صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دانش: امنيت افغانستان و جهان به نابودى مواد مخدر گره خورده است

دانش: امنيت افغانستان و جهان به نابودى مواد مخدر گره خورده است

معاون دوم رييس جمهور مى گويد که بخش عمدۀ اقتصاد نامشروع و منابع مالی مخالفان مسلح دولت، از طريق قاچاق مواد مخدر تأمين می گردد و امنيت افغانستان و جهان به نابودى اين پديده، گره خورده است.
سرور دانش معاون دوم رياست جمهوری، در همايش روز همبستگی جهانی و هفتۀ بسيج ملی عليه مواد مخدر، که تحت شعار"مواد مخدر ما را به تباهى مى کشاندُ ، بياييد عليه آن بسيج شويم"، درکابل برگزارشده بود گفت که مواد مخدر، به يک پديده مخرب و ويرانگر در جامعه بين المللی تبديل شده است.
او علاوه کردکه افغانستان، بيش از هر کشور ديگری از اين پديده آسيب ديده است و بُعد خطرناکتر آن برای دولت و ملت افغانستان، اين است که مواد مخدر، بودجه جنگ تحميلی عليه مردم افغانستان را تأمين می کند.
دانش گفت که امروز بخش عمدۀ اقتصاد نامشروع و منابع مالی مخالفان مسلح دولت، از طريق قاچاق مواد مخدر تأمين می گردد و در حقيقت، مخالفان مسلح دولت، بزرگترين قاچاقچيان و حاميان کشت مواد مخدر اند و از اين رو، امنيت افغانستان و جهان به نابودی قاچاق مواد مخدر گره خورده است.
معاون دوم رييس جمهور افزود: "مواد مخدر، پيوند مستقيم با مافيای داخلی و خارجی داشته و باعث بلند رفتن گراف جرايم به خصوص جرايم سازمان يافته می شود و سود ناشی از قاچاق آن، سبب افزايش فساد اداری، بی اعتمادی مردم نسبت به ادارات دولتی، تضعيف اقتصاد مشروع کشور و حکومتداری خوب می گردد."
اين مقام بلندپايۀ حکومت افغانستان، با اشاره به اينکه استفاده از مواد مخدر رشد اقتصادی و انکشاف اجتماعی را تحت تأثير قرار داده گفت که دولت افغانستان با توجه به آثار ويرانگر مواد مخدر، در بيشتر از يک دهۀ گذشته، با اين پديده شوم مبارزه کرده است.
وى  با بيان اينکه ايجاد وزارت مبارزه با مواد مخدر، نشان دهندۀ مبارزه جدی دولت افغانستان در راستای مبارزه با اين پديده را نشان میدهد گفت: "پلان های استراتيژی، پاليسی تنفيذ قانون، برنامه کاهش تقاضای مواد مخدر، معيشت بديل و برنامۀ کمپاين آگاهی عامه و پلان های مناسب ديگر را طی اين سالها تدوين و تصويب کرده اند و دستاوردهای مهمی در اين عرصه داشته است."
دانش، تقاضای بازار جهانی به مواد مخدر، حضور مافيای بين المللی، عدم هماهنگی در منطقه و جهان، ادامۀ جنگ در افغانستان و تمويل آنان از مواد مخدر، فقر عمومی مردم بخصوص زارعين، کمبود امکانات و بودجه دولت بخاطر تطبيق برنامه های مبارزه با مواد مخدر را مانع بزرگ عليه مبارزه با اين پديده دانسته افزود: "تا زمانيکه اين مشکلات حل نگردد، افغانستان با مشکل موادمخدر مواجه خواهد بود."
معاون دوم رياست جمهوری، با اشاره به نقش اثرگذار همکاری های بين المللی در مبارزه با مواد مخدر گفت که حکومت افغانستان، انتظار دارد تا کمک‌های جامعه جهانی در عرصۀ‌ مبارزه با مواد مخدر، از طريق نهادهای حکومتی افغانستان تطبيق شود؛ تا تلاش‌ها در اين راستا به نتيجه مطلوب برسد.
وى گفت که در کنار نهادهای دولتی، نهادهای مدنی، فرهنگی، رسانه ها و سازمان های اجتماعی و به طور خاص مراکز دينی، مذهبی، روحانيون و علمای دينی، مکلفيت دارند که به عنوان يک مسووليت انسانی و ملی در مبارزه عليه مواد مخدر، از همه امکانات خود کار گيرند.
سلامت عظيمی وزير مبارزه با مواد مخدر، بر بسيج ملی و سهم اقشار مختلف مردم و همچنان مسووليت پذيری ادارات دولتی در زمينۀ مبارزه با مواد مخدر تاکيدکرده گفت که در مبارزه با اين پديده، تا بسيج ملی صورت نگيرد، هيچ نوع تلاش ديگری مؤثر واقع نخواهد شد.
وى با بيان اينکه مواد مخدر، بيش از يکدهه میشود که امنيت داخلی و جهانی را به چالش کشانيده است، گفت که  تجارت غيرقانونی موادمخدر، سالانه ميلياردها دالر از توليد مواد مخدر افغانستان در سراسر جهان عايد دارد.
به گفته وی، سروی سال ۲۰۱‍۵ نشان ميدهد که ۳،۶ ميليون تن در افغانستان، به نحوی از مواد مخدر استفاده میکنند.
گفتنى است که دراين همايش، پيام رييس جمهوراشرف غنى نيز قرائت گرديد که در بخش آن آمده است که مواد مخدر، سبب تباهى جوانان و ايجاد مشکلات زياد درکشور شده است.

رييس جمهور با ذکر اينکه اين هفته فرصت خوبى است تا برخلاف کشت و قاچاق مواد مخدر، مردم بسيج شوند و مبارزه موثرى را عليه اين پديدۀ شوم راه اندازى نمايند، گفته است که حکومت افغانستان اقداماتى را در خصوص مبارزه با مواد مخدر و تداوى معتادان روى دست دارد. (پژواک)