صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فیفا:حکومت در آوردن اصلاحات درنظام انتخاباتی ناکام بوده است

فیفا:حکومت در آوردن اصلاحات درنظام انتخاباتی ناکام بوده است

نهاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان (فیفا) می­گوید که اختلافات درون حکومتی در جریان یک و نیم سال گذشته، سبب شده است تا حکومت برای آوردن اصلاحات در نظام­ انتخاباتی ناکام بماند.
محمد يوسف رشيد رييس اجرایی اين نهاد، دیروز در نشست خبرى که تحت نام "اصلاحات انتخاباتی از تعهد تا عمل"، در کابل تدویر یافته بود گفت که در جریان یک و نیم سال گذشته، فراز و نشیب­هايی فراروی اصلاحات نظام انتخاباتی قرار داشت و این روند، با اختلافات درون حکومتی آغاز شد.
موصوف افزود که از نظر نهادهای ناظر بر انتخابات، حکومت برای آوردن اصلاحات در نظام­ انتخاباتی ناکام بوده است.
به گفته وی، نشئت اختلافات درون حکومتی، باعث سرایت آن در جامعه بیرون از حکومت شد که شورای ملی و نیروهای سیاسی را متاثر ساخت؛ اما مخالفان اصلاحات انتخاباتی، از وضعیت پیش آمده سود بردند.
به باور رشید، سودجویی­های شخصی، گروهی و تیمی در روند اصلاح نظام انتخاباتی، یکى دیگر از موارد ناکامی این روند به شمار می­رود که هر جناح، از دید خود به این پروسه می­نگریستند.
او همچنان افزود که حکومت نتوانسته است برای جلوگیری از بی نتیجه ماندن و گمراه شدن اصلاح نظام انتخاباتی، کاری انجام دهد و روی یک چارچوب منظم و زمان­بندی شده، عملکردی داشته باشد.
رييس اجرایی فیفا گفت: "امروز تشویش و نگرانی که ما داریم، از این بابت است که متاسفانه کار کمیسیون اصلاحات انتخاباتی، وارد یک بخشی می­شود که اجرایی نمی­شود."
وی علاوه نمود که افغانستان، متاسفانه فرصت کمک­های جهانی را به منظور تهیه ليست اشتراک کنندگان در انتخابات پیش رو، از دست داده است.
رشید با تاکید افزود که در سال گذشته، به جای آن که بیشتر سرمایه گذاری­ها در عرصۀ محتویات صورت می­گرفت، بیشتر روی شکلیات پروسۀ اصلاح نظام انتخاباتى تحقق یافت.
موصوف افزود که حکومت با ایجاد کمیسیون انتخابات جدید و اعضای آن، هرچه زودتر فرصت کار مستقلانه برای کمیسیون را بدهد و اصلاحات انتخاباتی، نباید عنوانی برای تهدید حقوق اساسی مردم باشد.
اين در حالى است که اصلاحات انتخاباتى، از موارد توافقنامه ايجاد حکومت وحدت ملى، ميان رييس جمهور و رييس اجرايى حکومت است. در کنار اين به اساس قانون، زمان کار کميشنران کنونى کميسيون هاى انتخاباتى در سال ١٣٩٨ پايان مى يابد.
این نهاد، به حکومت پیشنهاد نمود که اختلافات درونی را کنار گذاشته، به مبحث اصلاحات انتخاباتی از دید یک پروسۀ ملی نگاه کنند، از ملاحظات تیمی و سیاسی در بحث کار کمیته گزینش جلوگیری شود.
حشمت رادفر مشاور رسانه یی ریاست اجرایی حکومت، در این نشست گفت که وقت تلفی، تعلل و ناکامی­هايی که در اصلاح نظام انتخاباتى افغانستان به میان آمده، غیر قابل توجيه است.
وی افزود: "من نمی­توانم توجيه کنم که یک دولت، یک ملت و یک سرزمینی که بن­بست انتخابات ٩٣ را تا مرز فروپاشی پیش برده بود؛ در طول یک و نیم سال گذشته کاری در راستای اصلاحات انتخاباتی را نتوانست آن­گونه که مردم افغانستان توقع داشتند، پیش ببرند."
رادفر افزود که به حاشیه کشاندن اصلاح نظام انتخاباتی، یک مورد نبوده بلکه تلاش «بسیار منسجم و مغرضانه» در راستای به حاشیه کشاندن گفتمان وحدت ملی و مبحث تغییر نظام در طول یک و نیم سال گذشته وجود داشته است.
موصوف افزود: "تا زمانی که ما به تعدیل قانون اساسی، تغییر نظام افغانستان و عملی کردن بند بند مواد توافقنامه سیاسی در افغانستان متعهد نشویم که یک بخش کلیدی آن اصلاحات انتخاباتی است، اگر به همین شکل به یک انتخابات دیگر برویم، وضعیت بدتر می­شود، بهتر نه."
وی گفت، یک جمع را باور شان بر این است که اصلاحات انتخاباتی، وظیفۀ ریاست اجرائیه است و تصور می­شود که تنها منفعت ریاست اجرائیه در این مسئله نهفته است.(پژواک)