صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شورای عالی صلح استراتژی خودراتغییرداد

شورای عالی صلح  استراتژی خودراتغییرداد

محمد کريم خليلي رئيس شوراي عالي صلح ميگويد که گفتگوهاي صلح با مخالفان دولت را با رويکرد جديد و فعال به پيش خواهد برد.
آقاي خليلي ديروز دوشنبه، 19 سرطان، در نشست مجمع عمومي شوراي عالي صلح گفت که اين شورا استراتژي جديد صلح را با رويکرد فعال و نو تهيه کرده است. استراتژي جديد شوراي عالي صلح در نشست ديروز مجمع عمومي شوراي عالي صلح تصويب شد و به زودي در اختيار ارگانهاي مربوطه  قرار گرفت.
رئيس شوراي عالي صلح در اين نشست گفت که اين شورا پس از هفت سال، در رسيدن به اهداف خود موفق نبوده است و اين باعث شده که ذهنيت منفي نسبت به عملکرد اين شورا در بين مردم بوجود بيايد. او تاکيد کرد که:« ما بايد شوراي عالي صلح را از اين وضعيت بيرون کنيم و کاري را انجام بدهيم که مردم انتظار آن را دارند، همه مي دانيم که مردم افغانستان خواستار صلح و ختم جنگ هستند.»
خليلي گفت که شوراي عالي صلح براي پيشرفت روند صلح در کشور يک گفتمان جديد را با احزاب سياسي، جامعه مدني و اقوام آغاز خواهد کرد تا مردم خود را در روند صلح شريک بدانند.
او گفت که صلح به معني تسليم شدن طالبان نيست و رويکرد ما در شوراي عالي صلح تسليم شدن طالبان نيست. آقاي خليلي افزود:« به اين باور هستيم که بايد ديد و خواست طالبان را مطالعه نماييم و با احترام به ديدگاه شان، با قبول نظريات سالم و ملي شان ما بايد پروسه صلح را تعقيب کنيم و در صورتى صلح کرده مي توانيم که اين روحيه را عوض کنيم که صلح، تسليم شدن طالبان است.»
رئيس شوراي عالي صلح تاکيد کرد که صلح  همچنين به معني دادن امتيازات بي معني و خارج از چوکات قانون و به بهايي قرباني کردن دستاوردهاي گذشته هم نيست.
آقاي خليلي گفت در استراتژي جديد شوراي عالي شفافيت مالي و شفافيت در روند صلح وجود خواهد داشت  و مردم را از روند صلح آگاه خواهند کرد.
رئيس شوراي عالي صلح از جامعه جهاني خواست که براي تامين صلح در افغانستان و به وجود آمدن اجماع منطقهاي و بينالمللي، تلاش کنند و با دولت افغانستان همکاري کنند.
اکرم اخپلواک رئيس دارالانشاي شوراي عالي صلح نيز در نشست ديروز گفت که در استراتژي جديد شوراي عالي صلح نواقص موجود در اين شورا رفع شده است. به گفته او، در بخشهاي ساختاري مديريتي و اهداف اين شورا تغييراتي به ميان آمده و قرار است پروسه صلح با حمايت و همکاري تمام افغانها، گروههاي سياسي، جهادي، قومي، علما و مطبوعات پيش برود.