صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

زیان‌‌های هنگفت مالی ناشی از قطع برق ایران در هرات

زیان‌‌های هنگفت مالی ناشی از قطع برق ایران در هرات

مقامهای محلی در ولایت هرات میگویند قطع چند ساعته برق ایران در روزهای اخیر خسارات هنگفت مالی به صنعتگران وارد کرده است. برق هرات در غرب کشور از دو کشور همسایه ترکمنستان و ایران تامین میشود.
در یک هفته اخیر هر روز در گرمترین ساعات، برق وارداتی ایران قطع میشود.  در هفتههای اخیر، ایران خود با مشکل قطع گسترده برق در شهرهای مختلف این کشور روبرو شده است.
به گزارش بی بی سی، جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات، میگوید گزارشی در مورد مشکلات شهروندان و خسارات وارد شده به صنعتگران به کابل فرستاده شده و انتظار میرود وضعیت به حالت عادی برگردد.
او گفته: "متاسفانه قطع برق ایران در روزهای گذشته برای خانواده ها و صنعتگران مشکلات جدی به بار آورده و صنعتکاران ادعا دارند که از این ناحیه خسارات هنگفت مالی به کارخانههای شان وارد شده. این موضوع را والی هرات با رئیس شرکت برق در میان گذاشته و تقاضای جدی ما این بود که از قطع برق جلوگیری شود. به ما وعده لازم داده شده و امیدواریم که دیگر شاهد قطع برق نباشیم."
هرات سالانه چهارصد میلیون کیلووات برق از ترکمنستان و در حدود ۹۰۰ میلیون کیلو وات از ایران وارد میکند.
این ولایت به ۱۹۰ مگاوات برق نیاز دارد که ۴۰ درصد آن از ناحیه برق وارداتی ترکمنستان تامین میشود.
افغانستان نیروی برق کافی ندارد و عمدتاً متکی به نیروی برق وارداتی است.
شرکت برشنا میگوید افغانستان سالانه دست کم ۵۵۰ مگاوات برق وارد میکند که بابت آن حدود ۱۳۰ میلیون دالر پول میپردازد.
قرار معلومات وی افغانستان قرارداد واردات ۱۰۰۰ مگاوات برق را با کشورهای ازبکستان، تاجکستان، ترکمنستان و ایران به امضا رسانده اما نظر به فصلهای مختلف این میزان کاهش مییابد.
مقدار کمی از برق مصرفی شهروندان افغانستان از طریق تولیدات داخلی نیز تامین میشود.
دستگاههای تولید برق افغانستان در مجموع، توانایی تولید ۵۶۰ مگاوات برق را دارد اما به دلایل مختلف از جمله کاهش میزان بارندگی در سالهای اخیر فعلا این دستگاهها تنها حدود ۲۰۰ مگاوات برق در سال تولید میکنند.
افغانستان در حالی از کشورهای دیگر برق وارد میکند که به باور کارشناسان منابع آبی کافی برای خودکفایی در اختیار دارد.
اما نبود بودجه کافی برای ساخت بندهای بزرگ و مشکلات امنیتی، از دلایلی خوانده میشوند که سبب شده افغانستان نتواند خود را از برق وارداتی کشورهای همسایه، بی نیاز کند.
افغانستان در مجموع به حدود ۵۰۰۰ مگاوات برق نیاز دارد.
مقامهای ایرانی گفتهاند در فصل تابستان که میزان مصرف برق در داخل کشور شان افزایش مییابد، "برای رسیدگی به نیازهای داخلی" از میزان صادرات میکاهند.
بنابر برآورد وزارت نیرو ایران، ۲۶ درصد از مصرف برق مربوط به وسایل سرمایشی است و مشترکان خانگی بیشتر از ۴۰ درصد از مجموع برق سالانه خود را در ماههای جوزا تا سنبله مصرف میکنند.