صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

با مسدود شدن راه تورخم بازار توليدات وطنى رونق يافته است

با مسدود شدن راه تورخم بازار توليدات وطنى رونق يافته است

مسوولين يک فابريکۀ پروسس و توليد مواد خوراکى در ننگرهار مى گويند که با مسدود شدن دروازۀ تورخم، بازار شان رونق يافته و توليدات آنها بيشتر فروخته مى شود.
فابريکۀ موسوم به "گیفت تو زیست"(هدیۀ زندگی) حدود ١٤سال پيش تاسيس شده است و در حال حاضر٥٥ نوع مربا، رُب رومى، اچار، چکنى باب، سرکه و فرنى را به بازارعرضه مى کند.
شيرمحمد شيوال مالک فابريکه گفت که به سبب غربت، تحصيلاتش را به پايان نرسانده؛ اما تصميم قاطع وى سبب شد تا زمينۀ کار براى برخى هموطنان را فراهم سازد.
به گفته شيرمحمد؛ اين کار را در پاکستان آموخته، سپس به اساس قرارداد به همان فابريکه مواد توليدى فابريکۀ متذکره را جهت فروش به ولايت ننگرهار مى آورد؛ اما زمانيکه فابريکه با شخص ديگر قرارداد را عقد کرد، وى خود به تاسيس فابريکه اقدام نمود.
نامبرده گفت فابريکه را نخست در پاکستان تاسيس کرد و زمانيکه اينجا بازار فروش پيدا کرد، همه وسايل را به ننگرهار انتقال داد و اينجا فعاليت را آغاز کرد.
موصوف افزود که فعاليت را از ٣٠ هزار کلدار آغاز کرد؛ اما در حال حاضر سرمايه اش تا ١٠٠هزار افغانى رسيده است و با برخى مغازه هاى بزرگ قرارداد بسته کرده اند.
نامبرده اين را نيز گفت که در اوايل، شمار کارگرانش کم بود؛ اما اکنون در حالت عادى تعداد کارمندان آن به ٨ تن مى رسد و با فرارسيدن ماه مبارک رمضان، تعداد کارمندان آن به ٣٠ تن بالغ مى گردد.
مسوول شرکت نامبرده گفت: "زمانيکه سبزيجات مانند گلپى، بادنجان، و زردک نهايت ارزان شود؛ مانند دهاقين زياد متضرر مى شوند؛ من درآن وقت سبزيجات متذکره را به نرخ مناسب خريدارى مى کنم، سپس ازآن آچارمى سازم؛ که اين کار به نفع طرفين است."
به اساس معلومات شيرمحمد شيوال، با مسدود شدن راه تورخم از سوى پاکستان، کارهاى آنها بهبود يافته و بازار توليدات پاکستانى نيز توسط آنها انحصار شده است.
او افزود: "يک ستور(فروشگاه) بود، وقتيکه شرکت پاکستانى به وى مفاد زياد مى داد، آدرها (سفارشهای) خود را از من پس میگرفت؛ اما حالا که راه بند شده، آنها نيز ديروز آمده و بار دیگرآدرهاى خود را  داده اند."
موصوف براى رشد توليدات  داخلى در کشور، بر مسدود نمودن راه تورخم تاکيد کرد؛ چرا که به گفتۀ او، شرکت هاى زياد وجود دارد که توليدات خود را  با مسدود شدن اين راه، در بخش هاى مختلف به بازار عرضه مى کند.
مسوول شرکت "گیفت تو زيست" شکايت کرد که نبود برق، مشکل بزرگ آنها  است و علاوه بر آن، کرايۀ بلند خانه، بر بلند رفتن قيمت توليدات تاثير کرده است.
جاويد، يکى از کارمندان شرکت توليدى يادشده گفت که قبلاً در شهر جلال آباد، در کراچى دستى سبزى مى فروخت؛ اما حالا در فابريکه کار را آغاز کرده و به خانۀ خود به آرامى عايد مى آورد.
موصوف از تاجران خواست که سرمايه هاى خود را بر فابريکات توليدى مصرف کنند، اين کار باعث افزايش توليدات کشور و کاريابى به جوانان خواهد شد.
مواد خوراکى پروسس شدۀ اين شرکت، فعلاً نزد دکان هاى بسيار بزرگ شهر جلال آباد يافت مى شود که بازار خوب نيز پيدا کرده است.
محب الله يکى از مالکين خوراکه فروشى المحب در شهر جلال آباد، در صحبت با پژواک گفت که نه تنها شرکت "گیفت تو زیست" بلکه توليدات ساير شرکت هاى وطنى نيز بازار خوب پيدا کرده و خريدار زياد دارد.
او افزوده است که کيفيت توليدات وطنى و قيمت آن، خوب است و علاقمندان آن بيشتر شده است.
حاجى محمد نسيم مالک فروشگاه بزرگ، به نام حجاز در شهر جلال آباد گفت که مشتريان توليدات وطنى، نسبت به قبل در دکان آنها بيشتر شده است.
موصوف در صحبت با پژواک گفت هر چند مفاد اين شرکت و شرکت هاى ديگر در توليدات کم است؛ اما آن را به منظور تقويت و افزايش توليدات کشور مى فروشد.
گل آغا باشندۀ شهر جلال آباد که در اين فروشگاه حضور داشت، به پژواک گفت که قبلاً رُب ايرانى و پاکستانى را خريدارى مى کرد؛ اما بعد از آن که رُب اين شرکت را خريدارى مى کنند، در خانه اش هميشه توصيۀ خريدارى اين رُب صورت مى گيرد.
موصوف از ساير هموطنان نيز خواست که توليدات اين شرکت و ساير شرکت هاى وطنى را خريدارى نمايند؛ تا از يک طرف، از توليدات وطنى حمايت کنند و از سوى ديگر، به جوانان کاريابى صورت گيرد.
سلطان شاه باشندۀ ديگر جلال آباد نيز به پژواک گفت تلاش مى کند که هميشه توليدات کشور را به خانه ببرد و علاقمند خاص چکنى باب و آچار شرکت "گیفت تو زیست" مى باشد.

او افزود که اعضاى خانواده اش، علاقمندان توليدات اين شرکت اند؛ چرا که هم وطنى و هم توليد کشور خود است. (پژواک)