صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت سالانه بیش از چهار میلیارد افغانی از بابت صدور پاسپورت درآمد دارد

حکومت سالانه بیش از چهار میلیارد افغانی از بابت صدور پاسپورت درآمد دارد

ريیس اداره پاسپورت می گوید که تا کنون، حدود دو میلیون از شهروندان کشور، پاسپورت الکترونیکی دریافت کرده اند و حکومت، سالانه از این بابت بیش از چهار میلیارد افغانی در آمد دارد.
مل پاسوال سید عمر صبور رئیس اداره پاسپورت وزارت امور داخله، در مصاحبه با آژانس خبری پژواک، از تسهیل روند صدور پاسپورت الکترونیکی و توسعۀ آن در کشور خبرداد.
وی گفت: "از آغاز به کار سیستم جدید توزیع پاسپورت در سال ۱۳۹۲، تا کنون حدود دومیلیون تن از شهروندان کشور موفق شده اند پاسپورت الکترونیکی دریافت کنند."
صبور افزود که در حال حاضر، روزانه ۱۷۰۰ جلد پاسپورت جدید از طریق این اداره در کابل صادر می شود. به گفته وی، بخش عمدۀ این پاسپورت ها با مراجعۀ مستقیم مردم به ریاست پاسپورت توزیع می گردد و بخشی هم بعد از طی مراحل، در نمایندگی های ولایتی آماده و به ولایات مربوطه  فرستاده می شود.
رئیس اداره پاسپورت گفت: "هر روز بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون افغانی عاید ناشی از صدور پاسپورت به خزانه حکومت واریز می شود."
با حساب روزهای کاری در کابل (حدود۲۵۰ روز در سال)، حکومت سالانه حدود چهار میلیارد و ۳۷۵ میلیون افغانی(معادل ۶۵ میلیون دالر) از این طریق درآمد دارد.
سید عمر صبور خاطرنشان کرد که روند صدور پاسپورت های قدیمی یا دست نویس متوقف است؛ اما طبق فیصله حکومت تا ۳ قوس ۱۳۹۶(۲۴ نوامبر ۲۰۱۷) اعتبار دارد و می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
وی تصریح کرد که پاسپورت های قدیمی افغانستان، همچنان در شمار معدودی از کشورها اعتبار دارند؛ اما بیشتر باشندگان کشور، از پاسپورت های الکترونیکی استفاده می کنند.
صبور گفت که در حال حاضر، روزانه چند هزار تن برای دریافت پاسپورت های جدید به این اداره مراجعه می کنند؛ اما این اداره هر روز تا ۱۷۰۰ پاسپورت صادر می کند. وی افزود که شماری از نمایندگی های سیاسی افغانستان در بیرون از کشور نیز پاسپورت الکترونیکی صادر می کنند؛ اما آمار مشخصی در دسترس ندارد.
رئیس اداره پاسپورت افزود: "هموطنان ما جهت اخذ پاسپورت، هر روز ساعت ۲ یا ۳ شب درهوای گرم و سرد کنار دیواراداره پاسپورت صف می بندند، که این یک چالش بزرگ برای متقاضیان پاسپورت می باشد."
اما وی گفت که برای کاهش سرگردانی و مشکلات مردم بخاطر گرفتن پاسپورت، قرار است در سال آینده خورشیدی، روند جدیدی با عنوان "آسان خدمت"، که بیشتر از طریق اینترنت عملی می گردد، روی دست گرفته شود.
درحالیکه تا هنوز مشخص نیست چه زمانی روند صدور تذکره های الکترونیکی آغاز خواهد شد؛ رئیس پاسپورت می گوید که کاربرد تذکره های قدیمی و دست نویس، همچنان به عنوان یک مشکل مهم در زمینۀ صدور این نوع پاسپورت مطرح است و از همین رو سخت گیری هایی در این راستا وضع شده است.
به گفته وی، در سال جاری دو تبعه خارجی که قصد داشتند با تذکره جعلی پاسپورت بگیرند، بازداشت و به مراجع مربوطه سپرده شدند.
ارایه درخواست رسمی به اداره پاسپورت، ارایه سه قطعه عکس و تذکرۀ تابعیت که صحت آن تايید شده باشد و طی مراحل بایومتریک یا ثبت مشخصات هویتی متقاضی به شکل دیجیتال، از جمله موارد عمده بخاطر برای دریافت پاسپورت الکترونیک شمرده می شود.
طبق معمول، هر متقاضی زیر سن ۱۴ سال، باید بخاطر دریافت پاسپورت پنج ساله، ۳۲۵۰ افغانی و بالاتر از آن ۵۷۵۰ افغانی بپردازد؛ هزینه ها برای پاسپورت ۱۰ ساله، دوبرابر می شود.‌(پژواک)