صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۲

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سفیر پاکستان در کابل: پاکستان به طور کامل از طرح صـلح افغانستان حمـایت می‌کند

سفیر پاکستان در کابل:  پاکستان به طور کامل از طرح  صـلح افغانستان حمـایت می‌کند

زاهد نصرالله خان، سفیر کشور پاکستان در کابل، در محفلی به مناسبت هفتاد و یکمین سالروز استقلال پاکستان گفت که پاکستان به طور کامل از طرحهای صلح رئیس جمهور غنی حمایت میکند.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور در پروسه کابل که با حضور نمایندگان 25 کشور برگزار شده بود، هفت بند مندرج در مورد موافقتنامه صلح را مطرح کرد؛ آتشبس، به رسمیت شناخته شدن طالبان به عنوان یک گروه سیاسی، اعتمادسازی در دوره انتقالی و انتخابات فراگیر، بازنگری قانون اساسی، اجرای عدالت و حل وفصل شکایات، تطبیق قوانین، آزادی زندانیان و حذف نام طالبان از فهرست تحریمها، تأمین امنیت شهروندان افغان، توسعه اقتصادی-اجتماعی و حمایت و مشارکت بینالمللی از مفاد این طرح است.
آقای نصرالله خان در این محفل که شب هنگام 14 آگست (23 اسد) برگزار شده بود، افزود که پاکستان معتقد است، تنها از طریق برگزاری مذاکرات سیاسی در افغانستان صلح و آشتی میتوان تأمین کرد. او ادامه داد: در این راستا، پاکستان نقش مهمی را ایفا میکند.
او همچنین اضافه کرد که منطقۀ ما با چالشهای امنیتی، اقتصادی و بشردوستانه مواجه است، این چالشها، صلح و ثبات منطقه را تهدید میکند. اکنون پاکستان به دنبال همکاری با همسایگان و جامعه بینالمللی برای یافتن راه حل صلح آمیز برای مشکلات منطقه است.
سفیر پاکستان این سخنان را در حضور مقامهای بلند پایه حکومت افغانستان، اعضای کابینه، نمایندگان و سفیران کشورهای خارجی مقیم کابل، زد. محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرائیه در این نشست، ضمن تبریکی به مناسبت برگزاری موفقانه انتخابات پاکستان، گفت که همانطور دولت و ملت افغانستان سالیان درازی است که در خط مقدم مبارزه با تروریسم و انواع جرایم دیگر قرار دارد، ملت پاکستان نیز از شر این پدیده در امان نمانده و از این ناحیه مثل مردم افغانستان متحمل تلفات جانی و زیانهای اقتصادی میشود.
آقای محقق اشاره کرد، وقوع حوادث انفجاری در روزهای مبازرات انتخاباتی در کویته و خیبر پختونخوا و حوادث مشابه آن در گذشته نشان دهنده اين امر است.
او گفت: بر این اساس، در امر مبارزه با تروریسم، در سیاست و عمل دولت افغانستان تمایزی به عنوان تروريزم خوب و بد وجود ندارد و پیکار ما با این گروهها یکسان ادامه مییابد.
آقای محقق تصریح کرد، توقع ما از دولت پاکستان منحیث شریک در امر مبارزه با تروریسم متکی به واقعیتهای عملی و نتایج ملموس است که موثریت آن را مردم دو کشور در عمل حس کنند.
معاون ریاست اجراییه اضافه کرد، روند صلح و مذاکرات میان دولت افغانستان و گروههای مخالف برای تامین صلح و ثبات در کشور، یکی دیگر از محورهای مهمی است که بدون همکاری پاکستان به نتیجه مطلوب نخواهد انجامید، كه کار های مقدماتی در این راستا انجام شده است.
آقای محقق همچنین افزود، توافق دو کشور بر پلان عمل افغانستان و پاکستان برای صلح و همبستگی و تدویر جلسات کمیتههاى پنجگانه مطابق این سند، یک پیشرفت مهم است،  اما ادامه جنگ و خشونت هر روز قربانی میگیرد و ما به خاطر جلوگیری از قربانی شدن مردم باید اقدامات خود را در جهت رسیدن به صلح سرعت بیشتر ببخشیم. معاون دوم ریاست اجراییه گفت که دولت افغانستان، راه حل سیاسی و گفتگوهای صلح به رهبری و مالکیت مردم افغانستان را بهترین گزینه میداند. او افزود، از مخالفان مسلح پیوسته خواستهایم تا به روند این گفتگوها بپیوندند. از همسایه و کشورهای تاثیر گزار بر روند صلح افغانستان نیز تقاضا داریم تا افغانستان را در این عرصه کمک کنند.
آقای محقق تاکید کرد که جنگ و صلح و ثبات و امنيت در دو کشور با هم پیوند مستقیم دارد، بدون صلح و ثبات در افغانستان،  امنيت پايدار در پاکستان ممكن دچار چالش شود، همچنان صلح و امنیت در پاکستان، در آوردن صلح و امنيت در افغانستان کمک اساسى میکند. بنابراین، تقاضای ما از مقامات پاکستانی این است که ما را در آوردن صلح و امنیت همکاری کند.
او گفت: علمای دینی در هر دو کشور از نفوذ و تأثیر گذاری بالای برخوردار هستند و میتوانند نقش سازندۀ در برقراری صلح و امنیت ایفا کنند، دولت افغانستان از حکومت و علمای پاکستان انتظار دارد، اقدامات مؤثری را در مقابل آنانی که به صدای صلح "نه" می گویند، انجام دهند. ما امیدواریم که هر چه زودتر کنفرانس مشترک علمای دو کشور بر گزار شود تا علمای دو کشور موقف روشن خویش را در قبال تروریسم، پدیده انتحار و جنگ در افغانستان اعلام کنند.