صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله عبدالله: نام مزاری به عنوان شهید وحدت ملی درج تاریخ می شود

عبدالله عبدالله: نام مزاری به عنوان شهید وحدت ملی درج تاریخ می شود

عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت وحدت ملی به ریاست جمهوری کشور پیشنهاد کرد، تا نام شهید مزاری را بعنوان " شهید وحدت ملی" درج تاریخ کند.
داکتر عبدالله میگوید، حکومت وحدت ملى به تحققق خواستهای شهدا که تامين عدالت، انکشاف متوازن، مشارکت سیاسی و حقوق فردی و شهروندی بوده؛ متعهد ميباشد.
عبدالله عبدالله که به روز جمعه (١٤ حوت) در مراسم یاد بود از بیست یکمین سالگرد شهادت عبدالعلی مزاری، رهبر سابق حزب وحدت اسلامی در کابل سخن مي گفت، مزارى را الگوى وحدت ملی، صداقت، شجاعت، ایمانداری، وفاداری به مردم خواند.
عبدالله، با بیان اینکه عدالت و خواسته‌های این رهبر پیشین با گذشت زمان در افغانستان پیاده می‌شود، افزود: "مزارى شهيد اکنون نیز جایگاه خود را در میان مردم دارد."
وی گفت که این رهبر با رسیدن به رهبری در کنار مردم بود و روزی هم بخاطرعدالت، آزادی، حق مردم جانش را از دست داد، اما ملت را بیدار کرد و متوجه مسوولیت و دفاع از حقوق شان ساخت.
رییس اجرائیه کشور در ادامه صحبت هايش افزود: "ما به حیث رهروان راه شهدا، مسوول هستیم که آرمان شهدای ميلیونی کشور را که وظایف و مسوولیت های ما است تحقق بخشيم."
عبدالله با ابراز اميد نسبت به بهتر شدن اوضاع کشور به مردم اطمینان داد که هیچگونه معامله ای پشت پرده صورت نمی گیرد، صلح خواست همه ملت است و حکومت نیز متعهد به آن است.
موصوف، حفظ حقوق و دستاوردهای مردم را مسوولیت حکومت دانسته و گفت که حکومت از هیچ نوع تلاش بخاطر آوردن صلح با عزت و پایدار و رسیدن به رفاه و ایجاد فرصت ها دریغ نخواهد کرد.
رییس اجرائیه حکومت باستايش از نیروهای امنیتی کشور گفت، هیچگاه قهرمانی نیروهای امنیتی فراموش نخواهد شد.
عبدالعلى مزاری در ٢٢ حوت سال ١٣٧٣ هنگام تصرف کابل از سوی طالبان، در جنوب کابل به اسارت گرفته شد و بعداً به همراه هفت تن از یاران خود به شهادت رسیدند.
دراین همایش که دیروز (۱۴ حوت) در مصلىشهید مزارى در شهر کابل تدویر یافته بود؛ بر علاوۀ رییس اجرائیه و معاونین آن، برخى وزرای کابینه، نماینده های مردم در شورای ملی، نماینده گان برخى احزاب سیاسی، متنفذین و ده ها هزار نفر از مردم شرکت داشتند.
رئيس جمهور غنى نیز در پیام ويدويى به مناسبت بیست یکمین سالگرد شهادت عبدالعلی مزاری، رهبر سابق حزب وحدت اسلامی اظهار داشت که عبدالعلى مزارى خواستار وحدت ملی و یک نظام مردم سالار در کشور بود و از تکرار تاریخ هراس داشت.
محمد اشرف غنی در پیامش خاطر نشان کرده است که عبدالعلى مزارى خواهان یک نظام مردم سالار بود که به اساس سهم گیری گسترده مردم ساخته شده باشد، چون نظام در واقعیت متضمن عدالت اجتماعی است.
در اين پيام گفته شده که مزاری در کنار این که احترام خاص به نقش زنان در جامعه داشت، بر نقش سازنده ای اين قشر در ابعاد سیاسی نیز تاکید داشت.
رییس جمهور غنی در ادامه افزوده است: "افغانستان کشور همه ما است و باید هر کدام ما حق تعیین سرنوشت خود را داشته باشیم، این اصلی بود که مزاری بر آن تاکید می­کرد."
وی، با بیان اینکه هیچ افغانی نسبت به افغان دیگر برتر و کمتر نیست، زنده گی هر افغان را با ارزش خوانده گفت: "این حکم قانون اساسی افغانستان است، ما را کمک می­کند که بر بی ثباتی، بی اتفاقی و بی باوری فایق آییم."
رییس جمهور غنی در اين پيامش از مردم خواست که از زمان فعلی و امکانات موجود استفاده اعظمی نمايند، تا آینده روشن به نسل های آینده تامین شود.
در این همایش استاد حاجی محمد محقق معاون دوم ریاست اجرائیه، ضمن یاد آوری از رشادت و فداکاری های رهبر پيشين حزب وحدت اسلامی  گفت: "مزاری در کنار اينکه براى جلوگیری از اشغالگری در مقابل دشمن جنگ می­کرد، یک شخص فرهنگی بی بدیل نیز بود."
موصوف گفت که اگر ضرورت شود، رهروان عبدالعلی مزاری، در کنار نيروهاى اردوی ملی ایستاده و از وطن شان دفاع می­کنند.
محقق، ضمن تاکید بر تقویت قوای هوایی، پولیس ملی و محلی کشور گفت که اگر به قوای هوایی و نیروهای امنیتی کشور توجه بیشتر شود به سادگی اوضاع تغییر خواهد کرد.
وی، بر مخالفان مسلح خطاب کرد و گفت: "ما با هیچکس خصومت نداریم، دولت افغانستان دست دوستی دراز می­کند، اما اگر دست دوستی ما را رها کنند، آماده ایم که از وطن خود دفاع  کنیم."
به گفته وی، کسانیکه میخواهند که کشور آزاد و آباد داشته باشند، باید در مقابل دشمن بجنگند، بخاطریکه آنان میخواهند که افغانستان را بزور بگیرند.  
عبدالهادى ارغنديوال رئيس حزب اسلامى، که دراین مراسم به همین مناسبت سخن می گفت؛ بیان داشت که جنگ امروزی جنگ تحمیلی است و دلیل آن نیز عدم آگاهی و فقر در کشور است.
وی، با ابراز اینکه، از مردم افغانستان بخاطر عدم آگاهی و فقر استفاده ابزاری می­شود گفت ، متاسفانه در طول بیش از یکدهه نیز بخاطر زدودن فقر کاری صورت نگرفته است.
ارغنديوال گفت: "در سراسر افغانستان، پروژه ای وجود ندارد که در آن یکهزار نفر کار دومدار پیدا کرده باشد و این فقر است که مردم ما استعمال می­شوند."او تصریح کرد که با آمدن صلح و امنیت ، انکشاف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز به وجود می­آید.
درعين حال حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور نيز با ارسال پيامى به اين مناسب، مزاری را یکی از شخصیت های فراموش ناشدنی تاریخ خوانده است.
کرزى گفته است: "رهبر عزیز جهاد بر حق مردم افغانستان، در قسمت مدیریت، رهبری و تحکیم روابط با اقشار مختلف، انگیزه دادن به جوانان بخاطر به پا خواستن بر علیه تجاوز بیگانه ها از برازندگی های خاص برخوردار بود."
به باور رييس جمهور پيشين کشور، افکار و اندیشه های مزاری برای حل قضایای افغانستان، همیشه عالمانه و دور اندیشانه و همراه بود، اما دریغا که این چهره جهاد کشور، در کنار مردم افغانستان نیست.
کرزى در ادامه گفته است که بدون شک راه عبدالعلى مزارى ادامه دارد و جوانان از زندگینامه مزاری  بايد بیاموزند و با استفاده از آن در راه تحکیم هر چه بیشتر وحدت ملی و ترقی کشور کوشا باشند، زیرا موفقیت در وحدت و ترقی کشور است.