صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شماری از نمایندگان: در صورت ادامه اختلافات در مجلس، در نشست‌های عمومی شرکت نمی‌کنیم

شماری از نمایندگان: در صورت ادامه اختلافات در مجلس، در نشست‌های عمومی شرکت نمی‌کنیم

هفدهمين نشست مجلس نمایندگان در مورد حل اختلاف ميان وکلا، در حالى بى نتيجه پايان يافت که برخى وکلا مى گويند در صورت حل نشدن اين مشکل، به گونۀ اعتراض در نشست هاى مجلس  شرکت نمى کنند.
بعد از گشايش دور هفدهم تقنينى شوراى ملى، در ٢٨ ثور در دور دوم انتخابات رياست مجلس ، براى پُست رياست اين مجلس  ميان کمال ناصر اصولى و ميررحمان رحمانى انتخابات شد؛ اما روى نتايج آن اختلاف ميان اعضاى مجلس  به وجود آمد.
تا کنون برای حل اين اختلاف، سه هیأت از ميان اعضاى مجلس  توظيف شده؛ اما مشکل را حل کرده نتوانسته اند.
دیروز هفدهمین نشست عمومى مجلس ، بعد از گشايش دور هفدهم شوراى ملى نيز در مورد مشکل ناشى از انتخاب رئيس مجلس ، بى نتيجه پايان يافت.
در اوايل دیروز، برخلاف چند نشست گذشته که به دليل حاضر نشدن شمار زيادى از اعضا نشست برگزار نمى شد، بیش از ۱۳۰ عضو مجلس  در نشست عمومى حضور داشتند؛ اما تا چاشت تعداد آنها به حدود سى تن رسيد.
ابدال الله محمدی نماینده مردم سمنگان در این مجلس ، ضمن تاکید بر حل اختلافات به میان آمده در مجلس  گفت که هيأت ها مشکل را حل کرده نمى تواند و اگر فيصله هم شود، برخى اعضا آن را نمى پذيرند.
موصوف افزود که اين مشکل بايد از طريق مصلحت حل شود و يا در مورد درست بودن و يا نبودن يک رايى که سبب جنجال شده، راى اعضاى مجلس گرفته شود. او افزود: «اگر مشکل حل نشد، دیگر به تالار نمی آیم.»
بلقیس روشن نماینده مردم فراه در این مجلس  نیز نظر مشابه داشت و گفت: «تا به کی ما هر روز توهین و تحقیر شویم، باید این مشکل حل شود تا ما بتوانیم به دیگر مشکلاتی که در وطن ما وجود دارد رسیدگی کنیم.»
او افزود که اگر از طريق مصلحت باشد و يا هم انتخابات مجدد، بايد اين مشکل حل شود؛ در غير آن او و شمارى از کسانى که بى طرف هستند، در نشست هاى مجلس  شرکت نمى کنند. 
جاوید ساپی نماینده مردم کنر در این مجلس  نيز ضمن انتقاد بر تداوم اختلاف، گفت: «به خاطر همین مشکلاتى که در مجلس  وجود دارد، نتوانستم در عید به ولایت خود بروم، هر روز ما در فضای مجازی توهین و تحقیر می شویم، باید یک راه  حل به این مشکل جستجو شود و این خانه از بی سرنوشتی کشیده شود.»
اما سید احمد سیلاب نماینده مردم کندهار در این مجلس  گفت که انتخابات گذشته ریاست مجلس ، هیچ برنده ای ندارد «و مصلحت در این راستا کفر مطلق است.»
او در اشاره به ایجاد حکومت وحدت ملی که به اساس مصلحت به وجود آمده است گفت  که افغان ها از مصلحت تجربه تلخ دارند و نباید در مجلس ، جايى که قانون ساخته می شود، قانون زیر پا شود.
اما ضیاء الدین ضیا نماینده مردم سمنگان در این مجلس ، بدون این که از کسی نام ببرد گفت که شماری از اعضای این مجلس ، قصداً می خواهند موضوع انتخابات ریاست مجلس  را به چالش بکشانند.
او رحمانی را برنده دانسته افزود: «نظر به مصوبه مجلس که از سوی رئیس موقت اعلام شد و اوراقی که از صندوق بیرون شده، رحمانی ۵۰ به علاوه یک رای را به دست آورده است و این داستان تمام شده است.»
اما شماری دیگر با این نظر ضیا مخالفت کردند و خواهان بررسی آرشیف تصویری روز انتخابات شدند تا موضوع روشن شود.
میرویس یاسینی نماینده مردم ننگرهار در این مجلس  گفت: «ما نمی دانیم که کدام فیصله رئیس موقت را بپذیریم، فيصلهاى که نصاب مجلس را ۲۴۷ تن خواند و یا این که بعدا اعلام کرد که نصاب ۲۴۴ تن بوده است.»
او خواهان بررسی آرشیف تصویری روز انتخابات شد و افزود: «اگر در انتخابات ۲۴۴ تن شرکت کرده بودند ما به رحمانی صاحب تبریکی می گوییم؛ اما اگر ۲۴۷ نصاب بوده باشد، باید انتخابات مجدد میان نامزدان جدید برگزار شود.»
اما خان آغا رضایی نماینده مردم کابل در این مجلس  گفت: «من عضو هیئت ۲۷ نفری بودم، ما در جریان بررسی آرشیف تصویری پیدا کرده نتوانستیم که نصاب چقدر بوده است؛ اما اگر ما تنها نوارهای تصویری جریان شمارش آراء را بررسی کنیم و همه آنرا بپذیرند مشکل حل می شود؛ با بررسی جریان انتخابات مشکل حل نمی شود.» هنوز روشن نیست که چه زمانی تنش بر سر انتخاب رئیس مجلس نمایندگان حل میشود، اما ظاهرا که به زودی دو طرف به یک توافق در این مورد تن نمیدهند.