صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیته مشترک رسانه‌ها و وزارت مهاجرین ایجاد شود

کمیته مشترک رسانه‌ها و وزارت مهاجرین ایجاد شود

«انستيتيوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب» برای مدیریت مهاجرت درکشور؛ خواستار ایجاد کمیتۀ مشترک کاری متشکل از نهادهای رسانه یی و وزارت های سکتوری گردید.
احمد کمیل میرشادبیک رییس اين انستيتيوت، دیروز در سومین نشست علمی رسانه و مهاجرت تحت عنوان «فرصت ها و چالش ها»، گفت: «با توجه به رکود و مشکلات اقتصادی موجود در بازار و کاهش بودجه های تبلیغاتی برای رسانه ها، ما می توانیم از مسئله مهاجرت فرصت خوبی را به وجود بیاوریم که رسانه ها با تولید و تهیه ویژه برنامه ها، مستندها، کلیپ ها و اسپات ها از مهاجرت های غیرقانونی جلوگیری کنند.»
میرشادبیک بخاطرعملى شدن اين راهکار پیشنهاد نمود که یک کمیته مشترک کاری میان وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان، اطلاعات و فرهنگ و نهادهای رسانه یی ايجاد گردد؛ تا روی طرح ها، سناریوها، اهداف و تخصیص بودجه برای رسانه ها بحث شود.
به گفته او، با ایجاد این کمیته هم رسانه ها نفع خواهند برد و هم آگاهی دهی و اطلاع رسانی خوب به مردم خواهد شد.
موصوف درادامۀ صحبت هايش افزود که رسانه ها در چارچوب همکاری مشترک می توانند ابزار خوبی برای مدیریت مهاجرت باشند، مشروط بر آن که رسانه ها حمایت شوند.
وی گفت که مهاجرت های چند سال قبل به طرف اروپا، پیامدهای منفی از قبیل خروج سرمایه های بزرگ اقتصادی و انسانی، غرق شدن جوانان در آب های اروپا و پیوستن جوانان در جنگ سوریه را در پی داشت.
موصوف افزود که برخی ها معتقد اند که موج مهاجرت، ناشی از ترس و تشویشی است که رسانه ها به وجود آورده اند و تاثیر منفی بالای اذهان عامه داشته است؛ اما به باور وى بیکاری، ناامنی، مشکلات اقتصادی و اختلافات داخلی از عوامل عمده شکل گرفتن مهاجرت می باشد.
سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان، در این نشست گفت که رسانه ها نقش موثر در کاهش مهاجرت افغان ها به خارج از کشور داشته است.
اين مقام بلند پايه وزارت مهاجرين افزود: «انتظار داریم که رسانه ها ما را کمک کنند، ما شاهد بودیم که نقش مسوولانه رسانه ها در عرصه مهاجرین عودت کننده و بیجاشدگان داخلی، موثر بوده و کارهای مشترک داشته اند و امید می رود که در آینده نیز مثبت بوده باشد.»
به گفته او، در شرایط کنونی مهاجرت هم فرصت و هم چالش است و دولت افغانستان باید چالش ها را به فرصت تبدیل نموده استفاده اعظمی را ببرد.
وی گفت: «با به میان آمدن بحران مهاجرت در اروپا، باورها به این بود که تا آخر سال ٢٠١٦ بیش از ٨٠ هزار پناهنده  ازاروپا برگشت داده خواهند شد؛ اما با سعی و تلاش بعد از مذاکرات متواتر با مقام های اروپایی به مدیریت مشترک دست یافتیم که بر اساس آن ٥٨٠ تن به کشور برگشت داده شدند.»
عالمی بلخی، مسکن گزینی افغان ها را  به خارج از کشور یک فرصت و کمک به اقتصاد افغانستان دانسته، افزود که در سال ٢٠١٥ حدود هفت میلیارد دالر به کشور حواله شده است.
سیده مژگان مصطفوی معین مالی و اداری وزارت اطلاعات و فرهنگ، سخنران ديگر اين نشست علمى گفت که رسانه های مستقل، حکومت را باید در مشکلات مهاجرت کمک کنند.
موصوف افزود که رسانه ها با نقش مثبتی که در جامعه دارند، می توانند هم در کاهش و هم در افزایش مهاجرت ها موثر واقع شوند.
به گفته او، یکی از وظایف رسانه ها انعکاس واقعیت ها است؛ تا بر اساس آن بتوانند مانع فرار مغزها از کشور شوند و بر دولت است تا از رسانه ها حمایت کند. ( پژواک)