صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حدود سه میلیون کودک افغانستان مصروف کار شاقه هستند

حدود سه میلیون کودک افغانستان مصروف کار شاقه هستند

وزارت کار و امور اجتماعی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کودکان در کشور، می گوید که از مجموع حدود ۱۴/۵ میلیون کودک در کشور، حدود سه میلیون تن از آنان مصروف کارهای شاقه هستند.
نسرین اوریاخیل وزیر کار و امور اجتماعی، این موضوع را دیروز در مراسمی که به مناسبت روز جهانی کودک در کابل برگزار شده بود، بیان کرد.
وی در این مراسم که با شعار"سرمایه گذاری برای آینده اطفال افغانستان" برگزار شده بود، گفت: "با تاسف باید عرض نمود که هنوز کار شاقه بر اطفال قاچاق، اختطاف، سوء استفاده و بهره کشی های غیرشرعی و انسانی از اطفال درکشور دوام دارد."
به گفته خانم اوریاخیل، بر اساس آمار صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف)  ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار  کودک  در کشور وجود دارد که از این تعداد، ۹ میلیون شان به مکتب می روند و پنج میلیون ديگر در معرض خطر قرار دارند.
وزیر خاطر نشان کرد که کودکان در معرض خطر، به ۲۳ گروه به ویژه کودکان خیابانی، بیمار، قاچاق شده، سربازان کودک، بی سرپرست، معتاد به مواد مخدر و کودکانی که وادار به ازدواج شده‌اند، تقسیم شده اند.
وی افزود که از مجموع کودکان در معرض خطر، سه میليون تن مصروف کارهای شاقه می باشند که از آن جمله ۳۷ هزار مصروف گدایی هستند.
  ناامنی، نبود بودجه مشخص برای اطفال آسیب پذیر، کمرنگ بودن تطبیق قوانین نافذ کشور در مورد قضایای اطفال و نبود حمایت کافی نهاهای  دولتی و غیر دولتی، از برنامه های حمایت از اطفال، از جمله چالش های عمده یی است که به گفته وزیر، کودکان با آن مواجه می باشند.
نسرین اوریاخیل خاطر نشان کرد که سال گذشته، بیش سه هزار قضیه خشونت در برابر اطفال که شامل ۵۰ مورد تجاوز جنسی و سوء استفاده جنسی، ۶۳ مورد قاچاق، ۲۷ مورد آدم ربایی، ۴۳ مورد ازدواج اجباری، ۲۳۶ مورد کار اجباری، ۱۲۰ مورد اعتیاد به مواد  مخدر، ۶۵ مورد معلولیت، ۱۸۲۵ مورد تخلف از قانون و ۵۹۹ مورد بی سرپرستی به ثبت رسیده است.
وزیر کار و امور اجتماعی افزود: "بخاطر جلوگیری از کار شاقه طرحی را روی دست دارند تا از طریق مادرهای این اطفال، زمینه اعطای قرضه های کوچک را به آنان مساعد بسازیم، تا بتوانیم این اطفال را از روی سرک برداریم و آنان را در زمینه حرفه های مختلف آموزش بدهیم."
جین لایبی(jean lieby) ، نماینده یونیسف در افغانستان نیز گفت که حکومت افغانستان، مکلف است تا تمامی میثاق های پذیرفته شده بین المللی را در بخش حمایت از اطفال تطبیق نماید.
وی افزود: "کودکان در افغانستان با مشکلات زیادی روبرو هستند؛ دسترسی به مکتب، قاچاق، اختطاف، تجاوز جنسی، کار شاقه، پیوستن به صفوف مخالفین، کار در سرک و گدایی نگران کننده است و باید به آن رسیدگی صورت بگیرد."
در پایان این مراسم، وزارت کار و امور اجتماعی، تفاهمنامه یی را به منظور آماده ساختن زمینه های آموزش و پرورش کودکان در کودکستان ها با ۲۵ اداره دولتی امضا کرد. (دویچه وله)