صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۳ سرطان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نیروهای امریکایی در افغانستان بیش از 1100 حمله هوایی را در یک ماه گذشته انجام داده‌اند

نیروهای امریکایی در افغانستان بیش از 1100 حمله هوایی را در یک ماه گذشته انجام داده‌اند

گزارش تازه وزارت دفاع امریکا نشان میدهد که نیروهای هوایی امریکا در یک ماه، بیش از 1100 حمله هوایی در مناطق مختلف افغانستان انجام دادهاند. بر بنیاد گزارش تازه وزارت دفاع امریکا، نیرو های اینکشور در جریان ماه سپتمبر سال جاری، حد اوسط هر روز حدود 40 حمله هوایی را انجام دادهاند.
پنتاگون میگوید، در ماه اگست در مجموع 810 حمله هوایی در افغانستان انجام داد، اما در ماه سپتمبر تعداد آن به 1113 حمله رسید.
بهگفته وزارت دفاع امریکا، این حملات بهخاطری انجام شده که گروه داعش، شبکه القاعده و سایر گروههای تروریستی نتوانند پناهگاه امن در افغانستان بسازند. نیروهای امریکایی حملات هواییشان را در افغانستان در حالی افزایش داده اند که گفتگوهای صلح میان ایالات متحده و طالبان، از سوی دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا در ماه سپتمبر لغو شد.
ترامپ پس از آنکه گروه طالبان مسئولیت حمله مرگبار اوایل سپتمبر در کابل را پذیرفت، در نهم سپتمبر از لغو گفتگوها با طالبان خبر داد.
در حمله پنجم سپتمبر که در منطقه شش درک کابل رخ داد، 12 تن به شمول یک سرباز امریکایی کشته شدند.
اکنون وزارت دفاع ملی میگوید، افزایش حملات قوای هوایی امریکا، برای پاکسازی مناطق مختلف خیلی مؤثر تمام شدهاست و در عملیاتهای فعلی نیروهای امنیتی و دفاعی افغان بیشترین نقش را دارند. وزارت دفاع میگوید، در عملیاتهای زمینی، بیشتر نیروهای افغان نقش دارند، اما در عملیاتهای هوایی، نیروهای بینالمللی با آنها بیشتر همکاری میکنند.
روحالله احمدزی سخنگوی وزارت دفاع به رادیو آزادی گفته که: "نیروهای بینالمللی بیشترین همکاری را در عملیاتهای هوایی انجام میدهند."
او افزوده که: "عملیات ما شدت گرفته و ساحات و اراضی که در تصرف دشمن بود، در نتیجه عملیات مشترک نیروهای دفاعی و امنیتی افغان با همکاری نیروهای خارجی در افغانستان، توانستیم ساحات زیادی را از تصرف آنها آزاد سازیم و در حال حاضر در آنجاها نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان مستقر هستند."
مارک اسپر وزیر دفاع امریکا در آغاز ماه اکتوبر امسال به خبرنگاران گفته بود، به دنبال لغو گفتگوها با طالبان، عملیاتهای نظامی آنها در افغانستان افزایش قابل توجه داشته است.
سخنگوی وزارت دفاع افغانستان میگوید، عملیاتها در شش ماه گذشته شدت یافته و دستاوردهای زیادی دارد.
روحالله احمدزی سخنگوی این وزارت همچنان گفت که اگر شورشیان راه صلح را انتخاب نکنند، کشته خواهند شد.
او افزوده که: "اگر طالبان راه صلح را انتخاب میکنند، خیلی خوب خواهد شد. در غیر آن نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان در مقابل آنها ایستاده اند و این عملیاتهای همه روزه شدیدتر خواهد شد. تا زمانی که یک عضو از این گروهها باقی مانده باشد، عملیات ما با شدت کامل ادامه خواهد داشت."