صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

امضای تفاهم‌نامه مبارزه علیه فساد اداری

امضای تفاهم‌نامه مبارزه علیه فساد اداری

با آنکه مردم ازموجوديت فساد اداي درکشوررنج ميبرند، اما وزارت احيا وانکشاف دهات واداره عالي مبارزه بافساد اداري تفاهمنامه همکاري مبارزه عليه فساد اداري را از طريق برنامه هاي آموزشي وآگاهي دهي امضاکردند. انجنير نصيراحمد دراني، وزير احيا و انکشاف دهات گفت:» هدف از امضاي اين تفاهمنامه ترويج و تبليغ فرهنگ امانتداري، صداقت ميان کارکنان و منسوبان وزارت احيا و انکشاف دهات، تغيير مثبت افکارعامه از طريق آگاهيدهي از ضررهاي فساد و انتقال گستردهي مفاهيم مورد نظر به مردم مي باشد».
آقاي دراني افزود» اين آگاهي دهي از طريق شو راهاي روستايي، جلب همکاري و حمايت همه اقشار جامعه - به ويژه کارکنان خدمات ملکي و شوراهاي مردمي - در روند مبارزه عليه فساد اداري، صورت ميگيرد».
وزير انکشاف دهات علاوه کرد که اين وزارت، به دليل داشتن360 هزار عضو در شوراهاي انکشافي، ميتواند از طريق آموزشدهي و راهاندازي برنامههاي آگاهيدهي به آنان در همکاري با ادارهي عالي مبارزه با فساد، براي کاهش فساد در جامعه و نهادهاي دولتي کار کند. همچنان سيد غلامحسين فخري، رييس ادارهي عالي مبارزه عليه فساد اداري گفت که آنان در نظر دارند از طريق نفوذ وزارت احيا و انکشاف دهات بر روستاها و جمع مردم، آگاهيرساني کنند، کارمندان و مردم را متعهد به مبارزه با فساد بسازند.
آقاي فخري افزود: «ما به همکاري همه‌‎ي مردم نياز داريم، درست است که چند نهاد مخصوص مبارزه با فساد وجود دارند، اما مبارزه با فساد در نهادهاي مخصوص نبايد محصور باشد». او، تصريح کرد که بايد همهي نهادها و شهروندان، عالمان ديني و رسانهها براي مبارزه عليه فساد کار کنند.
بر بنياد اين تفاهمنامه، ادارهي عالي مبارزه عليه فساد اداري مکلف» به رعايت موازين، مقررات، پاليسي و استراتژي وزارت احيا و انکشاف دهات در همآهنگي با استراتژي ادارهي مبارزه عليه فساد اداري، تهيهي مواد درسي و آگاهيدهي مربوط براي انتقال آگاهيهاي لازم به مشمولان برنامهها، دريافت و توحيد ديدگاههاي ماموران براي استفاده بهترميباشد».
ازسوي ديگر وزارت احيا و انکشاف دهات در اين تفاهمنامه مکلف به « رعايت مقررات، فراهمسازي تسهيلات براي راهاندازي برنامههاي آموزشي، همکاري دايمي به منظور کاهش و محو فساد اداري از طريق بخش اطلاعرساني اين وزارت، راهاندازي برنامههاي مشرک آگاهيدهي» شده است.
بربنياد اين تفاهمنامه، برنامههاي آموزشي در زمينههاي مبارزه با فساد اداري، شيوههاي درج شکايت و اطلاعات در بارهي فساد اداري در ادارهي عالي مبارزه عليه فساد اداري، قانونمندسازي جامعه و چگونگي نقش آن بر کاهش فساد اداري، شرح زيانها و پيآمدهاي فساد اداري بر زندهگي مردم، فساد از ديدگاه اسلام، براي کارمندان وزارت احيا و انکشاف دهات راهاندازي ميشود.
اين درحاليست که افغانستان تا سال 2015 سومين کشور فاسد جهان رده بندي شده بود، اما پس از سال 2016 اين کشور ازرديف فاسد ترين کشورهاي جهان برآمد وهم اکنون در ميان 176کشور جهان در رده 169قرار دارد. پس از افغانستان، ليبيا، سودان، يمن، سوريه، کورياي شمالي، سودان جنوبي و سوماليا به ترتيب در اين جدول رده بندي شده اند.
 اقداماتيکه درسالهاي اخير در راستاي مبارزه با فساد انجام گرفته وتوانيسته وضعيت را کمي بهبود بخشد اصلاحات در نظام مالي و گمرکي، ايجاد کميسيون تدارکات ملي، اصلاحات در بخشهاي عدلي و قضايي وثبت داراييهايي حکومت بوده است.