صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۵ سرطان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور: برای تشخیص سرطان بودجه اختصاص داده می‌شود

رئیس جمهور:  برای تشخیص سرطان بودجه اختصاص داده می‌شود

محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور در سمپوزیم ملی مبارزه با سرطان به وزارت مالیه هدایت داد که در بودجه ملی سال آینده، پولی را به منظور تشخیص بیماری سرطان بگنجاند.
آقای غنی، روز یکشنبه 9 سرطان در این همایش که با حضور بانوی اول، مسئولان وزارت مالیه و صحت برگزار شده بود، گفت که مبارزه با سرطان هزینه میخواهد و در بودجه ملی سال آینده به این موضوع توجه خواهد شد.
او با اشاره به مشکلات کشور در عرصه صحی گفت: مشکل این است که ما شفاخانه میسازیم، اما در زمینۀ تشکیل، ماشین آلات، پرسونل صحی و نرسها اقدامات نمیکنیم.
رئیس جمهور کشور همچنین اضافه کرد که وزارت مالیه باید بررسی واضح را در زمینۀ تهیه ماشینهای ایکسری و سایر ماشین آلات طبی روی دست گیرد. او افزود که در سالهای گذشته، در بخش طب وقایوی اقدمات خوبی صورت گرفته است اما ضرورت است تا بین مراکز تشخیص و تداوی تفکیک صورت گیرد و نظر به نوع بیماری سرطان، اقدام شود.
رئیس جمهور کشور در بخشی دیگر از سخنانش بر تشخیص دیجیتال نیز تاکید کرد و افزود که نیاز است تا تمام شفاخانهها و کلنیکها با هم وصل شوند و جلوی توریزم صحی گرفته شود و اقدامات واضح در این خصوص اتخاذ شود.
بر اساس گزارشهای وزارت صحت عامه، سالانه حدود 300 میلیون دالر توسط بیماران به خارج از کشور برده میشود که نیمی از آنان توریزم درمانی است. آقای غنی همچنین در همایش به روحیهدهی بیماران سرطانی اشاره کرد و گفت، زمانی که کلمۀ سرطان را میشنویم، امید خود را از دست می دهیم، پس باید این سد را بشکنیم و این را بدانیم که سرطان وجود دارد، زندگی ما را تهدید میکند و به خاطر معالجۀ آن باید اقدامات اساسی کنیم.
آقای غنی افزود، باید از یاس و ناامیدی به طرف اقدام برویم و اقدامات واضح و مشخص در خصوص مبارز با سرطان انجام دهیم.
رئیس جمهوری، اقدامات مشترک در خصوص مبارزه با بیماری سرطان را نیاز اساسی دانست و گفت که سه سال قبل ارقام بیماری سرطان مشخص نبود، اما امروز از برکت تلاشهای دفتر بانوی اول، شورای عالی طبی افغانستان و نهاد مبارزه با سرطان در این بخش از نگاه آگاهی عامه کارهای خوبی صورت گرفته است.
آقای غنی همچنین ارتباط نهادهای مبارزه با سرطان در کشور را با شبکههای جهانی مبارزه با سرطان به ویژه بخش تشخیص این بیماری، یک نیاز مبرم و اساسی خواند.
نسرین اوریاخیل رئیس شورای عالی طبی کشور که در این مراسم حضور داشت گفت که سرطان بعد از بیماریهای قلبی، دومین علت مرگ مردم در جهان و کشور است.
خانم اوریاخیل نیز گفت که بنیاد مبارزه با سرطان توانسته است که با همکاری وزارت تحصیلات عالی و صحت عامه بعضی پیشرفتهای داشته باشد اما این کافی نیست.
رئیس شورای عالی طبی علاوه کرد که در برای بهبود این وضعیت، بنیاد مبارزه با سرطان اقدام به اگاهیدهی و تحقیق کرده است تا امار دقیقی از میزان مبتلایان به بیماری سرطان پیدا کند.
بر اساس گزارشهای وزارت صحت عامه ، در حال حاضر بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تن در کشور به بیماری سرطان مبتلا هستند. حکومت برای تشخیص و تداوی بیماران سرطانی، مراکزی را در شفاخانههای جمهوریت، استقلال، صحت طفل اندراگاندی و نیز مرکز هستوپتالوژی (تشخیص امراض سرطانی) در لابراتوارهای مرکزی کابل ایجاد کرده است.