صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

درخواست پول از دانش آموزان برای ترمیم مکاتب غیرقانونی است

درخواست پول از دانش آموزان برای ترمیم مکاتب غیرقانونی است

وزارت معارف، در واکنش به ابراز نگرانی شماری از دانش آموزان مبنی بر درخواست پول از آنها در مکاتب دولتی، می گوید این درخواست ها تحت هر نام و بهانه یی که باشد، غیر قانونی است و باید به آن پایان داده شود.
شماری از دانش آموزان مکاتب دولتی در کابل می گویند که شماری از مدیران و یا معلمین در جریان سال تعلیمی از آنان می خواهند برای ترمیم مکتب پول بدهند و از جمله در ترمیم، رنگمالی صنوف، خرید سرمیزی و یا پرده سهم بگیرند.
يكتن از شاگردان ليسه عالى ملكه ثريا در ناحیه چهارم شهر که خواست نام گرفته نشود گفت که استاد صنف، در شروع سال جاری به وی و دیگر هم صنفی هایش  گفت که باید صنف خود را رنگ کنند .
وی افزود: "سه هزار افغانی پول رنگ بدون دستمزد رنگمال بود که اجباراً از ما اخذ شد و به تعقیب آن از طرف مکتب از ما خواسته شد تا برای خرید سرمیزی و پرده، دو هزار افغانی جمع آوری کنیم."
این دانش آموز افزود که به تازگی مسوولان مکتب از همه دانش آموزان خواسته اند تا هر صنف، سه هزار افغانی برای رنگ و نقاشی کردن دیوارهای مکتب پرداخت کنند.
وی ضمن انتقاد از این اقدام گفت: "تنها در صنف ما كسانى هستند كه نان خوردن ندارند، حتا تا هنوز كتابچه و قلم نخریده اند، لباس شان به حدى كهنه شده كه اصلاً ديگر قابليت پوشيدن را ندارد."
افزون بر این، خبرنگار پژواک به شکل اتفاقی یکی از صنوف این لیسه را انتخاب کرد و درحضورداشت مدير، سرمعلم و شمارى ازاستادان اين مکتب از دانش آموزان خواست در برگ کاغذ، بدون ذکر هویت خود در این زمینه معلومات بدهند.
از میان ۳۰ دانش آموز، ١٤ تن از آنان نوشته بودند که از آنها برای رنگمالی، خرید سرمیزی و یا خرید پرده پول درخواست شده است و شمارى ديگر اصلا هيچ چيز نوشته نکرده بودند.
ماریا معانی، از جمله کسانی که سال گذشته از صنف دوازدهم لیسه آریانا در ناحیه دوم شهر کابل سند فراغت به دست آورده است، گفت: "مکتب ازما ۲۰ الی ۵۰ افغانی اخذ می کرد. هنگامی که صنف دهم بودم از ما خواسته شد تا برای ضروریات مکتب پول بدهیم و من چون نداشتم، از دادن پول خودداری کردم؛ اما استاد مرا در مقابل دیگران ایستاد کرد و گفت که تو صنف دهم هستی و پنج افغانی نداری؟"
مریم یکتن از شاگردان دیگر این لیسه گفت که وی نیز تجربه مشابهی دارد و از او خواسته شده است تا برای خرید سرمیزی و کثافت دانی برای مکتب پول بدهد.
در یک اقدام مشابه لیسه ملکه ثریا، درحضورداشت مديرو شمارى ازاستادان اين مکتب، از دانش آموزان یکی از صنوف لیسه آریانا خواسته شد تا در برگ کاغذ بدون ذکر هویت خود در این زمینه معلومات بدهند. از میان ۳۰ تن از دانش آموزان،  شمار زيادى آنان گفتند که از آنها بخاطر ترمیم مکتب درخواست پول شده است.
اما رحیمه آرین مدیر لیسه ملکه ثریا گفت که ادعاهای صورت گرفته از سوی برخی دانش آموزان در مورد پرداخت پول برای امور مکتب، نادرست و اتهام محض است.
وی افزود: "بیشترکمک ها از طرف شورای مردمی متشکل از والدین، اشخاص متنفذ، و وکیلان ناحیه بوده است. این شورا به خاطر رنگ کردن صنف ها به مکتب کمک کردند و ما یک افغانی هم از شاگردان پول نگرفتیم ."
جمیله شریف مدیر لیسه آریانا نیز ضمن رد هر گونه اقدام برای دریافت پول از دانش آموزان گفت: "اگر دانش آموز به خواست خود صنف را رنگ کند، پس اداره مکتب مانع آن نمی شود." (پژواک)