صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت مالیه: همکاری‌های ناتو بعد از سال 2020 میلادی نیز ادامه می‌یابد

 وزارت مالیه:  همکاری‌های ناتو بعد از سال 2020 میلادی نیز ادامه می‌یابد

وزارت مالیه کشور میگوید که ناتو و شرکای کاریاش بعد از سال 2020 میلادی نیز با نیروهای امنیتی و
دفاعی کشور کمکهای مالی میکند.
محمد همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه روز یکشنبه 19 جوزا در یک نشست خبری در کابل گفت که مسئولان حکومت در 15 جوزا با اعضای ناتو نشستی را در بروکسل داشتند که آنان بر ادامه همکاریها بعد از سال 2020 اطمینان دادند.
آقای قیومی افزود که همه متحدان و شرکای ناتو تأیید کردند که همکاری دوامدار مالی با نیروهای امنیتی افغان را ادامه خواهند داد و داشتن نیروی امنیتی پر قدرت، افغانستان را به سوی صلح میکشاند. به گفته او، این کمکها قرار است تا سال 2024 میلادی ادامه یابد.
ینس ستولتنبرگ سر منشی عمومی ناتو بعد از ختم نشست گفته بود که ناتو متعهد به کمک مالی دوامدار با نیروهای افغانستان است تا در نتیجه، فرصت ها برای راه حل بحران افغانستان از طریق گفتگوها تقویت شود و این کشور به صلحی برسد که خواست تمامی شهروندانش است.
همچنان سرپرست وزارت مالیه در قسمتی دیگر از سخنانش به بسته تسریع اقتصادی و پالیسی خود کفایی مالی حکومت اشاره کرد و گفت: حکومت افغانستان بستۀ سرعت دهندۀ اقتصادی را جهت تشخیص چالشها و مبارزه با فقر و پاسخ به شوکهای اقتصادی معرفی میکند.
آقای قیومی افزود، هدف این بسته ایجاد فرصتهای کاری، تطبیق برنامههای کاریابی در سکتورهای اقتصادی مختلف، کاهش فقر، رشد اقتصادی و کاهش وابستگی مالی به تمویل کنندگان  است.
به گفته او، این بسته کامل نیاز به سرمایه گذاری در حدود ۸.۷ میلیارد دالر خواهد داشت که حدود ۶۶ درصد آن که شامل 5.8 میلیارد دالر میشود، در بخش زراعت خواهد بود. بر اساس طرح حکومت، ۱۵ درصد در بخش زیربنای برق و ۱۹ درصد در بخش شهرسازی اختصاص داده شده است.
آقای قیومی افزود که از مجموع وجوۀ سرمایه گذاری در بخش زراعت، ۶۷ درصد آن را حکومت سرمایه گذاری میکند و متباقی آن سهم سکتور خصوصی است.
او گفت که دورۀ تطبیق بسته یادشده برای ۹ سال است و تقریباً ۸۰ درصد سرمایه گذاری دولت، در پنج سال اول صورت خواهد گرفت.
سرپرست وزارت مالیه علاوه کرد که اجرای موفقیت آمیز این بسته، حدود ۱.۵ میلیون شغل پایدار ایجاد خواهد کرد  و هر سال به طور میانگین تا ده سال اول سالانه یک میلیارد و بعد از ده سال اول سالانه دو میلیارد دالر خواهد بود که رشد تولید ناخالص داخلی را به 2.65 درصد خواهد رساند.
آقای قیومی همچنین افزود که دولت در نظر دارد تا پروژههای بزرگ ملی را با استفاده از برنامه مشارکت عامه و خصوصی تطبیق کند.
او گفت که مطالعات امکان سنجی پروژههای شفاخانههای جناح و جمهوریت با سرمایه گذاری ۶۰ میلیون دالر امریکائی، نصب ماشین آلات تشخیصیه در شفاخانههای جناح و ابنسینا با سرمایه گذاری ۷ میلیون دالر امریکایی، بند برق باغدره با ظرفیت ۲۲۶ میگاوات با سرمایه گذاری ۵۷۰ میلیون دالر امریکایی، بند برق سروبی ۲ با ظرفیت ۱۸۰میگاوات و با سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیون دالر امریکایی، برق آفتابی ۴۰ میگاوات در حصار شاهی ولایت ننگرهار با سرمایه گذاری ۳۵ میلیون دالر امریکایی، برق آفتابی ۴۰ میگاوات در هرات با سرمایه گذاری ۳۵ میلیون دالر امریکایی تکمیل شده است و جهت سرمایه گذاری به دواطلبی گذاشته خواهد شد."
به گفته او، سرمایه گذاری مجموعی در این پروژهها، ۱.۱ میلیارد دالر امریکایی میشود.
سرپرست وزارت مالیه افزود مطالعه امکان سنجی بخشی از پروژهها تحت کار است و بعد از نهایی سازی جهت منظوری به شورای عالی اقتصادی ارایه و بعد از منظوری به داوطلبی باز گذاشته خواهد شد.
صندوق بینالمللی پول قرضه میدهد
وزارت مالیه کشور همچنین میگوید که به خاطر اعتباری که صندوق بینالمللی پول به کشور کرده است، برای اولین بار تصمیم گرفته است که به پروژههای توسعهای کشور قرضه بدهد.
محمد همایون قیومی، سرپرست این وزارت گفت که در رابطه به ارزیابی تمدید تسهیلات اعتباری با صندوق بین المللی پول گفت: "طی بحثهای همه جانبۀ وزارت مالیه با صندوق بین المللی پول (IMF )، صندوق متذکره اصلاحات مالی و اقتصادی کشور را طی پنج دور تحت برنامۀ تمدید تسهیلات اعتباری (ECF ) موفقانه ارزیابی کرد و بر دستآوردهای اقتصادی و مالی حکومت افغانستان صحه گذاشت."
آقای قیومی گفت که موفقیت در این برنامهها باعث شد که صندوق بینالمللی پول، به پروژههای توسعهای کشور قرضه بدهد.
قابل یادآوری است که افغانستان در سال ۲۰۱۶ شامل برنامه تسهیلات اعتباری صندوق بین الملللی پول شد. این برنامه شامل شش مرحله است. تا اکنون افغانستان توانست که پنج دور ارزیابی مشترک تعهدات را مؤفقانه به پایان برساند و یک دور پایانی آن تا ختم ۲۰۱۹ تکمیل خواهد شد.
وزارت مالیه میگوید که با تکمیل مؤفقانۀ هر دوره، افغانستان می تواند که مبلغ ۶.۲ میلیون دالر امریکایی پول تشویقی بیشتر از سوی صندوق متذکره بدست بیاورد. افغانستان بعد از تکمیل پنج دور ارزیابی تا فعلا توانسته است که مبلغ ۳۱ میلیون دالر را به دست بیاورد.