صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۵ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت زراعت: محصولات بادام دایکندی 40 درصد افزایش یافته است

وزارت زراعت:  محصولات بادام دایکندی 40 درصد افزایش یافته است

مسئولان وزارت زراعت و مالداری می‌گویند که به دلیل مراقب‌های ویژه، میزان محصولات بادام در دایکندی، 40 درصد افزایش یافته است.
اکبر رستمی سخنگوی وزارت زراعت گفت که ارزیابی‌ها ریاست زراعت و مالداری دایکندی نشان می‌دهد که میزان تولید بادام در دایکندی در سال جاری ۲۵هزار تن خواهد رسید.
آقای رستمی افزود، علت افزایش بادام در این ولایت، در کنار بارندگی‌های به موقع، کنترول آفات و امراض، توزیع نهال‌های اصلاح شده و ایجاد باغ‌های معیاری از توسط وزارت زراعت نقش مهمی داشته است.
همچنین ریاست زراعت دایکندی گفته است که بادام از محصولات عمده‌ و مازاد این ولایت است و اکثریت زمین‌های زراعتی دایکندی تحت پوشش درختان بادام قرار دارد.
به گفته‌ مسئولان این ریاست، قبلاً سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار متریک تن بادام در دایکندی تولید می‌شد اما امسال این رقم به ۲۵هزار تن خواهد رسید.
سخنگوی وزارت زراعت و مالداری همچنین گفت که در حال حاضر حدود 15 هزار هکتار زمین در دایکندی 24 نوع بادام غرس شده است.
آقای رستمی افزود، سالانه وزارت زراعت صدها جریب باغ بادام ایجا می‌کند؛ امسال 540 جریب در این ولایت ایجاد شده و در کنار آن صدها جریب دیگر توسط دهقانان و سکتور خصوصی ساخته می‌شود.
او همچنان علاوه کرد که وزارت در نظر دارد که ساحات باغ دایکندی افزایش دهد و در کنار وزارت موسسه خصوصی نیز در تلاش است که ساحه غرس نهال بادام را افزایش دهد.
سخنگوی وزارت زراعت خاطرنشان کرد که بادام دایکندی به دلیل اینکه از کیفیت خوبی برخوردار است، بازار خوبی نیز در جهان دارد و سالانه هزاران تن به بیرون از کشور صادر می‌شود.
گفتنی است که این افزایش در حالی صورت می‌گیرد که سال گذشته به دلیل خشکسالی میزان محصول بادام در این ولایت تا 50 درصد کاهش یافت که به باغداران زیان‌های هنگفتی وارد شد.
اکنون ریاست زراعت دایکندی می‌گوید که در گذشته، موقع گل بادام سرمای شدید و ژاله نیز باغ‌ها را خساره‌مند می‌کرد، اما امسال این دو مشکل در موقع گل بادام وجود نداشته است.
در ولایت دایکندی 24 نوع بادام برداشت می‌شود که بادام "ستاربایی" یکی از مرغوبترین نوع از محصولات بادام دایکندی است که یک سیر آن در بازارهای داخلی تا بیش از 8 هزار افغانی به فروش می‌رسد.
ریاست زراعت ولایت دایکندی همچنین می‌گوید که ولایت دایکندی برای باغ‌داری آب و هوای مناسب دارد و تمام درختان میوه در این ولایت به خوبی رشد می‌کند.