صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بیش از پنج هزار بنای تاریخی در کشور وجود دارد که اکثر آنها «در معرض خطر» هستند

بیش از پنج هزار بنای تاریخی در کشور وجود دارد که اکثر آنها «در معرض خطر» هستند

همزمان با هشدار در مورد در معرض خطر بودن اکثر پنج هزار بنای تاریخی کشور، رئیس اجرایی حکومت خواستار گنجاندن طرح حفظ و مراقبت از این آثار در برنامه میثاق شهروندی شده است.
دفتر مطبوعاتی ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی در خبرنامه یی که به دسترس آژانس خبری پژواک قرار گرفته، گفته است که این موضوع در نشستی که دیروز پیرامون حفظ و مراقبت از بناهای تاریخی در قصر سپیدار برگزار شد، مطرح گردید.
در این نشست، معین های وزارت‌های مالیه، اطلاعات و فرهنگ، شهرسازی و مسکن، معین خدمات شهری شاروالی کابل، معین ارگان‌های محل، و رئیس اداره آبدات تاریخی وزارت اطلاعات و فرهنگ شرکت کرده بودند.
محمد رسول باوری، معین وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته است که بر اساس ارزیابی این وزارت، در سراسر کشور بیشتر از پنج هزار بنای تاریخی وجود دارد که که از میان آنها  ۱۴۵۹ بنا ثبت شده است و بیشتر آنها در معرض خطر قرار دارند.
به گفته وی، نبود بودجه مشخص، مشکل تدارکات، تداخل کاری با سایر نهادها از مشکلات جدی قانون فعلی حفظ و مراقبت از میرات‌های فرهنگی است.
معین وزارت اطلاعات و فرهنگ افزوده است که ۳۰ سال است که از این قانون بدون این که تعدیل شود، استفاده می شود.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت به وزارت اطلاعات و فرهنگ هدایت داد تا پیش‌نویس تعدیل قانون حفظ و مراقبت از میراث‌های فرهنگی را بر اساس نیازمندی و اولویت‌های این وزارت تهیه کند تا در جلسه شورای وزیران به بحث گرفته شود.
وی به دارالانشای شورای وزیران نیز وظیفه سپرد تا یک نشست جداگانه را با وزارت‌های انکشاف و دهات و اطلاعات و فرهنگ برگزار کند تا موضوع حفظ و مراقبت از بناهای تاریخی شامل "برنامه میثاق شهروندی" شود.
برنامه میثاق شهروندی که ادامه برنامه" همبستگی ملی" است در میانه سال جاری از سوی رئیس جمهور اعلام شد. قرار است این برنامه در سه مرحله طی ده سال آینده در قریه ها و شهرهای کشور برنامه های خدماتی و توسعه یی را اجرا و شوراهای انکشافی مسؤلیت اجرای آن را برعهده داشته باشند.
عبدالله گفت:" وزارت‌های اطلاعات و فرهنگ و شهرسازی مسؤلیت دارند تا به‌ زودی روی یک طرح مشترک برای تفکیک کار در زمینه ترمیم و بازسازی آبده‌های تاریخی به تفاهم برسند."

رئیس اجرایی حکومت در عین خاطر نشان کرد که مشکل تدارکات و بودجه حفظ و مراقب از آبده‌های تاریخی را در کمیسیون تدارکات ملی مطرح می‌کند تا درباره حل آن اقدام صورت گیرد. (پژواک)