صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بانک جهانى: در افغانستان فقر و بيکارى افزايش يافته است

بانک جهانى:  در افغانستان فقر و بيکارى افزايش يافته است

بانک جهانى در يک گزارش تازة خود گفته است که بعد از خروج نيروهاى خارجى از افغانستان، فقر و بيکارى در اين کشور افزايش يافته است. خبرنامه اي که توسط بانک جهانى، به تاريخ 18ثور پخش شده، مى نگارد که اين گزارش را يکجا با دولت افغانستان تهيه کرده است. به اساس اين گزارش مشترک، بعد از خروج نيروهاى خارجى از کشور، طى سه سال به سبب رکود، پيشرفت و افزايش ناامنى ها، فقر و بيکارى بلندرفته است. منبع افزوده است با وجودي که حکومت در مقابل بطى بودن پيشرفت و اوضاع ناگوار امنيتى در کشور به مبارزة خود ادامه مى دهد؛ اما چنين به نظر مى رسد که فقر و بيکارى در سطح بالا قرار دارد.
به اساس گزارش بانک جهانى، در سال هاى 2013 و 2014 در افغانستان  فقر 39 درصد بلند رفته؛  درحالي که اين رقم درسال 2011 و 2012 سى وشش درصد بود. اين بدين معنى است که 1،3 ميليون افغان نيازمندى هاى خوراکى و غيرخوراکى شان را رفع کرده نمى توانند. در گزارش آمده است: «گزارش تازه پخش شده در مورد آمار فقر و بيکارى در سال هاى 2013 و 2014 نشان مى دهد که وضعيت کاريابى دراين کشور، در شرايط خيلى بد قرار دارد؛ به طور اخص درمناطق روستايى، ميزان بيکارى درآنجا از سال 2012 بدينسو سه برابرشده است.»
به اساس معلومات منبع، درسال 2013 و 2014 حدود دوميليون افغان بى کاربودند که 60 درصد آنها مردان بودند و 74درصد افراد بيکار در روستاها زندگى مى کردند. درگزارش درج است: «وضعيت اجتماعى و اقتصادى افغانستان، به گونة روزافزون با خطرمواجه است؛ گرچه ارقام دست داشته از سال 2014 مى باشد؛ اما دلايل و باورهايى موجود است که گفته مى توانيم فقر و بيچاره گى نسبت به گذشته افزايش يافته است.»
شوبهم چوهدرى مسوول بانک جهانى درافغانستان، با ابراز اين مطلب گفت: «روى همين ملحوظ ، ما مکلف استيم تا براى بهبود زندگى و تامين پيشرفت اقتصادى بخش اعظم افغان ها تلاش ها را دوچند بسازيم و کارهاى زيادى را روى دست بگيريم تا خانواده هاى افغان را که درگرداب بيکارى و فقر گيرمانده اند، نجات دهيم و از مشکلاتى که در اثر حوادث طبيعى بروز کرده و از کنترول آنها خارج است، تاحدى جلوگيرى نماييم.»   در گزارش درج است که بحران اقتصادى و امنيتى، ميان افغان هايى که راه و ابزار مقابله با اين پديده را داشتند و آنعده افغان هايى که صرف براى امرار معيشت شان همه دار و ندارشان را از دست داده اند، فاصله انداخته و باعث شده تا عدم مساوات گسترده ميان آنان ايجاد شود.
منبع افزوده است افغان هايى که درشهرها زندگى مى کنند؛ به امنيت، خدمات و فرصت هاى خوب اقتصادى دسترسى دارند و برعکس، افغان هايى که در روستاها زندگى مى کنند، از چنين تسهيلات محروم اند و همچنان تفاوت ويژه ميان مردان و زنان نيز موجود است، که زنان به تحصيلات و خدمات صحى به مشکل دسترسى پيدا مى کنند. اگر به همچو وضعيت غيرمتوازن فقر و بيکارى توجه صورت نگيرد، شايد پيشرفت هاى به دست آمده در15سال گذشته با خطرجدى مواجه شود. (پژواک)