صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

زن؛ نخستین تلویزیون مخصوص زنان افغانستان

زن؛ نخستین تلویزیون مخصوص زنان افغانستان

«زن» اولين تلويزيون مخصوص زنان در افغانستان ديروز (يکشنبه 21 مي/31 ثور) نشراتش را به گونه آزمايشي آغاز کرد. تقريبا تمام برنامههاي اين تلويزيون در محور موضوعات زنان ميچرخد.
اين تلويزيون برنامههاي مختلف فرهنگي، هنري، سياسي و اجتماعي دارد؛ برنامههايي که ابعاد زنانه آن برجستهتر خواهد بود.
مهرآذر حميدپادگان، گرداننده برنامههاي سياسي، در اين تلويزيون ميگويد: «بحثهاي رسانهها بيشتر مردانه است اما ما تغييرش ميدهيم و زنانهاش ميسازيم تا ببينيم زنان چه تحليلي از سياست روز دارند و زنان چه برداشتي از سياست روز دارند.»
اين تلويزيون با 70 کارمند که 48 نفر آنها زن هستند، يک تلويزيون خصوصي است. مسئولان آن ميگويند حمايت معنوي افراد مطرحي از جمله بانوي اول کشور را با خود دارد.
چهرههاي روي پرده همه زنان هستند اما در پشت صحنه و مديريت تلويزيون مانند ديگر رسانههاي افغانستان نقش مردان بسيار پررنگتر است.
خاطره احمدي، يکي از تهيهکنندگان در اين تلويزيون، ميگويد: «ما در تلاش اين هستيم که بعضي خانمها را در بخش فيلمبرداري و اتاق فرمان استخدام کنيم اما تا حال کسي مراجعه نکرده است. يک فيلمبردار خانم هم داريم. اگر بار بعد بياييد شايد همهشان خانمها باشند.»
بسياريها فکر ميکنند اين تلويزيون در مسير سختي پا گذاشته اما مسئولان آن ميگويند با وجود مشکلات هم به راه خود ادامه ميدهند.
غلامجان ميرگن، مدير مسئول تلويزيون زن، به بيبيسي گفت: «ما براي بلند بردن سطح آگاهي زنان و براي تامين حق زنان افغانستان کار ميکنيم. يقينا به لحاظ جامعه سنتي شايد ما در اين راه با چالشهايي مواجه شويم اما به راه خود ادامه ميدهيم.»
«زن» اولين رسانه مختص به زنان در افغانستان نيست. پيش از اين هم راديوهايي مختص به زنان ساخته شده اما فشار مالي همواره کمر گردانندگان آنها را خم کرده و روي کميت و کيفيت برنامههايشان تاثير منفي گذاشته است. تلويزيون «زن» اميدوار است تا با کسب درآمد از طريق اعلانات و با جلب نظر تمويلکنندگان مالي راهش را هموارتر کند.
دو سال قبل تحقيقات يک نهاد فعال حقوق زنان در افغانستان نشان ميداد که فعاليت زنان در رسانههاي اين کشور کاهش يافته است.
ميزان بالاي خشونت و تبعيض عليه زنان خبرنگار همواره يکي از چالشهاي اصلي اين زنان است. به گفته مسئولان اين تحقيق عامل اصلي اين خشونت در گام نخست مسئولان دولتي به ويژه نيروهاي امنيتي و در درجه دوم مردم عادي هستند.
از ديگر يافتههاي اين گزارش، تبعيض شرايط کاري در مورد زنان خبرنگار بود که معاش کمي دريافت ميکنند و معاشي بابت اضافه کاري نميگيرند.
دسترسي به اطلاعات مشکل ديگر زنان خبرنگار است و نويسندگان گزارش گفته بودند که شمار زيادي از مردم و مسئولان دولتي از دادن اطلاعات به خبرنگاران زن خودداري ميکنند.
(بي بي سي)