صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزیر انرژی و آب: با ۱.۳ میلیارد دالر پول برق وارداتی می‌شد برق داخلی تولید کرد

وزیر انرژی و آب: با ۱.۳ میلیارد دالر پول برق وارداتی می‌شد برق داخلی تولید کرد

وزير انرژي و آب  گفته که با يک ميليارد و 300 ميليون دالري که در 14 سال گذشته صرف خريد برق وارداتي کرده، ميشد صدها مگاوات برق در داخل افغانستان توليد کرد.
علياحمد عثماني، روز شنبه (16 ثور) گفت در حالي که افغانستان منابع کافي براي توليد انرژي برق دارد، از کشورهاي همسايه برق وارد ميکند.
وزير انرژي افزود که با منابع موجود در افغانستان نه تنها ميتوان نياز اين کشور به انرژي برق را رفع، بلکه ميتوان به کشورهاي همسايه نيز برق صادر کرد.براساس برآورد او، با 1.3 ميليارد دالري که افغانستان از 2003 صرف خريد انرژي برق از کشورهاي همسايه کرده، امکان توليد 600 تا 1300 مگاوات برق در داخل کشور وجود داشته است.
به گفته آقاي عثماني، در حال حاضر، هزار و 500 مگاوات برق در افغانستان مصرف ميشود که هزار و 100 مگاوات آن وارداتي و بقيه آن از منابع داخلي تامين ميشود.
وزير انرژي افزود که اين همه نياز کشور به نيروي برق نيست، بلکه نياز کشور در وضعيت موجود چهار هزار مگاوات برق است که تأمين آن به حدود پنج ميليارد دالر نياز دارد.
در حال حاضر افغانستان شبکه سراسري برق ندارد. 14 ولايت از 34 ولايت اين کشور به شبکه اصلي برق دسترسي ندارد و کمبود برق رشد اقتصادي اين کشور را هم با چالشهاي جدي مواجه کرده است.
وزير انرژي افزود که به منظور تشويق صرفهجويي در مصرف انرژي در کشور، هفته جاري «هفته انرژي پايدار» ناميده شده است.
آقاي عثماني افزود که يکي از اهداف نامگذاري اين هفته به اين نام، جلب توجه سرمايهگذاران به سرمايهگذاري در عرصه توليد برق از منابع تجديدپذير مانند خورشيد، باد، منابع آبي کوچک و زباله است.
وزير انرژي و آب همچنين گفت که نمايشگاهي با نمايش دستاوردهاي علمي و صنعتي در عرصه انرژي و زمينهسازي براي تبادل نظر متخصصان انرژي برگزار ميشود و در پايان گزارشي به دولت ارائه خواهد شد.
در سالهاي اخير قيمت برق در افغانستان در حال افزايش بوده که باعث خشم بسياري از شهروندان شده، اما آقاي عثماني ميگويد که دليل اين افزايش قيمت برق وارداتي، خريد آن به دالر و فروش آن به افغاني است.
کمبود برق و چگونگي توزيع برق موجود، به ويژه برق وارداتي باعث جنجالهاي گسترده سياسي نيز شده است.
يکي از مثالهاي برجسته اين جنجالها، تعيين مسير خط انتقال 500 کيلوولت برق ترکمنستان است. در پي تصميم دولت براي تغيير اين خط از باميان به گذرگاه سالنگ، معترضان اين تصميم را به چالش کشيدند و آن را «تبعيضآميز» دانستند.
حاصل اعتراضهاي گسترده در اين مورد به جريان افتادن «جنبش روشنايي» بود که براي کشيدن اين خط از باميان،تظاهراتهاي اعتراضي را در داخل و خارج افغانستان راه اندازي کرد. (بي بي سي)