صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۴ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور: سال آینده روی مدیریت آب بیشتر تمرکز می‌کنیم

رئیس جمهور: سال آینده روی مدیریت آب بیشتر تمرکز می‌کنیم

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور می‌گوید که در سال آینده خورشیدی، روی مدیریت آب‌های افغانستان تمرکز بیشتر می‌کند.
آقای غنی که دیروز (چهارشنبه، 6 قوس) از جریان کار بازسازی قصر تاریخی "جبل‌السراج" در ولایت پروان بازدید کرد، گفت که به ادارات مربوطه دستور داده که آب آشامیدنی کابل و پروان را سروی کنند.
به دلیل خشکسالی در دو سال اخیر، نگرانی از بحران آب در کابل، پایتخت، و شماری از ولایات دیگر افزایش یافته است. در سال‌های گذشته، کم‌آبی آسیب جدی به بخش زراعت کشور وارد کرد و کارشناسان از بحران کم‌آبی در افغانستان، هشدار دادند.
رئیس جمهور غنی بارها تأکید کرده است که مدیریت آب‌های افغانستان و ساختن بندهای آب، از اولویت‌های کاری او است و از منابع آبی کشور برای رشد اقتصاد و زراعت استفاده خواهد کرد.
دولت افغانستان در پنج سال گذشته، کار بند سلما در غرب کشور را به کمک کشور هندوستان تکمیل کرد و کار روی بند کمال خان در ولایت نیمروز و بند بخش‌آباد در ولایت فراه، جریان دارد. علاوه براین، کار روی ساخت چندین بند آب‌گردان در ولایات مختلف کشور جریان دارد.
افغانستان منابع آبی فراوان دارد، اما به دلیل عدم مدیریت آن، این آب‌ها بیشتر به کشورهای همسایه سرازیر می‌شود و در داخل کشور از آن استفاده‌ای صورت نمی‌گیرد؛ کاری که اکنون دولت می‌خواهد از آن جلوگیری کند و از منابع آبی کشور برای تولید برق و زراعت، استفاده کند.
قصر جبل‌السراج موزیم جهاد و مقاومت می‌شود
رئیس جمهور غنی در سخنرانی‌اش در جریان بازدید از کار بازسازی قصر جبل‌السراج گفت که این قصر را به موزیم جهاد و مقاومت تبدیل می‌کند.آقای غنی افزود که "جهاد افتخار تمام مردم افغانستان است."
او همچنین گفت که "یک نهاد باید مدیریت  دوامدار منابع این قصر را به عهده گیرد و در ساحۀ منار آن یک بازار ساخته شود تا گردش‌گران به صورت اساسی با تاریخ کهن افغانستان و داشته‌های فرهنگی ما آشنا شوند."
قصر تاریخی جبل السراج، در سال 1907 میلادی به فرمان امیر حبیب‌الله خان، از شاهان سابق، ساخته شده است و در ولسوالی جبل‌السراج ولایت پروان، موقعیت دارد.
این قصر تاریخی، در دوره حکومت طالبان آسیب جدی دید و به گفته مقامات محلی این ولایت، حدود 90 درصد آن تخریب شد.
اکنون این قصر از سوی اداره عملیاتی و حمایوی انکشاف ملی ریاست جمهوری بازسازی می‌شود و به گفته مسئولان این اداره، کار بازسازی آن 90 درصد تکمیل شده است.