صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دولت بازسازی قصر تاریخی دارالامان را آغاز کرد

دولت بازسازی قصر تاریخی دارالامان را آغاز کرد

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان با حضور مقام‌های ارشد این کشور نوار بازسازی قصر تاریخی دارالامان را قطع کرد.
در روز آغاز بازسازی این قصر، رئیس جمهوری افغانستان به صورت نمادین نخستین جلسه کمیسیون عالی توسعه شهری افغانستان را در ویرانه این قصر برگزار کرد.
آقای غنی در مراسم دیروز، دوشنبه ۱۰ جوزا گفت که آغاز بازسازی قصر، شروع جدید برای افغانستان و تمام شهرهای این کشور خواهد بود.
او با اعتراض از روند کنونی ثبت املاک در افغانستان گفت که جایداد در افغانستان مصون نیست و ۹ سال بعد باید هر فرد افغان دارای جایداد شرعی و قابل قبول باشد.
او گفت که داشتن قباله‌های غیر رسمی (عرفی) باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است، و تجارب جهانی نشان داده که تبدیل قباله عرفی به شرعی (رسمی ) مقدار سرمایه‌گذاری در شهرها را چهار برابر کرده است.
آقای غنی خواستار شفافیت در توزیع زمین‌های شهری هم در بخش دولتی و هم خصوصی شد.
او با اشاره به اینکه ساختمان پارلمان افغانستان اکنون در دارالامان ساخته شده، گفت که قرار است دادگاه عالی این کشور نیز به منطقه دارالامان منتقل شود.
کابینه دولت وحدت ملی افغانستان در نشست ۱۹ حوت تصویب کرده که قصر تاریخی دارالامان افغانستان در غرب شهر کابل باید با هزینه حدود ۱۶ میلیون دالر بازسازی شود.
رئیس جمهوری افغانستان به وزارت اطلاعات و فرهنگ، شهرسازی و نهاد ریاست جمهوری افغانستان دستور داده بود که بازسازی این قصر به هدف حفظ میراث‌های فرهنگی، تاریخی، جذب جهان‌گردان و احیای هنر معماری دوران امانی در مدت ۵ سال آینده تکمیل شود.
آقای غنی بارها اعلام کرده که باید بیشتر اداره‌های دولتی به منطقه دارالامان در غرب کابل منتقل و قصرهای موجود در این منطقه بخصوص قصر دارالامان بازسازی شود تا مفکوره امان الله خان، پادشاه پیشین افغانستان (۱۹۱۹ - ۱۹۲۹) به حقیقت مبدل شود.
قصر دارالامان در سالهای ۱۳۰۴-۱۳۰۶ خورشیدی و در زمان سلطنت امان الله خان، پادشاه وقت افغانستان و تحت نظر مهندسان آلمانی ساخته شد. این قصر در زمانی که آباد بود، حدود ۱۵۰ اتاق بزرگ و کوچک داشت.
امان الله خان این قصر را برای استفاده دستگاه دولت خود و به نام خود ساخته بود، اما تنها کمتر از دو سال از آن استفاده کرد و سلطنتش با سقوط مواجه شد.
در سالهای دهه شصت خورشیدی وزارت دفاع افغانستان از این قصر استفاده می‌کرد. در کودتای ۱۶ دلو ۱۳۶۸ خورشیدی به رهبری جنرال شهنواز تنی، وزیر دفاع پیشین افغانستان علیه دولت دکتر نجیب الله، این محل هدف بمباران قرار گرفت و بخشی از آن ویران شد.
دارالامان در جنگ‌های داخلی سالهای دهه هفتاد خورشیدی آسیب بیشتری دید و سرانجام به ویرانه‌ای تبدیل شد و در دو دهه گذشته، مورد استفاده نبوده است. (بی بی سی)