صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اعلام نتایج کانکور؛ 61 هزار تن به دانشگاه‌های دولتی راه یافتند

اعلام نتایج کانکور؛  61 هزار تن به دانشگاه‌های دولتی راه یافتند

وزارت تحصیلات عالی کشور، نتایج کانکور سراسری سال 1398 خورشیدی را اعلام کرد که 61 هزار تن به
دانشگاههای دولتی راه یافتند.
عبدالتواب بالاکرزی، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، روز چهارشنبه ۱۹ سرطان در یک نشست خبری در کابل هنگام نشر نتایج کانکور گفت که 180 هزار تن برای ورود به دانشگاهها، ثبت نام کرده بودند که 170 هزار تن آنان در امتحان کانکور شرکت کردند از این میان 61 هزار تن موفق شدند به دانشگاههای دولتی راه یابند.
آقای بالاکرزی همچنین افزود که ۱۵ هزار تن دیگر به مراکز آموزش نیمه عالی، ۷۷ هزار نیز به مراکز آموزش عالی خصوصی راه یافتند و ۲۰ هزار تن ناکام شدهاند.
سال گذشته خورشیدی، بیش از ۶۰ هزار تن به دانشگاههای دولتی راه یافته بودند. ۱۲ هزار نفر دیگر نیز به مراکز آموزشی نیمه عالی دولتی پذیرفته شده بودند.
برترینهای کانکور
بر اساس اطلاعات سرپرست وزارت تحصیلات عالی، در کانکور سراسری سال 98 خورشیدی، احمد راشد از مکتب افغانترک هرات، با کسب 350 نمره بالاترین نمره را کسب کرده و به دانشکده طب دانشگاه هرات راه یافته است.
آقای بالاکرزی گفت که نفر دوم سید سجاد حسین از ولسوالی مالستان ولایت غزنی است که با گرفتن بیش از ۳۴۶ نمره به دانشگاه طبی کابل راه یافته است. به گفته او، نفر سوم قاسم علی از مکتب عبدالرحیم شهید کابل است که با گرفتن 345.41 نمره موفق به شده به دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل راه یابد.
نفر چهارم سید نقیب الله از ولایت کابل با کسب 345.13 نمره به دانشکده طب دانشگاه هرات و نفر پنجم الهام الله از ولایت کابل با کسب 345.02 نمره به دانشگاه طبی کابل راه یافته است.
وزارت تحصیلات عالی کشور پیش از این و بعد از پایان ثبت نام متقاضیان کانکور گفته بود که حدود 70 هزار تن از متقاضیان را دختران تشکیل میدهند. امتحان کانکور امسال در تاریخ 7 حمل 1398 از ولایتهای لوگر، پکتیا، خوست و کنر آغاز شد و با اخذ آزمون ولایت کابل و ننگرهار این پروسه به پایان رسید.
گفتنی است که کانکور سال جاری بر اساس طرح جدید وزارت تحصیلات عالی برگزار شد، در این طرح 33 ولایت کشور به 6 زون تقسیم شده بود که زون شرقی شامل ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان و کوچیها بود. در زون جنوب شرق، ولایتهای خوست، پکتیا، پکتیکا، لوگر، میدان وردک، غزنی و کوچیها است. ولایتهای کندهار، هلمند، ارزگان، زابل و کوچیها در زون جنوب غرب است و در زون غرب، هرات، بادغیس، فراه، نیمروز، غور و کوچیها شامل است.
در زون شمال شرق، کندز، بدخشان، تخار، بغلان و کوچیها و در زون شمال، بلخ، جوزجان، سمنگان، سرپل، فاریاب و کوچیها قرار دارد.
همچنین در زون مرکز، پروان، کاپیسا، پنجشیر، بامیان، دایکندی و کوچیها قرار دارد. در سه دانشگاه دولتی کابل بدون دانشگاه تعلیم و تربیت، نیز از هر ولایت به یک دانشجو امتیاز داده میشد.
بر اساس این طرح 75 درصد ورودیهای دانشگاهها، مانند سابق انجام میشود و 25 درصد دیگر به دانشآموزان بومی آن مناطق اختصاص داده میشود. سال قبل بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای شرکت در آزمون سراسری ثبت نام کرده بودند که در نهایت ۱۵۸ هزار نفر در کنکور شرکت کردند.