صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

درخواست افغانستان از چین و پاکستان برای اجرای ۵ طرح بزرگ زیربنایی

درخواست افغانستان  از چین و پاکستان برای اجرای  ۵ طرح بزرگ زیربنایی

مقامهاي وزارت ماليه ميگويند که از چين و پاکستان خواسته شده است تا کابل را در زمينه اجراي پنج پروژه بزرگ اقتصادي ياري رسانند. خالد پاينده، رئيس اقتصاد بزرگ در وزارت ماليه، گفت که در مرحله نخست گفتگوهاي همکاريهاي عملي ميان چين، پاکستان و افغانستان که در شهر پکن، پايتخت چين، برگزارشد، کابل خواستار ساخت سدهاي آب بر روي «درياي کنر» در شرق، ساخت جاده حمل و نقل ميان کابل- پيشاور، ايجاد خط آهن ميان کابل - پيشاور در شرق، ايجاد خط آهن هلمند- بهرامچه در جنوب و ساخت خط آهن قندهار- چمن در جنوب شده است.
پاکستان همواره به ساخت سدهاي آبي بر روي رود کنر حساس بوده ولي آقاي پاينده ميگويد که اين سدها بايد طوري ساخت شود که هم افغانستان و هم پاکستان از آن م  ستفيد شوند.
سه طرف در اين نشست تاکيد کردند که همکاري سه جانبه ميان چين، افغانستان و پاکستان به صلح و ثبات و توسعه افغانستان و منطقه کمک خواهد کرد.
ياوجينگ، سفير چين در افغانستان، در همين ارتباط گفت که هدف از اجراي طرح «يک کمربند اقتصادي، يک راه» سهمگيري بيشتر در توسعه منطقهاي است. از اين طرح با عنوان «اوبر» و يا «جاده ابريشم نوين « نيز ياد مي شود.
او افزود که اگر شما به سياست چين پس از سال 2014 نگاه کنيد به ويژه پس از ايجاد حکومت وحدت ملي ما ابتکار منطقهاي را روي دست گرفتهايم که همان راه ابريشم جديد است. اين به معني سهمگيري چين در توسعه منطقهاي است.
شي جين پينگ رئيس جمهور چين  در ماه ثور امسال در چارچوب برنامه بلندپروازانه «جاده ابريشم نوين» را در حضور رهبران کشورهاي دنيا اعلام و وعده کرد که براي احياي جاده ابريشم قديم 124 ميليارد دلار سرمايهگذاري کند.
جاده ابريشم نوين - با نام رسمي «يک کمربند اقتصادي، يک راه» - ابتکار رئيس جمهور چين است که براي اولين بار درسال 2013 آن را مطرح کرد. اين پروژه از دو بخش اصلي تشکيل شده است: کمربند اقتصادي راه ابريشم و راه ابريشم دريايي.
هدف از اين برنامه ايجاد يک منطقه اقتصادي يکپارچه و هماهنگ در مسير کشورهاي جاده ابريشم قديم است اما به آن محدود نميشود و به کشورهاي جنوب شرقي و جنوب آسيا از جمله پاکستان گسترش خواهد يافت.
اين راه ابريشم نوين از سه مسير شمالي، مرکزي و جنوبي تشکيل شده است. بخش شمالي چين را از طريق کشورهاي آسياي مرکزي (قزاقستان، قرقيزستان، تاجيکستان، افغانستان و ترکمنستان و ازبکستان) به روسيه و اروپا متصل ميکند.
مسير مرکزي از آسياي مرکزي به ايران و خليج فارس و همچنين ترکيه و درياي مديترانه ميرسد.
مسير جنوبي از چين آغاز و به آسياي جنوب شرقي، جنوب آسيا و پاکستان و اقيانوس هند ختم خواهد شد. کشورهاي اين مسير اکثرا عضو بانک سرمايهگذاري زيرساخت هاي آسيا است که به ابتکار چين تاسيس شده است.
افغانستان خواستار پيوستن به بانک توسعه آسيا است و اساسنامه بانک سرمايه گذاري زيربنايي آسيا توسط کابينه افغانستان تصويب و منتظر تصويب آن توسط مجلس نمايندگان است. ( بي بي سي)