صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شرکت‌های زیارتی خواستار سهمیه 50 درصدی در روند انتقال زائران حج تمتع هستند

شرکت‌های زیارتی خواستار سهمیه 50 درصدی در روند انتقال زائران حج تمتع هستند

اتحادیه شرکت‌های سیاحتی و زیارتی از حکومت و به خصوص وزارت حج و اوقاف می‌خواهد که در روند انتقال زائران حج تمتع سهمیه 50 درصدی به آنان بدهد.
محمد صابر سعید رئیس اتحادیه شرکت‌های سیاحتی و زیارتی روز دوشنبه 29 میزان در یک نشست خبری گفت که شرکت‌های سیاحتی و زیارتی توانایی انتقال حجاج را دارند و با گرفتن 50 درصد سهمیه در انتقال حج تمتع می‌توانند با دولت رقابت کنند.
سالانه حدود 30 هزار تن به منظور اشتراک در حج تمتع به عربستان سعودی می‌روند که از ارایه خدمات و کاستی‌ها همواره شکایت دارند.
آقای سعید اما گفت که اگر حکومت سهمیه 50 درصدی به شرکت‌های سیاحتی و زیارتی بدهد، دولت و سکتور خصوصی با هم رقابت می‌کنند که این امر باعث بهبود خدمات می‌شود.
او همچنین افزود که شرکت‌های سیاحتی و زیارتی در سال گذشته حدود 70 هزار زائر را برای ادای حج عمره به عربستان برده است. به گفته او این روند به نحوه احسن انجام شده است.
اتحادیه شرکت‌های سیاحتی و زیارتی می‌گوید که در صورت عملی شدن این درخواست، علاوه بر اینکه در انتقال حجاج بهبود به میان می‌آید، زمینه کار برای شهروندان کشور نیز مهیا می‌شود.
رئیس این اتحادیه گفت که با کار، مقدار مالیاتی که به دولت داده می‌شود نیز بیشتر خواهد شد. شرکت‌های سیاحتی و زیارتی در سال گذشته نزدیک به 80 میلیون افغانی به خزانه دولت، مالیات واریز کرده‌اند.
این خواست در حالی مطرح می‌شود که طی سال‌های گذشته بارها شکایتی مبنی بر کلاهبرداری توسط شرکت‌های خصوصی از متقاضیان حج عمره درج شد. این شکایت‌ها ممکن است اعتماد مردم را به شرکت‌های خصوصی کاسته باشد.
عبدالکبیر خیرخواه عضو اتحادیه که در این نشست حضور داشت اما گفت که تا سال 1390 خورشیدی برخی گزارش‌ها از کلاهبرداری‌ها منتشر می‌شد اما بعد از سال 90، برنامه انتقال زایران حج عمره، منظم شد و هیچ فردی متضرر نشد.
از سوی دیگر، اتاق‌های تجارت و صنایع کشور از این پیشنهاد اتحادیه شرکت‌های سیاحتی و زیارتی حمایت کرد و گفت که این امر می‌تواند سکتور خصوصی را تقویت کند.
سید غیاث سعیدی نماینده اتاق‎های تجارت و صنایع گفت که وظیفه دولت است که سکتور خصوصی را حمایت کند و از سوی دیگر این اقدام می‌تواند باعث رقابت سالم و بهبود خدمات برای زائران شود.
گفتنی است که هر ساله حدود 30 هزار حاجی به کشور عربستان برای ادای فریضه حج تمتع فرستاده می‌شوند که هزینه مجموعی یک فرد حدود 2500 دالر می‌شود.
روند انتقال زایران حج تمتع یکی از بزرگترین برنامه انتقال زائر به خارج از کشور است که همواره با حواشی دور از انتظار همراه بوده است. در این مراسم هر ساله گزارش‌هایی مبنی بر سرقت، قاچاق و یا انواع تخلف توسط زائران کشور در طی مراسم حج (عمره و یا تمتع) منتشر می‌شود.