صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آثار تاریخی افغانستان که در جاپان نگهداری می شد در کابل به نمایش گذاشته شد

آثار تاریخی افغانستان که  در جاپان نگهداری می شد در کابل به نمایش گذاشته شد

بیش از ۱۰۰ قطعه اثر تاریخی افغانستان که در جاپان نگهداری می شدند، بعد از انتقال به کشور در موزیم ملی به نمایش گذاشته شد.
میتسوچی سوزوکا (Mitsuji Susuka ) سفیر جاپان در افغانستان که در مراسم افتتاح این نمایشگاه صحبت می کرد، گفت که این آثار برای مدت حدود دو دهه در جاپان نگهداری می گردید.
وی گفت:" حیات با عزت یک ملت فقط در صورتی ممکن است که آن ملت بتواند با کوشش، پیشینه و فرهنگ خود را حفظ کند."
سوزوکا افزود:" جاپان از تاریخ و میراثی کهن برخوردار است و افغانستان خالی از این اوصاف نیست و ما به غنای تاریخی و فرهنگی آن احترام بسزایی قایل هستیم و در این زمینه از هیچ کمکی دریغ نمی کنیم."
سفیر جاپان گفت که بر گرداندن ۱۰۲ قطعه از میراث فرهنگی افغانستان به موزیم ملی نمونه یی از این تعهدات می باشد.
میتسوچی سوزوکا افزود:" در اوج بحران جنگ در افغانستان زمانی که قطعات زیادی از میراث فرهنگی و تاریخی ارزشمند این سرزمین قاچاق می شد، تعدادی از این آثار به جاپان رسید، استاد فقید ایکو هیرایاما (Ikuo Hirayama ) رئیس سابق دانشگاه هنر توکیو و یکی از مشهورترین رسامان جاپان از این قضیه آگاه شد، آن ها را میراث فرهنگی آواره نام نهاد و بر حفاظت و گردآوری آن ها از دور و نزدیک همت گماشت."
سفر جاپان تصریح کرد که اکنون جاپان افتخار می کند که این آثار تاریخی ارزشمند را به سلامت به افغانستان برگردانده است.
کمال سادات، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ با استقبال از این اقدام جاپان گفت :"در جریان جنگ ها مردم ما کار خوب نکرده اند زیرا در بدل یک مقدار پول اندک تاریخ و فرهنگ خود را به یغما بردند، اما مردم جاپان در حق ما نیکی کرده این آثار را که بیانگر هویت ما است، بر گردانیدند."
وی با بیان این که دروازه موزیم ملی به روی همگان باز است، از اقشار مختلف به ویژه جوانان خواست تا با بازدید از این نمایشگاه، از عظمت و بزرگی تاریخ خود آگاه شوند.
زردشت شمس، معین امور توریزم وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که این وزارت سال گذشته از جاپان خواست تا آثار متعلق به افغانستان را که در آن کشور نگهداری می شوند، به افغانستان برگرداند و این آثار در ماه اسد سال جاری انتقال گردید.
بر پایه معلومات مسؤلان موزیم ملی، بخش بزرگی از آثار برگردانده شده به جز نقاشی های دیواری بامیان و یکتعداد آثار دیگر، دارای شناسنامه موزیم ملی هستند.
این آثار که شامل ظروف شیشه یی، آثار عاجی، مجسمه های سنگی، گلی و نقاشی می باشند، از مناطقی چون هده ننگرهار، شترک کاپیسا، ساحه باستانی بگرام، آی خانم ولایت تخار، مغاره های بامیان و ساحه چمن حضوری کابل کشف و بدست آمده اند.

در پایان این مراسم، بر اساس حکم رئیس جمهور، مدال سید جمال الدین افغان به پاس تلاش های سفر جاپان در زمینه برگرداندن ان آثار تاریخی افغانستان به وی اهدا شد. (پژواک)