صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور در کنفرانس پروسه کابل: این آخرین شانس صلح برای طالبان است

رئیس جمهور در کنفرانس پروسه کابل: این آخرین شانس صلح  برای طالبان است

دولت افغانستان ديروز سه شنبه، 16 جوزا ميزبان نمايندههاي بيش از 23 کشور جهان و سازمانهاي بينالمللي در نشستي زير نام «پروسهي کابل» بود که در اين کنفرانس روي موضوعات صلح و ثبات افغانستان و منطقه بحث گرديد.
اين نشست پيش از چاشت روز سه شنبه با تدابير شديد امنيتي در ارگ رياست جمهوري برگزار گرديد و رهبري اين نشست را افغانستان به عهده دارد و از نمايندههاي کشورهاي اشتراک کننده در اين نشست، در کابل-پايتخت کشور ميزباني ميکند.
محمداشرف غني رييس جمهوري کشور که در آغاز اين نشست سخنراني ميکرد گفت: « ما امروز گردهم آمدهايم تا همبستگي خود را در برابر ترور و وحشت ابراز نموده و روي يک روندي که منتج به صلح عادلانه شود، به بحث بپردازيم».
رئيس جمهور غني در اين نشست گفت که براي آخرين بار از طالبان ميخواهد که به روند صلح بپيوندند. او گفت مسئله طالبان يکي از محورهاي اصلي اين نشست است و در صورتي حاضر است با باز شدن دفتر در کابل و يا هر کشور ديگري توافق کند، که اين گروه واقعا متعهد به توافق صلح با افغانستان باشد. رئيس جمهور تاکيد کرد که اين آخرين شانس براي طالبان است و افزود اگر طالبان آماده نباشد، ما نمي توانيم صلح کنيم.
رئيس جمهورغني همچنين گفت که تروريستها از دين به عنوان وسيله استفاده ميکنند. او گفت که گروههاي تروريستي مدعي اند که مبناي جنگ شان دين اسلام است؛ در حاليکه «اسلام دين صلح است و آناني را که اين جانيان به قتل ميرسانند همه مسلماناند. آنها هزاران مرد، زن و کودک مسلمان را به قتل ميرسانند. مواد مخدر، ترور و سرقت، پديدههايي هستند که با دين ما هيچ ربطي ندارد، اما تروريستان از آنها بهحيث وسيله استفاده ميکنند. اينها تروريست اند».
رييس جمهوري گفت، مجمع عمومي سازمان ملل قطعنامهيي را در سال 2006 به تصويب رسانده است که براساس آن بايد همه کشورهاي جامعه جهاني، تروريسم را با تمامي اشکال آن به عنوان جدي ترين تهديد عليه صلح و امنيت جهاني با شديدترين لحن محکوم نمايند؛ اما با آنهم جامعه جهاني هنوز نتوانسته بر تمامي ابعاد تهديد تروريسم فايق آيد.
در حالي که نمايندهي سازمان ملل نيز در اين نشست حضور داشت، رييس جمهور غني گفت در صورتي که ملل متحد رشد چشمگير پديدهي تروريسم، انکشاف فعاليتها و بيرحمي در حملات آنها را شاهد بوده؛ ولي پاسخ اين سازمان در برابر گسترش اين پديدهي شوم و خطرناک بسنده نبودهاست.
رييس جمهور غني  همچنان گفت که افغانستان بهدليل موقعيت جغرافيايي اش هدف تروريسم جهاني قرار گرفته است و گروههاي تروريستي، بهويژه داعش ميخواهد تا به افغانستان و از طريق اين کشور به آسياي مرکزي راه باز کند و براي فعاليتهاي جرمي شان در منطقه و جهان بستري را فراهم سازد.
از سويي هم رييس جمهوري افغانستان که در حضور نمايندههاي اين کشورها سخنراني ميکرد گفت، افغانستان در خط مقدم جنگ عليه تروريسم بينالمللي قرار دارد و با آن که فعاليتهاي تروريستي در جهان روزبهروز در حال افزايش است، مبارزهي جهاني با آن کافي نيست و جهان آنگونه که لازم بود عليه تروريسم مبارزه نکرده است.
به گفتهي رييسجمهور غني در انفجار روز چهارشنبه هفتهي گذشته در کابل، 150 نفر کشته شدند.
دولت افغانستان اعلام کرده است که هرچند حکومت وحدت ملي بارها از گسترش خطر تروريسم در افغانستان، منطقه و جهان هشدار داده است؛ اما اين نگرانيهاي حکومت افغانستان از سوي کشورهاي منطقه جدي گرفته نشده است و اکنون خطرات اين پديده، ديگر کشورهاي منطقه را نيز تهديد ميکند.
محمداشرف غني رييس جمهوري کشور گفت جامعه جهاني تعهد کرده که حمايت کشورها از تروريزم و تمويل فرامرزي آن را تحمل نخواهد کرد و «ما از جهانيان ميخواهيم به تعهداتي که سپردهاند، عمل کنند تا خشونت و ترور خاتمه يابد».
رييس جمهوري کشور با اشاره به عدم صداقت پاکستان در گفتوگوهاي صلح با افغانستان گفت، صلح بايد تنها به موافقتنامه خلاصه نشود؛ بلکه بايد صلح عادلانه بهگونهي پايدار تأمين گردد. او گفت که دولت افغانستان با پاکستان براي تأمين صلح چندين بار از طريق مذاکرات چندجانبه وارد گفتوگو شده است؛ اما اين تلاشها نتيجهيي را به دنبال نداشته است. رييس جمهور غني گفت که دولت افغانستان براي صلح با طالبان آماده است، به شرطي که طالبان نيز آماده باشند؛ در غير آن به لحاظ نظامي طالبان نميتوانند برندهي ميدان شوند.
بر بنياد سخنان رييسجمهوري، صلح بايد از طريق يک بحث ملي تأمين شود و دولت افغانستان يک گفتمان ملي را در اين زمينه داير خواهد کرد که در آن ديدگاههاي زنان و جامعه مدني لازم خواهد بود. به گفتهي رييس جمهوري اگر موافقت صورت گيرد، در آن صورت به طالبان اجازه داده خواهد شد تا دفتر شان را در کابل و يا ديگر کشورها باز کنند، «اما اين فرصت براي هميشه به آنها فراهم نيست».
رئيسجمهور غني در اين سخنراني خود از جامعه جهاني خواست که با صداقت کامل، پروسهي صلح به رهبري افغانستان را حمايت کرده و به آن احترام بگذارند. وي گفت که دولت افغانستان همچنان آماده است تا براي تأمين صلح کار کند.
نشست کابل به هدف دستيابي به صلح و ثبات پايدار در افغانستان و براي بهميان آمدن يک اجماع و توافق واحد منطقهيي و جهاني در امر مبارزه با تروريسم، براي نخستين بار به رهبري حکومت افغانستان و با حضور حدود 23 کشور جهان و سازمانهاي بينالمللي در کابل-پايتخت برگزار گرديد.
در اين نشست تأکيد صورت گرفت که صلح در افغانستان، براي ثبات منطقه و آسيا حياتي ميباشد و لازم است که تهديد تروريسم و جنايت بينالمللي متوقف شود تا ثبات در منطقه و جهان امکانپذير شود.
کنفرانس جهاني «پروسه کابل» در حالي در پايتخت کشور به هدف به ميان آمدن يک اجماع بينالمللي و منطقهيي در پيوند به صلح و ثبات در افغانستان برگزار ميگردد که از چند روز به اين طرف ناامنيها در کشور افزايش يافته و در جريان برگزاري اين نشست نيز يک راکت به ساحه ششدرک که منطقه سبز و امن شهر کابل خوانده ميشود، اصابت کرد اما تلفاتي در پي نداشت.
طالبان با نشر پيامي، شليک اين راکت را کار  نظاميان اين گروه دانستهاند. گفتني است که نمايندههاي کشورهاي تاجکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قرغيزستان، قزاقستان، روسيه، چين، هند، پاکستان، ايران، ترکيه، جاپان، کورياي جنوبي، عربستان سعودي، امارات متحده عربي، قطر، بريتانيا، جرمني، فرانسه، ايتاليا، ناروي، سويدن، ايالات متحده آمريکا، کانادا، آستراليا، ملل متحد، اتحاديه اروپا و ناتو در اين نشست اشتراک کرده بودند.