صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

محصلين در باميان: مجبوريم ترک تحصيل کنيم

محصلين در باميان: مجبوريم ترک تحصيل کنيم

شمارى از محصلين پوهنتون باميان ميگويند که به دليل نبود ليليه و اتاق هاى باکرايۀ بلند در سطح شهر باميان، تاهنوز جايى براى بودوباش پيدا نکرده و ناگزيراند ترک تحصيل کنند.
اين محصلين ميگويند که پس از اعلان نتايج کانکور سال ١٣٩٤ بر ١٣٩٥و آغاز سال جديد تحصيلی؛ هزاران محصل پوهنتون باميان، به دليل نبود ليليه، براى دريافت اتاق هاى کرايى در کوچه هاى شهر باميان سرگردان مى باشند.
به گفته آنها، برخى از اين محصلين اتاق هايى را در پسکوچه هاى  شهرباميان که  قبلاً از آن به حيث گُدام اموال دکانداران استفاده ميشد به کرايه گرفته اند؛ اما شمار زيادى  از محصلين که توانايى اقتصادى شان خوب نيست، هنوزهم در پى دريافت اتاق کرايى ميباشند.
محمد حسين يکتن از محصلين که امسال به پوهنځى زراعت پوهنتون باميان راه يافته، به آژانس خبرى پژواک گفت که از چند روز بدينسو، به باميان آمده و دنبال اتاق کرايى است؛ اما کرايه بسيار گزاف بوده و تاکنون نتوانسته که اتاق بخاطر بودوباش خود به کرايه بگيرد.
وی افزود: "اتاقهای بسيار خراب ودر پسکوچه های شهر کرايه اش به سه هزار وچهار هزار رسيده وپرداخت اين مبلغ برای يک محصل دشوار است و من نميدانستم که پوهنتون باميان ليليه ندارد؛ وگرنه اصلا انتخاب نميکردم؛ زيرا توانايى پرداخت پول اتاقهای کرايى را ندارم و مجبورم که ترک تحصيل نمايم."
محصلين اناث باميان نيز با همچو مشکل مواجه اند.
مريم  محصل جديدالشمول که از کابل به پوهنتون باميان راه يافته گفت براى دختران مشکل است که تمام روز بخاطر پيداکردن اتاق کرايى، در کوچه هاى شهرسرگردان باشند و باآنهم پيدا نشود.
وى علاوه کرد: "متاسفانه باميان مانند يک قريه است و امکانات بسيار پائين دارد و زمانيکه شهر ظرفيت جا بجايى هزاران محصل را ندارد، بايد وزارت تحصيلات عالی اين مشکل را در نظر ميگرفت."
محمد امين جويا معاون علمی پوهنتون باميان گفت: "مى پذيريم اين مشکل به صورت جدی وجود دارد؛ اما مشکل از آنجا به وجود آمده که در قسمت ليليه، دولت مرکزی توجه نکرده است."
وى گفت که ليليه های پوهنتون باميان، ظرفيت ٤٥٠ تن ذکور و ٥٠ اناث را دارد؛ اما درحاليکه محصلين اين پوهنتون به بيش از شش هزار و پنجصدتن ميرسد که ١٦درصد شان را طبقۀ اناث تشکيل ميدهند.
موصوف علاوه کردکه امسال ظرفيت جذب پوهنتون باميان، حدود ١٢ صدنفر بود؛ اما وزارت تحصيلات عالى  ١٨ صدمحصل جديدالشمول را به اين پوهنتون معرفى کرده است.
معاون علمی پوهنتون باميان درادامه گفت: "از طرف ديگر بی انصافی مردم و مالکين خانه و دکان ها مشکلات زيادی را برای محصلين به وجود آورده است و کرايه های خانه، دکان وپسکوچه ها را بالا برده و اين يک مشکل جدی است و بايد در اين زمينه هم ادارۀ محلی وهم دولت مرکزی توجه نمايند وگرنه تعداد زيادی از محصلين، از تحصيل باز خواهند ماند."
درعين حال، عبدالرحمن احمدی سخنگوی والى باميان به پژواک گفت که اداره محلى، تلاش ميکند تا سهولت ها را براى محصلين فراهم نمايد و باتفاهم مالکين خانه ها و اتاقها؛ کرايه منصفانه در نظرگرفته خواهدشد.
وی افزود: "ما هرآنچه  در توان داريم، برای محصلين انجام ميدهيم؛ اما مشکل اساسی از حکومت مرکزی است که برای پوهنتون باميان، بودجه برای ساخت ليليه هايی که نياز محصلين را رفع کند، در نظر نگرفته است."
گفتنى است که پوهنتون باميان، دارای  ٦ پوهنځى  (علوم اجتماعی، تعليم وتربيه، علوم طبيعی، زمين شناسی، زراعت و اقتصاد) ميباشد (پژواک)