طرف تأکید کردند که اگر طالبان خواستار توافق صلح هستند، باید آتش‌بس کنند و خشونت را کاهش دهند.
پیش از این، زلمی خلیل‌زاد در رأس یک هیأت امریکایی، حدود یک سال با هیأت گروه طالبان برای رسیدن به یک توافق، مذاکره کردند.
در نتیجه این مذاکرات، دو طرف پیش‌نویس که یک توافق نامه‌ را تهیه کردند که قرار بود بعد از ارزیابی دونالد ترامپ و با امضای او و مقامات طالبان، نهایی شود.
اما آقای ترامپ بعد از یک حمله تروریستی طالبان در کابل و کشته شدن یک سرباز امریکایی، این مذاکرات را متوقف و سپس لغو کرد.
بعد از لغو این مذاکرات، منابعی در حکومت افغانستان گفتند که آقای ترامپ در تماس تلفنی اخیر خود به رئیس جمهور غنی گفته است که او متن توافق‌نامه‌ای را که قرار بود با طالبان امضا شود، نپذیرفته و آن متن "خیلی بد" بوده است.
اکنون تلاش‌ها برای از سرگیری مذاکرات با گروه طالبان آغاز شده، اما با این تفاوت که حالا هم حکومت افغانستان و هم امریکا آتش‌بس و کاهش خشونت را پیش‌شرط آغاز مذاکره و گفتگو با طالبان قرار داده است.
گروه طالبان اما تأکید کرده که این گروه بعد از امضای توافق‌نامه صلح، آتش‌بس اعلام خواهد کرد و مذاکرات نیز باید از جایی آغاز شود که متوقف شده بود.