صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

داکتر عبدالله: در بخش تامين حقوق خبرنگاران تلاش هاى جدى انجام خواهم داد

داکتر عبدالله: در بخش تامين حقوق خبرنگاران تلاش هاى جدى انجام خواهم داد

داکتر عبدالله رييس اجرائيه حکومت مى گويد که تلاش هاى جدى در بخش مصونيت حقوق و امنيت خبرنگاران انجام خواهد داد.
موصوف، اين اظهارات را ناوقت ديروز در مراسم تجليل از روز بين المللى مطبوعات که در قصر سپيدار برگزار گرديده بود و شمارى از ژورناليستان کشور نيز در آن حضور داشتند، ابراز داشت.
در اين نشست، دانش کروخيل رييس آژانس خبرى پژواک، به نمايندگى از خبرنگاران گفت که اکنون نيز آزادى بيان در کشور با چالش هاى زيادى مواجه است؛ اما حمايت حکومت در اين راستا مى تواند که چالش هاى يادشده را کاهش دهد.
او افزود: «آزادى بيان که فعلا در افغانستان وجود دارد، با ريختن خون خبرنگاران به ميان آمده است، ما به مبارزة خود در اين مورد ادامه مى دهيم.»
کروخيل تاکيد نمود که خبرنگاران و رسانه ها، بايد به منافع ملى و قانون در بخش آزادى بيان احترام داشته باشند.
موصوف همچنان گفت که خبرنگاران، همه ساله ميليون ها افغانى به حکومت ماليه مى دهند؛ اما کار خبرنگاران در رسانه ها، از سوى حکومت در تجربة کارى شمرده نميشود.
او افزود: «خبرنگار، يک وظيفة مقدس را پيش مى برد، به حکومت ماليه مى دهد؛ اما وقتيکه تصميم مى گيرد که در حکومت وظيفه بگيرد، مدت کارش در رسانه ها، در تجربة کارى شمرده نمى شود، که اين کار جفا به حقوق خبرنگار است.»
به گفتة دانش، شمار زيادى از رسانه ها در افغانستان، با بحران اقتصادى مواجه اند، توان پرداخت معاش و تقاعد به خبرنگاران را ندارند.
او گفت: «رسانه ها به خبرنگار معاش مى دهد، اگر تقاعد وى از سوى حکومت پرداخته شود، يک کار بزرگ به خبرنگاران خواهد بود.»
او نيز گفت که در بخش دسترسى به اطلاعات کوشش زياد صورت گرفته است؛ اما اکثريت ادارات حکومتى در اين راستا همکارى نمى کنند.
داکتر عبدالله رييس اجرايئه حکومت گفت که در چند روز گذشته، در نشست هاى مختلف حکومتى به شمول شوراى امنيت، از مشکلات خبرنگاران اطلاع يافته و تلاش ها را به منظور حل آن انجام مى دهد.
او افزود: «چيزى که کروخيل صاحب از آن يادآورى کرد، در نشست هاى شوراى وزيران و ساير ادارات، از آن يادآورى خواهيم کرد و براى آن، راه حل جستجو خواهد شد.»عبدالله نيز گفت که خبرنگاران در افغانستان، يک وظيفة بسيار مهم و پُر خطر را پيش مى برند و در اين راه قربانى هاى زياد داده اند.
او افزود: «کار خبرنگاران در رسانه ها، بايد از سوى حکومت در تجربة کارى محسوب گردد، من اين مسئله را تعقيب مى نمايم؛ اگر مشکل قانونى داشته باشد، بايد قانون براى آن تعديل گردد.»
به گفتة او، آزادى بيان در افغانستان، نتيجة روشن قربانى ها و کار با ارزش خبرنگاران است.
عبدالله تاکيد نمود که خبرنگاران نيز بايد مسووليت پذير باشند و به قانون اقدام نمايند. حکومت وحدت ملى از آزادى بيان، رسانه ها و خبرنگاران شديداً حمايت مى کند. (پژواک)