صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان برای اولین بار صاحب علامت ستندرد شد

افغانستان برای اولین بار صاحب  علامت ستندرد شد

ادارۀ ملی ستندرد افغانستان، برای اولین بار به منظور تصدیق کیفی محصولات و تولیدات داخلی، علامت ستندرد را معرفی کرد. 
نقیب الله فایق رییس اداره ملی ستندرد، دیروز در یک نشست خبری که به منظور معرفی و رونمایی علامت ستندرد تدویر یافته بود، گفت که افغانستان برای اولین بار صاحب علامت ستندرد شد و داشتن این علامت، یک تحول بزرگ برای رشد اقتصادی کشور پنداشته میشود.
موصوف افزود این علامت که تضمین کیفیت است، پس از این در تمام محصولات با کیفیت که در داخل کشور تولید میشوند، استفاده می‌شود.
وی گفت: «ما به مردم افغانستان اطمینان میدهیم که هیچ یک از محصولاتی که کیفیت نداشته باشد، از این علامت استفاده کرده نمیتواند؛ هر قدر فشار و واسطه هم که موجود باشد، به محصولات بى کيفيت استفاده نمى شود؛ زیرا این علامت برای تصدیق کیفیت است و ما از آن استفاده میکنیم.»
رییس اداره ملی ستندرد افزود که ظاهراً علامت ستندرد افغانستان مانند سایر علامتهای شرکتها است؛ اما با این تفاوت که این، علامت یک کشور است که باور، اعتماد و کیفیت محصولات یک کشور را نشان میدهد.
به گفته او، علامت ستندرد افغانستان نیاز به اعتبار کلان دارد و اداره ملی ستندرد تلاش میورزد تا آن را در بین جامعه به همکاری رسانه ها ذهن نشین سازد تا اعتماد آن حفظ گردد.
فایق خاطرنشان کرد که قبلاً تعداد زیادی از کالاهای افغانی، از بازارهای اروپا و مسکو دوباره برگشت داده می شد؛ اما پس از این تمام کالاهای با کيفيت افغانی به شمول میوه، قالین، زعفران و پوست، ستندرد سازی و علامت بالای آنها استفاده میشود.
وی همچنان تصریح نمود هرگاهی که تاجران معیار کیفیت را در تولیدات خود تکمیل کنند، این اداره تضمین می­نماید که اجناس شان هیچگاه از مارکیتهای منطقه یی و بین المللی برگشت نخواهد کرد.
مجیب الرحمن خطیر معاون تخنیکی اداره ملی ستندرد، در این نشست گفت که تصدیقنامه های کیفی عمدتاً در بخشهای مدیریتی و محصولات صادر میگردد.
موصوف افزود که در بخش محصولات، این اداره مطالعات همه جانبه را انجام داده و محصولات دارای اولویت را مشخص ساخته است که زعفران، میوه های تازه و خشک، قالین، سنگ مرمر و تجهيزات برقی مشمول این اقلام اند.
بر پایه معلومات وی، عمده ترین ستندردها برای سیستمهای مدیریتی از قبیل سیستم مدیریت کیفیت (ISO 9001) ، سیستم مدیریت مصوونیت مواد غذایی (ISO 22000) و سیستم مدیریتی محیط زیستی (ISO 14000) میباشد و قرار است در آینده نزدیک، صدور این تصدیقنامه ها از سوی اداره ملی ستندرد آغاز گردد.
به گفته او برخى تجار و شرکت ها از داشتن تصديقنامه هاى يادشده چون (ISO 9001) و غيره در تبليغ بهتربودن کيفيت اموال شان استفاده مى کنند؛ درحاليکه اين نوع تصديقنامه ها مربوط به مديريت است و ربطى با کيفيت جنس ندارد.
خطیر، از تولیدکنندگان و صادرکنندگان خواست که برای بهبود ظرفیت رقابتی شان در مارکیتهای داخلی و خارجی و حصول اطمینان مصرف کنندگان از مصوونیت و کیفیت محصولات شان، جهت اخذ تصدیقنامه به اداره ملی ستندرد، مراجعه کنند. (پژواک)