صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون دوم رییس جمهور: حکومت به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهد که آزادی بیان راتهدید کند

معاون دوم رییس جمهور:  حکومت به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهد که آزادی بیان راتهدید کند

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور در نشست ملی« امنیت و مصؤنیت خبرنگاران» گفت که آزادی بیان همواره خط قرمز حکومت بوده است و به هیچ‌کس اجازه داده نخواهد شد که به آزادی بیان تعرض کند.
این نشست طی دو روز، 12 و ۱۳ ثور، به مناسبت روز جهانی مطبوعات در کابل برگزار گردیده بود. آقای دانش گفت آزادی بیان در گفتگوهای صلح با مخالفین مسلح خط قرمز حکومت بوده و حکومت متعهد به حمایت از آزادی بیان است.
معاون رئیس جمهور ناامنی و خشونت را از چالش‌های اصلی رسانه‌های کشور می‌داند. او گفت گروه‌های تروریستی دشمن مشترک رسانه‌ها و دولت افغانستان هستند و هر دو را تهدید می‌کنند. آقای دانش تاکید کرد که برای غلبه بر دشمن مشترک باید تلاش مشترک صورت گیرد.
او گفت:« افغانستان نه تنها در گذشته‌های دورتر بلکه اکنون نیز در معرض تاریک‌اندیشی و تحجر قرار دارد. سایه سنگین افراطی‌گری و گروه‌های متحجر که مخالف همه انواع آزادی‌ها هستند، بر سر مطبوعات و اهالی رسانه هنوز گسترده است. هنوز در بسیاری از نقاط و حتی در مرکز کشور بسیاری از رسانه‌ها و خبرنگاران با تهدید گروه های افراطی مواجه هستند و دست به خودسانسوری می‌زنند. این تهدید به مفهوم به کارگیری ابزارهای ترور و خشونت علیه خبرنگاران و رسانه‌ها است.»
معاون دوم رییس جمهور تاکید کرد که افغانستان هرگز به گذشته بر نمی‌گردد و گفت که تکنالوژی چنان زمینه‌ای را برای رسانه‌ها فراهم کرده که هیچ‌کسی نمی تواند زبان رسانه‌ها را ببندد و حق آزادی بیان را از انسان‌ها سلب کند. آقای دانش همچنین بر حرفه‌ای شدن کار رسانه‌ای در کشور تاکید کرد و گفت رسانه‌ها باید استقلال و بی‌طرفی خود را حفظ کنند و به منافع مردم پایبند باشند.
معاون دوم رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود از عملکرد نهادهای عدلی و قضایی افغانستان در راستای رسیدگی به پرنده‌های خشونت علیه خبرنگاران به تندی انتقاد کرد. او به عنوان رئیس کمیته مشترک امنیت و مصؤنیت رسانه‌ها از نهادهای عدلی و قضایی خواست که پرنده‌های خشونت علیه خبرنگاران را به صورت جدی بررسی کنند.
افزایش خشونت علیه خبرنگاران و عدم بررسی پرونده‌های آن‌ها یکی از نگرانی‌های جدی نهادهای رسانه‌ای کشور بوده است. حکومت افغانستان برای بررسی خشونت علیه خبرنگاران کمیته مشترک امنیت و مصؤنیت خبرنگاران را با عضویت مقامات حکومت و خبرنگاران ایجاد کرده است.