صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیسیون حقوق بشر: خشونت علیه زنان در افغانستان ۸.۳ درصد افزایش یافته‌است

کمیسیون حقوق بشر: خشونت علیه زنان در افغانستان ۸.۳ درصد افزایش یافته‌است

کميسيون مستقل حقوق بشر از افزايش آمار خشونتها عليه زنان ابراز نگراني نموده و ميگويد که ميزان خشونت عليه زنان در سه ماه اول سال 1396 خورشيدي در مقايسه با سه ماه اول سال گذشته 8.3 درصد افزايش را نشان ميدهد.
بلال صديقي سخنگوي اين کميسيون روز چهارشنبه گفت که در اين مدت بيش از 900 مورد خشونت عليه زنان از سراسر افغانستان نزد کميسيون مستقل حقوق بشر ثبت شدهاند.
وي گفت: «کميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان در جريان سه ماه اول سال 1396هجري خورشيدي 952 مورد خشونت عليه زنان را ثبت کرده که در مقايسه با سال گذشته 8.3 درصد افزايش را نشان ميدهد و کميسيون از افزايش خشونتها عليه زنان نگران است. متأسفانه در تمامي افغانستان واقعات خشونت عليه زنان رخ داده.»
آقاي صديقي گفت که اين خشونتها شامل قتل، بد دادن، تجاوزهاي جنسي و لت کوب ميباشد.
بلال صديقي افزود که تنها در يک هفته گذشته بيش از 5 قضيه قتل زنان از ولايات مختلف نزد کميسيون مستقل حقوق بشر به ثبت رسيده که به گفته وي عاملين اين قضايا هم بازداشت نشدهاند.
به اساس معلومات کميسيون مستقل حقوق بشر، هر چند که خشونت عليه زنان در سراسر کشور وجود دارد اما در سالجاري بيشترين ميزان اين خشونتها مربوط به زون مرکزي ميشود.
بيسوادي، فقر، ناامني، عدم تطبيق قانون، موجوديت افراد مسلح غير مسئول ، عدم دسترسي به نهادهاي عدلي و قضايي و فساد اداري از مواردي اند که به گفته کميسيون مستقل حقوق بشر سبب تشديد خشونت عليه زنان  کشور شدهاست.
اين کميسيون از حکومت خواست تا به فرهنگ معافيت از مجازات پايان داده و عاملين خشونت عليه زنان را بازداشت و طبق قانون مجازات نمايد.
در اين حال رياست اجرائيه افغانستان ميگويد که مبارزه با خشونت عليه زنان يکي از تعهدات حکومت بوده و در زمينه توجه جدي دارد.
اميد ميثم معاون سخنگوي رياست اجرائيه در مورد گفت: «مبارزه با خشونت عليه زنان يکي از تعهدات مهم رهبري حکومت وحدت ملي است. حکومت براي جلوگيري از خشونت عليه زنان متعهد است و به همين دليل است که راهکارهاي جديد ايجاد شده که به گونه جدي کساني که متوسل به خشونت عليه زن ميشوند مورد پيگرد قانوني قرار گرفته و هر آنچه قانون ميگويد بالايشان تطبيق گردد.»
از سوي هم شماري از شبکههاي زنان افغان از افزايش ميزان خشونت عليه زنان ابراز نگراني کرده ميگويد که اگر قانون منع خشونت عليه زنان در تمامي کشور به گونه درست تطبيق گردد، ممکن خشونت عليه آنان کاهش يابد.
اعضاي اين شبکه تأکيد ميکنند که علماي ديني بايد براي تأمين حقوق زنان و مبارزه عليه خشونت با زنان براي مردم در قريهها و مناطق دور دست افغانستان آگاهي دهند. ( راديو آزادي)