صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمپاين سرمايه گذارى ها در افغانستان آغاز شد

کمپاين سرمايه گذارى ها  در افغانستان آغاز شد

ادارۀ حمايت از سرمايه گذارىها (آيسا) ضمن آغاز کمپاين سرمايه گذارى ها در افغانستان، اعلام داشت که در ١٤ سال گذشته، بيش از ٢٥ ميليارد دالر امريکايى در افغانستان سرمايه گذارى شده است.
داکتر عبدالله عبدالله رييس اجرايى حکومت، در مراسم افتتاح کمپاين يادشده گفت که يکى از برنامه هاى مهم براى جذب سرمايه گذارى ها، دیروز آغاز يافت و شخصاً براى موفقيت اين کمپاين تلاش خواهد کرد.
موصوف افزود که افغانستان، يک کشور مناسب براى سرمايه گذارى مىباشد؛ زيرا طبيعت اين کشور دست نخورده باقى مانده و حکومت افغانستان آماده است تا سهولت هاى لازم را براى سرمايه گذاران داخلى وخارجى فراهم نمايد.
عبدالله افزود که حکومت براى جذب سرمايه گذارى ها و موفقيت کمپاين يادشده تلاش خواهد کرد.
همچنان موصوف خاطرنشان کرد که وزارت خارجه، از طريق سفارت ها و قونسلگرى هاى افغانستان، موظف خواهد شد تا براى تطبيق اين برنامه درخارج از کشور، همکارى همه جانبه داشته باشد.
محمد قربان حقجو رييس آيسا در نشست دیروز گفت که کمپاين سرمايه گذارى ها در افغانستان، در سطح ملى و بين المللى از طريق رسانه ها، شبکه هاى اجتماعى، سفارت ها و قونسلگرى هاى افغانستان در خارج از کشور و سفارت هاى خارجى در داخل افغانستان پيش برده مىشود.
به گفته او از طريق اين برنامه، براى سرمايه گذاران خارجى و داخلى در مورد فرصت هاى سرمايه گذارى در بخش هاى زراعت، معادن، صنايع، انرژى، ساختمان و غيره، با جزييات معلومات ارايه مىگردد.
وى گفت که ايجاد بانک معلوماتى در صفحه انترنتى مخصوص اين برنامه، به نام «سرمايه گذارى ها در افغانستان» يک بخش اين کمپاين است.
به گفته او معلومات مکمل در مورد افغانستان از نگاه نفوس، موقعيت جغرافيايى، ارقام اقتصادى، فرصت هاى سرمايه گذارى و غيره، به ده زبان تهيه شده و در صفحۀ يادشده نشر گرديده است.
همچنان موصوف گفت که يک نوار ويديويى نيم دقيقه يى شامل معلومات یادشده، تهيه گرديده که از طريق رسانه ها در داخل کشور به نمايش گذاشته خواهد شد.
موصوف افزود که اين نوار، از سوى سفارت هاى افغانستان در خارج از کشور، در برنامه هايى چون نمايشگاه ها و غيره به نمايش گذاشته خواهد شد.
خانجان الکوزى معاون اول اتاق تجارت و صنايع افغانستان، ضمن استقبال از آغاز اين برنامه، کارکردهاى حکومت در بخش اقتصاد را ستود.
او افزود: «حکومت امسال بعد از امنيت، در بخش اقتصاد توجه جدى داشته و در اولويت قرار دارد؛ هر روز مىبينيم که براى حل مشکلات تجار اقدام مىشود و هر روز يک برنامه جديد اقتصادى، روى دست گرفته مىشود.»
موصوف گُفت که در ١٤ سال گذشته نيز برنامه هاى اقتصادى از سوى حکومت روى دست گرفته ميشد؛ اما روى کاغذ باقى مىماند و عملى نمىگرديد.
الکوزى از حکومت خواست که براى خودکفايى کشور، بيشتر به رشد توليدات داخلى و رشد زراعت توجه نمايد.
همچنان در اين مراسم فرهاد دريا هنرمند کشور، به حيث سفير افتخارى سرمايه گذارى در افغانستان اعلام گرديد.
او گفت تلاش خواهد کرد که در مورد سهولت هاى سرمايه گذارى در افغانستان، براى سرمايه گذاران خارجى معلومات دهد.
همچنان موصوف افزود در نظر دارد که شرکت وارداتى لباس به نام «دريا ستايل» را به هدف ايجاد شغل در کابل ايجاد کند.
مقام‌هاى اداره آيسا گفتند که در چهارده سال گذشته در بخش هاى هوانوردى، مخابرات، ساختمان، معارف، صحت و غيره در افغانستان سرمايه گذارى شده است.
حقجو گفت که اين يک دستاورد خوب است؛ اما بايد سرمايه گذارى هاى بيشتر در افغانستان صورت گيرد؛ زيرا زمينه هاى خوب براى سرمايه گذارى در اين کشور مساعد می‌باشد.
در نشريه اداره آيسا در مورد فرصت هاى سرمايه گذارى در افغانستان آمده است که افغانستان، داراى منرال ها و مواد معدنى به ارزش سه تريليون دالر امريکايى می‌باشد.
همچنان دراين نشريه آمده است که درحال حاضر، افغانستان ٦٠٠ مگاوات برق توليد مىکند؛ اما ظرفيت توليد ٢٣٠٠٠ مگاوات برق آبى، حدود ٤٠٠٠ مگاوات برق گازى و ١،٥ مگاوات برق بادى را دارد.
همچنان منبع نوشته است که در افغانستان در بخش هاى زراعت، مالدارى، باغدارى، ايجاد مسکن، سرک سازى وغيره نيز زمينه هاى خوب سرمايه گذارى ها وجود دارد.
منبع افزوده است که در بخش صحت نيز زمينۀ سرمايه گذارى در افغانستان مساعد است؛ زيرا همه ساله بيش از ٣٠٠ ميليون دالر امريکايى از افغانستان جهت تداوى بيرون مىشود و سالانه به ارزش ٨٠٠ ميليون دالر دوا وارد کشور مىگردد. (پژواک)