صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئيس اجرائيه: اجماع بين المللي براي مبارزه باتروريزم دوباره شکل گيرد

رئيس اجرائيه: اجماع بين المللي براي مبارزه باتروريزم دوباره شکل گيرد

رئیس اجرائیه مى گويد که ١٦ سال پس از رويداد يازدهم سپتمبر، هنوزهم تروريزم به حيث يک تهديد و خطر جدى براى بشريت و کشورهاى مختلف جهان به شمار ميرود و  کشورهاى منطقه، بايد در رابطه به گروه هاى تروريستى مسوولانه عمل کنند.
داکتر عبدالله عبدالله رييس اجراييه حکومت، که دیروز در نشست شوراى وزيران در کابل صحبت می کرد گفت که پس از رويداد يازدهم سپتمبر، همکاری ايالات متحده امريکا با مردم افغانستان آغاز و تاکنون ادامه دارد و خوشبختانه که استراتيژی تازۀ امريکا برای افغانستان، نيز مورد تائيد دولت و ملت قرار گرفته است.
به گفته وی، تعهد دوامدار بر حمايت از مردم و دولت افغانستان در مقابله با تروريزم، آوردن صلح، اعلام موضع قاطع در برابر تروريزم، ادامه همکاری ها و تشويق ساير کشورها بخاطر همکاری با افغانستان، بخشى از استراتيژى جديد امريکا است که اين امر، بالای مردم و وضعيت کشور تاثيرات خود را دارد.
عبدالله افزود: «اگر ما وحدت را ميان مردم خود تامين کرده بتوانيم، آن زمان بصورت عموم در راستای تامين منافع ملی کشور و کوششهايی که از سوی نيروهای امنيتی و جامعۀ جهانی صورت می گيرد، به مراتب موثر تر میباشد.»
رييس اجرايی حکومت، اظهار اميدواری کرد اجماعی که پس از رويداد ١١ سپتمبر از طرف جامعه بين المللی در حمايت از مردم افغانستان در مقابله با تروريزم وجود داشت، بار ديگر چنين اجماع  ايجاد شود و به ياری خداوند، با همکاری مردم  افغانستان و حمايت ساير کشورها، افغان ها به آرمان های ديرينه شان که تامين صلح و ثبات است، ميرسند.
ازسويى هم شاه حسين مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی رياست جمهوری گفت که ١٦ سال پس از رويداد يازدهم سپتمبر، هنوز تروريزم به حيث يک تهديد و خطر جدى براى بشريت و کشورهاى مختلف جهان به شمارى ميرود.
وى افزود: «ماهيت جنگ و شيوه هاى رفتار گروه هاى تروريستى نيز دراين مدت تغيير کرده است، افغانستان در خط اول مبارزه با تروريزم قرار دارد و ما انتظارداريم که کشورهايى منطقه، در رابطه به گروه هاى تروريستى مسوولانه عمل کنند و با رويکرد جمعى با اين پديده مبارزه کنند.»
رویداد یازده سپتمبر در سال ۲۰۰۱ میلادی در امریکا، سبب شد تا یک ائتلاف جهانی به هدف مبارزه با تروریزم شکل بگیرد و نزدیک به یکصد و بیست هزار نیروی بین المللی بخاطر مبارزه با شبکه القاعده و گروه طالبان مسلح به افغانستان بیاید. وزارت دفاع افغانستان، با آنکه رقم مشخص از تلفات نیروهای افغان در این مدت را ارائه نمی کند؛ اما می گوید به کمک همکاران بین المللیاش، در جنگ با تروریزم موفق بوده اند.
این در حالیست که به اساس معلومات ماموریت حمایت قاطع، از سال ۲۰۰۱ میلادی تا کنون، سه هزار و چهارصد و هشتاد تن از نیروهای بین المللی به شمول دو هزارو سیصد و چهل و شش سرباز امریکایی در افغانستان کشته شده اند.
در حال حاضر، ایالات متحده امریکا ۸۴۰۰ سرباز و در مجموع کشورهای عضو ناتو، حدود ۱۳۴۰۰ نظامی در افغانستان دارند و قرار است که حدود چهار هزار سرباز تازه نفس امریکایی نیز به افغانستان فرستاده شوند. دريازدهم سپتمبر ٢٠٠١ ميلادى، در نتيجۀ حملاتى که از طريق چهار طيارۀ مسافربرى بر پنتاگون (وزارت دفاع امريکا) و مرکز تجارتى بين المللى نيويارک صورت گرفت؛ حدود ٣٠٠٠ تن کشته شدند وهزاران تن ديگردر اين  حملات مجروح گرديدند.
امريکا، اسامه بن لادن رهبرالقاعده راکه گفته ميشد درآن زمان درافغانستان بود، مسوول اين حملات عنوان کرد و از طالبان خواست تا وى را به امريکا تحويل دهند؛ اما طالبان اين خواست امريکا را نپذيرفتند وامريکا با همراهى نيروهاى ائتلاف، بتاريخ ٧ اکتوبر ٢٠٠١ بر افغانستان يورش نظامى  نمود و رژيم طالبان سقوط کرد و حامد کرزى، رييس ادارۀ موقت تعيين شد. (پژواک)