صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱ جوزا ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ارگ: اجازه نمی دهیم که قاتلان مردم افغانستان فرشتگان صلح خوانده شود

ارگ: اجازه نمی دهیم که قاتلان مردم افغانستان فرشتگان صلح خوانده شود

سخنان عبدالحکیم مجاهد، یک عضو ارشد شورای عالی صلح افغانستان که در صحبت‌های از عملکرد گذشته گروه طالبان دفاع کرده، واکنش‌های گسترده را در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی افغانستان به دنبال داشته است.
در پی این واکنشها، ارگ ریاست جمهوری افغانستان با انتشار خبرنامه‌ شدیدالحن بدون نام بردن از آقای مجاهد گفته است که به هیچ کسی اجازه نمی‌دهد "قاتلان زنان و کودکان" افغانستان را "فرشتگان صلح" بخوانند.
در خبرنامه ارگ آمده است: "دولت افغانستان ضمن احترام و داشتن تعهد قوی به اصل آزادی بیان، به هیچ فرد اجازه نمی دهد که با استفاده از آزادی بیان، قاتلان هم وطنان به خصوص زنان و کودکان و هم چنین ویران گران اماکن مقدس و عام المنفعه و در مجموع کشور را فرشتگان صلح خطاب کند."
عبدالحکیم مجاهد که در زمان حاکمیت گروه طالبان نماینده این گروه در نیویورک بود، روز پنجشنبه ۲۳ جدی در مراسم نشر گزارش تازه انستیتوی مطالعات استراتژیک افغانستان گفت: "طالبان یک طبقه مقدس است. آنها یکبار در برابر روس جهاد را به کامیابی رساندند و بار دیگر به هرج و مرج مجاهدین پایان دادند و امنیت را به وجود آوردند."
در خبرنامه ارگ آمده است: "دولت افغانستان ضمن احترام و داشتن تعهد قوی به اصل آزادی بیان، به هیچ فرد اجازه نمی دهد که با استفاده از آزادی بیان، قاتلان هم وطنان به خصوص زنان و کودکان و هم چنان ویران گران اماکن مقدس و عام المنفعه و در مجموع کشور را فرشتگان صلح خطاب کند."
آقای مجاهد در این نشست در پاسخ به سوالی که چرا گروه طالبان نجیب‌الله، رئیس جمهوری پیشین افغانستان را اعدام کرد، گفت که طالبان مسئولیت اعدام نجیب را به عهده نگرفته‌ بلکه به گفته او "نجیب در نتیجه اعمال بدی که انجام داده بود و در نتیجه نفرت و انزجار مردم افغانستان به سزای اعمالش رسید."
آقای مجاهد گفت: "طالبان تا زمانی‌که به کابل رسیدند، به قول استاد ربانی فرشته‌های صلح بودند و اینکه بعد از آن چه کردند که نجیب اعدام شد و دولت یک جانبه خود را اعلام کردند، بحث جداگانه است."
آقای مجاهد در این صحبت‌هایش نجیب‌الله را "خایین" خواند و قیام احمدشاه مسعود علیه دولت داوودخان در سال ۱۳۵۴ در پنجشیر را "بغاوت" توصیف کرد.
در خبرنامه ریاست جمهوری آمده که شخصیت های ملی و رهبران افغانستان برای همه هم ‏وطنان قابل احترام هستند و "هرنوع بی احترامی و گستاخی علیه آنان، باعث ناراحتی و رنجش خاطر ملت عظیم افغانستان خواهد شد و چنین رفتار و اعمال شوم‌شان هرگز قابل قبول نیست."
ارگ ریاست جمهوری افغانستان تاکید کرده "گروه های تروریستی که هر روز به اشاره بیگانگان، به خاطر ویرانی کشور، به شهادت رساندن و زجر و آزار مردم فعالیت‏های تروریستی و شوم را انجام می‏دهند، به‏ جای صلح، مستحق نابودی هستند."
ریاست جمهوری افغانستان وعده داده که "بادقت و جدیت تمام" این موضوع را بررسی می کند و در "ساختار قانون" علیه آن اقدام خواهد کرد که "این اقدام بزودی و به موقع به اطلاع مردم افغانستان" میرسد.
خبرنامه ریاست جمهوری به همه مردم و رسانه های افغانستان سفارش کرده که "در این مرحله حساس و تاریخی، تحت تأثیر تبلیغات دشمن و کسانی که تلاش می ورزند وحدت ملی ملت بزرگ ما را خدشه دار سازند"، قرار نگیرند.
بقیه اظهارات مجاهد
آقای مجاهد در ادامه اظهاراتش گفت طالبان "قهرمانی" کردند که پس از خروج شوروی از افغانستان به مدارس‌شان بازگشتند و اجازه دادند که "سیاستمداران و رهبران مجاهدین حکومت کنند"؛ اما به گفته او رهبران مجاهدین نتوانستند با هم کنار بیایند و در نتیجه جنگ‌های میان آنها هزارها نفر کشته شدند.
آقای مجاهد همچنین گفت در یک مورد احمدضیا مسعود، نماینده ویژه رئیس جمهور غنی در نشستی از او پرسید که "طالبان براساس فتوای کدام ملا  دست به حملات انتحاری و قتل و خون‌ریزی مردم غیرنظامی می‌زنند"؛ او گفت که در پاسخ به آقای مسعود گفته که "احمدشاه مسعود، برادر شما وقتی بغاوت را علیه دولت مشروع داوود خان از پنجشیر آغاز کرد، از کدام ملا فتوا گرفته بود."
آقای مجاهد افزود که افراطیت مشکل بزرگ تاریخ معاصر افغانستان بوده است و گفت: "ما دموکراسی را براساس یک چارچوب قبول کردیم. در غرب این چارچوب، لیبرالیسم، سکولاریسم و کاپیتالیسم است اما در کشورهای اسلامی به ویژه افغانستان چارچوب دموکراسی، قرآن و سنت است. تو (دولت افغانستان) می‌خواهی لیبرالیسم، کاپیتالیسم و مفکوره منحوس خود را تطبیق کنی و نه ملت از شما حمایت می‌کند و نه هم مردم همکاری می‌کنند. تا حالا مرض همین افراط بوده است. کمونیست‌ها افراط کردند، طالبان افراط کردند، مجاهدین افراط کردند و رئیس جمهوری موجود هم تحت نام دموکراسی افراط می‌کند."
واکنش‌های دیگر
احمد ضیا مسعود، نماینده ویژه رئیس جمهوری افغانستان در امور حکومتداری خوب در صفحه فیسبوک خود نوشته است: "طالبان بیش از بیست سال است که به عنوان ابزار برای تامین منافع پاکستان بر علیه مردم ما می‌جنگند. در زمانی که کابل را تصرف کردند، کشور ما را به پناه گاه تروریسم بین‌المللی و قاچاق مواد مخدر تبدیل کردند."
آقای مسعود افزوده: "عبدالحکیم مجاهد یکی از همان شخصیت‌های است که در طول زندگی به امر و دستور جنرالان پاکستانی در تخریب و بی‌ثباتی و ناامنی کشورما نقش داشته است. قضاوتش در مورد قهرمان ملی، و استاد بزرگوار به صورت دقیق همان قضاوت افسران استخبارات پاکستانی است ".
عطا محمد نور، سرپرست ولایت بلخ نیز در صفحه رسمی فیسبوک خود در واکنش به صحبت‌های مجاهد، نوشته است: "اظهارات غیر منطقى و بدور ازعقلانیت یک عضو شوراى عالى صلح، نشان می‌دهد که ما نیازمندیم پیش از رفتن به مصاف دشمن در خطوط نبرد، دشمنان مردم ما را از درون نظام تصفیه کنیم."
آقای نور افزوده است که "وقتی یک عضو ارشد شورای صلح کسانی را که هر روز مردم بیگناه ما را بخاک و خون مینشانند، فرشته هاى صلح مینامد و به شهید صلح و قهرمان ملى کشور، بىحرمتى میکند، باید جایگاهش پشت میله‌هاى زندان باشد نه مقام اعزازى."

آقای نور افزوده که "کجاست آن وارثان جبهه مقاومت و مدعیان راه شهید صلح و قهرمان ملى که از نام آنان به ثروت و قدرت دست یافتند و اینک در لاک سکوت، سقوط کرده اند؟" (بی بی سی)