صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۲۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نارندرا مودی: تعهد ما به افغانستان حد و مرز ندارد

نارندرا مودی: تعهد ما به افغانستان حد و مرز ندارد

نارندرا مودی، نخست وزیر هند که برای افتتاح سد سلما به ولایت هرات در غرب افغانستان سفر کرده بود، دیروز شنبه، ۱۵ جوزا تعهد همه جانبه کشورش را برای بازسازی افغانستان اعلام کرد.
آقای مودی در این مراسم گفت: "امکانات هند ممکن است محدود باشد، ولی تعهد هند [به افغانستان] حد و مرز ندارد. منابع ما ممکن است کم باشد، اراده ما فراتر از محدویت‌ها است."
او افزود که تعهد هند همانند تعهد سایر کشورها دارای محدودیت زمانی نیست .
آقای مودی با اشاره به نا آرامی‌های جهانی گفت که در دوران گسترش ناآرامی این عصر، جهانیان نمی‌تواند مبارزه مردم افغانستان را برای دفاع از خود و جهان نادیده بگیرند.
او به مقامات افغان تعهد کرد که هند افغانستان را فراموش نخواهد کرد و از این کشور رو نخواهد گردانید.
او گفت: " دوستی شما مایه افتخار و تعبیر رویای شما وظیفه ما است."
 مودی و غنی سد سلما را افتتاح کردند
نخست وزیر هند با اشاره به موانع سیاسی و جغرافیایی در رابطه کابل- دهلی گفت که کشورش مسیر خود را با شفافیت و با هدف طی‌خواهد کرد، اگرچه در این راستا مقاومت و سوء ظن نیز وجود دارد.
او افزود که اراده هند در یاری رساندن به افغانستان قوی است و دلیل آن اعتقاد و اعتماد مردم افغانستان به هند است.
آقای مودی با اشاره به اینکه کشورش به آینده درخشان مردم افغانستان شک ندارد، گفت:" مطمین هستیم که هرچه راه دشوار و دراز باشد، هیچ زور و قدرتی نمی‌تواند مانع سرنوشتی باشد که مردم افغانستان برای خود انتخاب کرده‌اند."
آقای مودی گفت که کشورش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی از افغانستان به عنوان یک کشور امن، موفق، متحد و فراگیر با ملت دموکراتیک دفاع کرده و برای رسیدن به این هدف در روستا و مزارع با مردم افغانستان یکجا کار خواهد کرد.
او با اشاره به افتتاح سد سلما گفت که این طرح نه تنها خانه‌ها را روشن و زمین‌ها را آبیاری خواهد کرد، بلکه یک منطقه را زندگی می‌بخشد و امید را زنده و زندگی را احیا می‌کند.
به گفته او این طرح تنها زمین‌های ۶۴۰ روستا را آبیاری نمی‌کند بلکه بیش از ۲۵۰ هزار خانه را در منطقه نیز روشن خواهد ساخت.
آقای مودی با اشاره به جنگ‌های چند دهه گذشته افغانستان گفت که این جنگ‌ها نه تنها باعث ویرانی و تخریب افغانستان شد، بلکه آینده یک نسل از مردم افغانستان را نیز برباد داد.
او ابراز امیدواری کرد که شانه‌های که در گذشته زیر بار تفنگ‌ها خم بود، اکنون به زراعت بپردازند.
به گفته مودی این سد با خشت و سمنت ساخته نشده، بلکه بر اساس اعتقاد و دوستی دو کشور و دلاوری‌های افغانها و هندی‌ها ساخته شده‌است.
او با قدردانی از کسانی که در ساخت این سد قربانی شده‌اند، گفت:" خون، عرق و اشک‌های مردم ما با این خاک مخلوط شده و در بین ما یک پیوند جاویدان ایجاد کرده که بر خاک این زمین مکتوب است. پیوندی که ما را به یاد پیوندهای باستانی ما می‌اندازد."
رئیس جمهور غنی نیز در این مراسم گفت که اراده ملت افغانستان برای ساختن فردای بهتر، اراده‌ آهنین است.
آقای غنی افزود:" ما در این مسیر تنها نیستیم. ما برای آباد کردن خانه مردم، تایید الهی را داریم، پس از آن حمایت دنیا و منطقه را داریم. در کنار خود کشورهای صلح‌دوست و آبادیخواه همانند هندوستان را داریم که در شادمانی ما شاد و در اندوه ما اندوهگین می‌شود."
او تاکید کرد که افغانستان همچنان شریک روزهای سرد و گرم آنانیکه برای این کشور آبادانی می‌خواهند خواهد بود.
رئیس جمهوری افغانستان گفت که دولت کابل به دشواری راهی که در پیش دارد واقف است و افزوده که ویران کردن آسان است و آباد کردن دشوار.
آقای غنی به کشور خاصی اشاره نکرد، ولی گفت که دو کشور هند و افغانستان، "بر خلاف یک عده که مهمترین هنرشان خراب کردن، و پیام ویرانی فرستادن است، مسئولیت دشوار آباد کردن را به دوش گرفته‌ایم، تا به هدف مشترک، امحای فقر نایل آییم."
آقای غنی تاکیدکرد که افغانستان در اینجا متوقف نخواهد شد. علی رغم چالشها و دشواریها و قربانی دادن فرزندانش، در برابر تروریسم و افراط گرای، و تقبل هزینه سنگین این جنگ، هر روز که می‌گذرد گام جدیدی برای توسعه و آبادانی بر می‌دارد.
او گفت که این بدین معناست که اراده ملت صبور افغانستان در برابر تهدیدها سست نمی‌شود، و شعله امیدی که در دل های مردم این کشور است خاموشی نمی‌پذیرد.
او همچین گفت که افغانستان می‌تواند در پخش امید، نور و طراوت، نه در پراکندن هراس، تهدید و ظلمت، سهم بگیرد.
به نظر او این یعنی بدرود گفتن با سیاست‌های منسوخ به میراث مانده از روزگار جنگ سرد و گشودن صفحه‌ای تازه در تاریخ این منطقه، صفحه‌ای که آکنده از همدلی، همدردی و همراهی است. صفحه‌ای که آراسته به آشتی، صلح و دیگرپذیری است. (بی بی سی)