صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شهرداری کابل: نهادهای دولتی و خصوصی میلیون‌ها دالر مالیات نپرداخته‌اند

شهرداری کابل: نهادهای دولتی و خصوصی میلیون‌ها دالر مالیات نپرداخته‌اند

شهرداری کابل مدعی‌است که ده‌ها اداره دولتی و شرکت‌های خصوصی ۴.۵ میلیارد افغانی (بیش از ۶۷ میلیون دالر) از این اداره بدهکارند. این پول شامل هزینه پاکاری، نصب تابلوهای تبلیغاتی و ارایه خدمات شهری‌است.
برخی اداره‌های دولتی این ادعای شهرداری را رد کرده‌اند.
انبوه زباله‌های شهری دارد چهره شهر کابل، پایتخت افغانستان را عوض می‌کند. شهرداری کابل با سه هزار کارمند شهرداری، سالانه بیش از چهار میلیارد افغانی را صرف این شهر به هم ریخته می‌کند. پولی که از مجراهای مالیات بدست می‌آورد. اما مقام‌های این نهاد مدعی‌اند که ۵۸ اداره دولتی و ده‌ها شرکت خصوصی ۴.۵ میلیارد افغانی از خدمات شهری بدهکارند.
عبدالوکیل عطایی، رئیس بخش درآمد شهرداری کابل می‌گوید: "اداره‌های دولتی نزدیک به یک میلیارد افغانی و شرکت‌های خصوصی بیش تر از سه میلیارد افغانی پول شهرداری را نپرداخته‌اند."
به گفته آقای عطایی: "تعدادی از شرکت‌های خصوصی به منظور حصول پول به نهادهای عدلی و قضایی معرفی شده و پرونده بدهی یک میلیارد افغانی دو شرکت خصوصی در محاکم است."
در کابل بسیاری از اداره‌های دولتی در داخل شهر واقع شده‌است. پاکاری این اداره‌ها بخشی از کار روزانه شهرداری کابل است، تا آلودگی زباله‌ها از چهار دیواری کاخ واره‌های این اداره‌ها بیرون نشود.
بزرگترین بدهکاران شهرداری کابل اداره هوا نوردی غیرنظامی است با بدهی ۲۲۲ میلیون افغانی(بیش از ۳ میلیون دالر).
اداره هوا نوردی در سال ۱۳۹۲ ایجاد شده و اداره امور فرودگاه‌ها را نیز به عهده دارد.
قاسم رحیمی، سخنگوی اداره هوانوردی غیرنظامی می‌گوید آمار بدهکاری شهرداری درست نیست.
آقای رحیمی می‌گوید: "اداره هوانوردی ملکی حاضر است حساب مالی خود با شهرداری را تصفیه کند اما قبل از سال ۱۳۹۲ این اداره وجود نداشت و هر موضوع مالی که اگر وجود دارد مربوط به وزارت ترانسپورت می‌شود."
دومین مقروض بزرگ شهرداری کابل، وزارت حمل و نقل است که بدهی اش به شهرداری کابل به ۷۱ میلیون افغانی (بیشتر از یک میلیون دالر) می‌رسد، ولی مقام‌های این وزارت ادعای شهرداری را رد می‌کنند.
عبدالوهاب ضیا، رئیس مالی و اداری وزارت حمل و نقل می‌گوید ارقام ضد و نقیض از بدهکاری وزارت به شهرداری دریافت کرده که بیشتر آن مربوط به این وزارت نبوده‌است.
او گفت: "وزارت ترانسپورت بخاطر پاکاری یک افغانی هم از شهر داری بدهکار نیست، ۷۱ میلیون افغانی را که ادعا می‌کند باید با جزئیات برای ما توضیح دهد، قبلا شهرداری گفته بود که از میدان‌های هوایی قرض دار هستیم در حالیکه موتر پاکاری شهرداری اجازه داخل شدن به میدان هوایی را ندارند ما بخاطر چی پول بدهیم."
مقام‌های شهرداری کابل می‌گویند که این مقدار پول از سال ۱۳۸۱ تا سال ۱۳۹۳ باقی مانده که علاوه بر اداره‌های دولتی وزارت خانه‌ها، ریاست‌های مستقل، شرکت‌های خصوصی و افراد و اشخاص پرداخت نکرده‌اند.
شهرداری اکنون از وزارت مالیه  افغانستان کمک خواسته تا از طریق این بزرگترین تصمیم گیرنده مالی افغانستان بتواند بدهکارانش را مجاب به پرداخت بدهی‌هایش کند.
ضیاالرحمن حلیم، رئیس بودجه وزارت مالیه می‌گوید شهرداری گزینه‌های زیاد برای بدست آوردن پول خود را دارد. از جمله قطع ارائه خدمات.
به گفته او اگر در یک شبانه روز زباله‌های شهری جمع آوری نشود، شاید جای پا هم باقی نماند.
آقای حلیم می‌گوید بدهکاری اداره ها بشکل اقساط از بودجه عادی آن در پایان سال مالی پرداخت خواهد شد.
این مقام وزارت مالیه می‌گوید: "پرداخت تمام پول امکان ندارد، ولی بخشی از پول باقی مانده را ما از بودجه اداره‌ها به شهرداری پرداخت می‌کنیم."
شهرداری نهاد مستقل است که بودجه خود را از درآمدش فراهم می‌سازد. بودجه سالانه این نهاد بیش از چهار میلیارد افغانی است. حالا مطالبات ۱۳ ساله آن از اداره‌های دولتی و بخش خصوصی، بیش از بودجه یک ساله‌اش است.
مقداری که مسئولان شهرداری می‌گویند اگر حصول شود ارایه خدمات شهری را افزایش خواهند داد. (بی بی سی)