صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۴ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مقامات ارشد امریکا: اگر طالبان دست به خشونت بزند، پاسخ می‌دهیم

مقامات ارشد امریکا:  اگر طالبان دست به خشونت بزند،  پاسخ می‌دهیم

وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی امریکا در تماس تلفنی با رئیس جمهور غنی گفته‌اند که اگر طالبان از تعهدات خود عدول کند و دست به خشونت بزند، همراه با نیروهای امنیتی افغانستان، به آنها پاسخ خواهیم داد.
بر اساس اعلامیه ارگ ریاست جمهوری، آقای غنی دوشنبه شب (27 عقرب) با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا و رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آن کشور، به صورت جداگانه، صحبت کرده است.
در اعلامیه ریاست جمهوری آمده است که در این تماس‌ها، در مورد تطبیق تصمیم حکومت برای رهایی سه زندانی ارشد طالبان، به صورت همه جانبه بحث صورت گرفته است.
ریاست جمهوری گفته که مقامات امریکایی از تصمیم رئیس جمهور غنی برای رهایی این سه عضو برجسته طالبان حمایت می‌کنند و "تعهد کرده‌اند که با حکومت افغانستان یک‌جا کار می کنند، تا در صورت عدول طالبان از تعهدات شان‌ در برابر هرگونه اعمال خشونت‌های احتمالی از سوی این گروه، پاسخ دهند."
در این تماس‌های تلفنی، رئیس جمهور غنی و مقامات ارشد امریکایی، توافق کرده‌اند که آتش‌بس و کاهش خشونت‌ها باید پیش‌شرط‌های برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی برای رسیدن به یک "توافق سیاسی" با طالبان،  باشد.
حکومت افغانستان پیش از لغو مذاکرات امریکا و طالبان توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا، اعلام کرده بود که برای آغاز مذاکره صلح با طالبان، هیچ پیش‌شرطی ندارد، اما بعد از لغو این مذاکرات، اعلام کرد که آتش‌بس سراسری در افغانستان را به عنوان پیش‌شرط آغاز مذاکره با طالبان قرار داده است.
مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه امریکا همچنین از تلاش‌های نیروهای امنیتی و دفاعی کشور برای از بین بردن پناهگاه‌های امن شاخه خراسان گروه داعش، ستایش کرده‌اند.
مقامات امنیتی کشور در روزهای اخیر اعلام کرد که صدها جنگجوی داعش با اعضای خانواده‌های شان به دولت تسلیم شده‌اند. آنها گفته‌اند که عملیات‌های نظامی برای از بین بردن پناه‌گاه‌ها و افراد گروه داعش در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار ادامه دارد.
ولسوالی اچین ولایت ننگرهار، به عنوان مرکز اصلی داعش در افغانستان شناخته می‌شد، اما اکنون نهادهای امنیتی کشور می‌گویند که در حال پاکسازی این ولسوالی از وجود داعش هستند.
مقامات ارشد امریکایی نیز در تماس تلفنی شان با رئیس جمهور غنی، تأکید کرده‌اند از مبارزه نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان علیه گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند و این حمایت دوام‌دار خواهد بود؛ زیرا آنها نمی‌خواهند افغانستان یکباردیگر میدان انجام فعالیت‌های گروه‌های تروریستی بین‌المللی باشد.