صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۲۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت داخله دسترسی طالبان به سيستم بايومتريک را رد کرد

وزارت داخله دسترسی طالبان به سيستم بايومتريک را رد کرد

وزارت امور داخله، ادعاهاى مبنى بر دسترسى پيداکردن طالبان به سيستم تثبيت هويت "بايومتريک" را نادرست و بی بنياد خوانده و آنرا بخشی از جنگ تبليغاتی عليه نيروهاى امنيتى مى داند.
به گفته اين وزارت، در اين اواخر و به دنبال گروگان گيری اخير در کندز، گزارشاتى در برخى از رسانه ها منتشرشد که گويا طالبان  به سيستم «بايومتريک» دسترسی پيدا کرده و از اين طريق، منسوبين نيروهای امنيتی کشور را در مسير شاهراه ها، به ويژه شاهراه شمال، شناسايی نموده و می ربايند.
در خبرنامۀ  دفتر مطبوعاتى وزارت امورداخله که به آژانس خبرى پژواک مواصلت کرده گفته شده که پس از بررسی های دقيقی که در خصوص مطرح شدن اين ادعاها انجام شد، به صراحت و اطمينان به شهروندان افغانستان اعلام مى گردد که اين ادعا ها نادرست و بی بنياد بوده و بخشی از جنگ تبليغاتی-روانی دشمن عليه نيروها و نهاد های امنيتی است.
منبع گفته است که سيستم بايومتريک که وزارت امور داخله، از آن در جهت ثبت هويت منسوبين پوليس ملی، شناسايی منسوبين پوليس ملی، بررسی سوابق مجرمين و همچنان در جهت ثبت و تشخيص هويت دارندگان و متقاضيان پاسپورت و جواز رانندگی استفاده می کند، يک سيستم امنيتی کاملا محافظت شده و تحت کنترول است.
به گفته وزارت داخله، هيچ امکان ندارد که گروه های دهشت افگن، به اين سيستم  دسترسی پيدا نموده و يا از آن در جهت شناسايی منسوبين امنيتی کشور استفاده کنند و هيچ فرد و گروهی قادر نيست که به معلومات مندرج در اين سيستم دسترسی پيدا نمايد.
اما لوی پاسوال شير عزيز کامه وال قوماندان زون ۸۰۸سپين زر در شمالشرق کشور، به آژانس خبرى پژواک گفت که با در نظرداشت گفته هاى مسافرين آزاد شده، طالبان با دستگاه بايومتريک مسافرين را شناسايى نموده اند .
وى افزود: "مه دقيق گفته نميتوانم که مخالفين دولت با خود دستکاه بايومتريک دارند يانه؛ اما مسافرين رها شدۀ آنها می گويند که مخالفين دولت، يک دستگاه داشتند؛ انگشت ما را بالايش ميگذاشتند که احتمال دارد دستگاه بايومتريک باشد و شايد اين دستگاه ها در سقوط کندزبه دست طالبان افتاده باشد."
وزارت امور داخله مى گويد که سيستم بايومتريک، دارای دو بخش مرکزی و محلی است که بخش مرکزی آن در کابل به شدت محافظت می شود و تمامی مواد و معلومات مرتبط به منسوبين امنیتی و مجرمين، در آن ثبت و حفظ می شود. به اين بخش از سيستم بايومتريک، فقط چند فرد مسوول و مشخص می توانند دسترسی داشته باشند و از آن استفاده کنند.
بخش محلی سيستم بايومتريک که از آن در ولايت ها جهت ثبت هويت منسوبين امنيتی و مجرمين استفاده می شود، فقط برای ثبت مورد استفاده قرار می گيرد و از طريق آن، امکان شناسايی هويت های ثبت شده موجود نيست. (پژواک)