صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نبايد از خانم ها در رسانه ها به شکل نمايشى کار گرفته شود

نبايد از خانم ها در رسانه ها به شکل نمايشى کار گرفته شود

"شبکه صدای خبرنگاران زن افغان" ناامنی، عدم ظرفیت و تبعیض جنسیتی را مایۀ نگرانی خوانده، میگوید که ٢٥ درصد کارمندان رسانه ها زنان ميباشند و در بيش از يک دهۀ اخير، ١٠ زن ژورناليست در اثرناامنی ها در کشور کشته شده اند.
به گفتۀ اين نهاد، خبرنگاران زن درساحات دوردست در رسانه ها حتی از افشاى هویت خود درهراس اند؛ وقتی به ساحه گزارش میروند، حجابی را می پوشندکه رویش دیده نشود و ازنام های مستعار استفاده می کنند؛ در خانواده های این خبرنگاران، کسی نمیداند که دختر ویا خانم شان در کجا کار میکند؟
نذیره بابری معاون شبکۀ صدای خبرنگاران زن افغان"VAW "  درکنفرانس ملی رسانه ها که تحت عنوان "چالش هاو فرصت های خبرنگاران زن در رسانه های همگانی" دیروز درکابل برگزارشد، گفت که هم اکنون  ۲۰ الی ۲۵ درصد کارمندان رسانه ها زنان اند و اين شبکه نمى خواهد که از خانم ها در رسانه ها بگونۀ سمبولیک کار گرفته شود. 
وى افزود که دربيش ازيک دهۀ اخير ١٠ زن ژورناليست، در اثرناامنی ها درکشور جان باخته که مى توان از شيما رضايى، ذکيه ذکى، شکيبا څانگه آماج و سه کارمند تلويزيون طلوع به نام هاى مهرى عزيزى، مريم ابراهيمى و زينب ميرزايى که درحملۀ انتحارى درشهر کابل جان باختند، ياد کرد.
درحمله انتحاری  که به تاریخ ٣٠جدى سال روان  درسرک دارالامان برموتر کارمندان تلویزیون طلوع  صورت گرفت، هشت تن از کارمندان آن، جان باخته و ۲۵ کارمند به شمول دو دختر وتعدادى ازافراد ملکى مجروح گرديدند.
معاون شبکۀ صدای خبرنگاران زن افغان گفت که  خبرنگاران زن دراین کنفرانس دو روزه، از ۳۱ ولایت دعوت شده اند که طى آن مشکلات زنان خبرنگار درسرتاسر کشور جمع بندی گرديده وجهت حل آن، به وزارت اطلاعات وفرهنگ پیشکش خواهد شد .
سیده مژگان مصطفوی معین نشراتى وزارت اطلاعات و فرهنگ، در این کنفرانس گفت که  زنان خبرنگار در جامعه با چالش هاى امنیتی و فرهنگی مواجه اند؛ بدین معنی که در اطراف و اکناف کشور خانمی را که وظیفه خبرنگاری دارد، به دیده تحقیر نگریسته مانع کار وی در رسانه ها میگردند.
وى، موجودیت زنان ژورنالیست رایک ضرورت پنداشته وتاکید کرد: "مثلیکه ما به داکتر ومعلم زن در جامعه نیازداریم، برای بیان چالش های  امنیتی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به ژورنالیست زن هم نیاز داریم؛ زیرا زنان نیمى از قشر جامعه مارا تشکیل میدهند."
معین نشراتى وزارت اطلاعات و فرهنگ  نیزنقش زنان ژورنالیست را در رسانه ها  نمادین خواند و ابراز امیدوارى کرد که تا سال آینده که در همین وقت کنفرانس سرتاسری زنان ژورنالیست افغانستان برگزار خواهد شد، برگماشتن زنان در مدیریت رسانه ها و پُست های اصلی و کلیدی توجه بیشتر شود .
فوزیه کوفی رییس کمیسیون زنان ولسی جرگه گفت: "خبرنگاران  کسانی اند که در بد ترین شرایط، درخط اول جنگ هستند که صدای جنگ وتوپ وراکت شنیده میشود و آنها مردم را از چگونگی اوضاع در جریان قرارمیدهند."
وى افزود که حوادث اخیری که در کشور رخ داد، زندگی شماری از خبرنگاران  را در مرکز و ولایات باخطر وحتی مرگ مواجه ساخت.(پژواک)