صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون رئیس جمهور: افراطگرایی در دانشگاه‌ها، کشور را به بحران می‌برد

معاون رئیس جمهور:  افراطگرایی در دانشگاه‌ها، کشور را به بحران می‌برد

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری هشدار میدهد که اگر رویکردهای افراطگرایانه در دانشگاههای کشور جایگزین شود، افغانستان یکبار دیگر به
بحران خواهد رفت.
آقای دانش که روز پنجشنبه (20 سرطان) در "گفتمان علمی بندر چابهار به مناسبت صدمین سالروز استقلال افغانستان" در دانشگاه کابل سخنرانی میکرد، بر مبارزه با افراطگرایی در دانشگاههای کشور، تأکید کرد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به جایگاه مهم دانشگاه کابل، از استادان و نخبگان علمی این دانشگاه خواست که "با استدلال و منطق در برابر جریانهای افراطی بایستند و اجازه ندهند که ذهنهای پاک جوانان کشور، شکار انحرافات و افراطگرایی گردد."
این اظهارات در حالی بیان میشود که در ماهها اخیر ریاست عمومی امنیت ملی کشور چهار استاد دانشگاه کابل را به اتهام همکاری و جلب جذب دانشجویان به گروه داعش، بازداشت کرده است.
ریاست عمومی امنیت روز یکشنبه (16 سرطان) ویدیویی از اعترافات دو دانشجو و یک استاد دانشگاه کابل را نشر کرد که میگفتند توسط مولوی معروف راسخ، عبدالظاهر داعی و عبیدالله متوکل به گروه داعش جذب شدهاند. آنها همچنین گفتهاند که این استادان دانشجویان زیادی را به صفوف گروه داعش در ننگرهار فرستادهاند.
یکی از اعتراف کنندگان مولوی مبشر مسلمیار، استاد دانشگاه کابل بود. در ویدیویی که ریاست عمومی امنیت ملی به رسانهها فرستاده، این استاد دانشگاه کابل میگوید که توسط مولوی معروف راسخ و ظاهر داعی به گروه داعش جذب شده است.
ریاست عمومی امنیت ملی معروف راسخ و ظاهر داعی را چند هفته قبل و عبیدالله متوکل را چند ماه پیش بازداشت کرده بود. ریاست عمومی امنیت ملی از این افراد به عنوان شبکه چهار نفری گروه داعش که مسئولیت جلب و جذب این گروه را به عهده داشتند، نام برده است.
انتخابات و تداوم دستاوردهای 18 سال اخیر
معاون دوم ریاست جمهوری در بخشی از سخنان خود به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و گفت با برگزاری موفقانه این انتخابات، دستاوردهای 18 سال اخیر ادامه خواهد یافت.
آقای دانش گفت که "انتخابات ریاست جمهوری تمثیل کننده اراده ملی، ثبات سیاسی و تداوم دست آورد های 18 سال گذشته افغانستان است که باید با شور و اشتیاق تمام از آن استقبال شود."
انتخابات ریاست جمهوری کشور قرار در 6 ماه میزان سال جاری برگزار شود. 18 نفر به شمول محمد اشرف غنی رئیس جمهور، خود را برای این انتخابات نامزد کردهاند.
معاون رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنرانی اش به توسعه اقتصادی در کشور اشاره کرد و گفت هرچند که آغاز حکومت وحدت ملی با چالش های فراوان از جمله پروسه انتقال مسؤلیتهای امنیتی به نیروهای داخلی کشور و در نتیجه تهاجم گسترده تروریستان در افغانستان همراه بود، ولی دولت توانست در کنار تلاش مضاعف برای تأمین امنیت کشور، گامهای مهم و مؤثر را برای توسعه اقتصادی کشور بردارد.
آقای دانش  افزایش مصرفه بودجه انکشافی کشور در سال های اخیر، انجام اصلاحات در بهبودی فضای کسب و کار و در یافت رتبه از جانب بانک جهانی در سال 2018، تطبیق طرح برنامه میثاق شهروندی، تولید و توزیع انرژی برق داخلی از طریق بند سلما و دیگر بندهای آبی کشور و فعال سازی نیروهای برق آفتابی و ادامه کار عملی اعمار 25 بند آبی و چندین نیروگاه برق آفتابی را در سراسر کشور از جمله فعالیت های مؤثر حکومت وحدت ملی در راستای توسعه اقتصادی کشور دانست.
او افزود که در کنار کارهای زیر بنایی برای ترانزیت کشور مانند پروژه سرک قیصار لامان، سرک گردن دیوال، سرک دره صوف – یکاولنگ و سرک دوشی – بامیان، در بخش ارتباطات مخابراتی نیز گام های مهمی برداشته شده است.
معاون رئیس جمهور گفت که تاکنون 89 در صد از مناطق کشور تحت پوشش مخابراتی قرار گرفته است و 25 ولایت نیز تحت پوشش فایبر نوری قرار گرفته که در متباقی ولایات کار اتصال فایبر نوری جریان دارد.
آقای دانش راجع به اتصال منطقه ی افغانستان نیز گفت که دولت افغانستان تاکنون پالیسی های موفقی را برای ارتقای جایگاه کشور در راستای تجارت و سرمایه گذاری خارجی برداشته است. او افزود که موافقت نامه بندر چابهار، لین برق تاپی، پروژه کاسا یک هزار، تفاهم نامه یک کمربند و یک راه از جانب دولت چین، موافقت نامه راه لاجورد و آغاز به کار دهلیز های هوایی افغانستان به هند، چین، ترکیه و عربستان را از جمله اقدمات مؤثر دولت وحدت ملی برای اتصال افغانستان به منطقه و کشورهای بین المللی است.